Chalk Paint på hele kjøkkenet! (og andre prosjekter)

Egentlig skulle jeg bare vaske opp, men så fikk jeg så veldig lyst til å male, så da begynte jeg å male kjøkkenet. Altså, jeg har tenkt på det en stund. Kjøkkenet er slitt og vi har ikke råd til å bytte det ut nå, og vi tenker at det får helle vente til de minste barna blir litt større. Dermed tenkte jeg at jeg like godt kunne teste Annie Sloan Chalk Paint på kjøkkenet!

Først noen egenskaper som gjør denne malingen så unik og ikke minst morsom:

Den fester på alle mulige underlag som tre, messing, melamin, betong etc.
Den tørker fort, sånn at du faktisk kan gjøre ferdig et møbel på en kveld!!!
Den dekker met ett strøk, og du kan ta et tynt eller tykt strøk alt etter hvilket resultat du er ute etter.
Du kan blande fargene hvis du har noen rester (noe jeg gjorde på kjøkkenskuffene).
Du kan enten woxe eller lakkere (alt etter hva møbelet skal brukes til). Jeg tok lakk på kjøkkenstolene da de får ganske hard bruk.

Vel, og så til mine seneste prosjekter.

Stolene. Kjøkkenstolene fant jeg gratis på finn.no og jeg har malt dem med Old White på Paris Gray. Jeg har da slipt den hvite malingen så den grå skinner igjennom, og så lakket. Jeg synes det ble kjempefint.

Her er en stol før malingen.

Her prøvde jeg meg frem med mørk wox, noe som ikke ble fint. Man må jo teste litt. Det som er så fint er at siden det ikke funka, kunne jeg bare male med Old White over igjen og slipe til det grå skinte igjennom og lakke til slutt.

Ferdig stol.

Ferdige stoler. Den grå benken skal også bli i samme stil. Må bare kjøpe mer maling.

Og så satte jeg i gang på kjøkkenet, og her er litt før og etter-bilder:

Først slipte jeg ned der hvor det var slitt og svellet på pga vannsøl, og så malte jeg med Paris Gray.

Slitte skuffer før maling. Trenger ikke heftgrunn 🙂

Ferdig malt kjøkken. Det ble en mix av Provance i graderinger, og Paris Gray. Jeg skal flikke litt over der jeg vil ha mer farge. Funderer litt på hva jeg gjør med skapet helt til høyre. De skapdørene detter av hele tiden. Kanskje jeg fikser det og så maler de også, eller kanskje jeg skal finne på noe annet lurt. Funderer også på hva jeg skal gjøre med overskapene 🙂

Slette skuffer i gradert Provance. Skuffer og skap med riller får Paris Gray.

Utrolig deilige farger. Den øverste skuffen er i original Provance, og de nedover er iblandet litt og litt mer Old White.

Paris Gray. Det er litt støvete på gulv pga slipingen av skapdørene i forkant.

Provace og Old White, og blandingen. Middagspoteter fra Rema 1000 har forresten ingenting med dette å gjøre, haha:)

Jeg har en veldig tålmodig mann som holder ut alle min påfunn. Men når sant skal sies, så ble han veldig fornøyd med kjøkkenet 🙂

Og nå, nå skal jeg dra til Østre Kjærnes gård for å kjøpe mer maling så jeg kan male mer. Heldige meg har en forhandler bare 25 min unna 🙂
Er det noen som vil gjette hva mitt neste maleprosjekt er?

Linda

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

10 Comments:

  1. Supert kult! Jeg digget graderingen på kjøkkenskuffene! Tøft uttrykk!

  2. så kult det ble på kjøkkenet 😀 farger man blir glad av !!

    nb digger sånne innlegg 😀 har selv 2 farger på mine kjøkken skuffer.

  3. Det ble skikkelig stilig på kjøkkenet med de fargene! Umulig å ikke smile når man kommer ut der når så glade skuffer smiler til deg.

    • Ja, jeg er fornøyd. Har nå malt hele kjøkkenet, så skal vise det frem snart 🙂

Comments are closed