Hjemmeundervisnings-seminar I DAG OG I MORGEN

Hvorfor i alle dager velger noen å ha hjemmeskole?

Jo, det er mange forskjellige grunner til det. F.eks:

Familien ønsker mer fleksibilitet
Barna mistrives på skolen
Mobbing
Lekser
Tester – mange synes at barna blir målt og vurdert så mye at det går utover lærelysten.
Religion
Reise – noen vi reise jorda rundt og da kan de ha hjemmeskole
Skolen ikke tilfredsstiller barnets lærelyst
Barnet har skolevegring
Noen synes at skolen ikke er det beste stedet for læring
Noen satser på idrett/musikk som gjør det vanskelig å gå på skolen

Det de aller fleste kicker på når det gjelder hjemmeskole er: SOSIALISERING. Hvordan skal barna lære seg å være sosiale??
Noen lurer også på hvem som kan ha hjemmeskole og hva det kreves av utdanning.

Alle kan ha hjemmeskole. Det krever ingen spesiell utdanning. Det er en lovfestet rett vi har i Norge, at man kan ha hjemmeskole hvis man vil. Det er ikke skoleplikt i Norge, men opplæringslikt, som betyr at man kan ha hjemmeskole hvis man vil det. Da kan man sende et brev til kommunen der man forteller at den og den begynner med hjemmeskole da og da, hilsen oss. Med personnr. og sånn også såklart.
Så enkelt som det, og så er man i gang.

Vi har selv hatt hjemmeskole i et snaut år. Det var lærerikt, men også krevende. Vi har to barn under skolealder som også krever sitt. Jeg tror det er lettere dersom man har hjemmeskole helt fra starte av. Jeg ble litt stresset mtp pensum og de gitte lærebøkene som vi fikk låne av skolen.
Men, vi fant ut at det er meget effektivt. Jeg kunne godt tenke meg å ta det opp igjen, og nå er det fint at jeg vet litt mer om det ettersom vi har hatt det selv i en periode.

I dag og i morgen er det hjemmeundervisnings-seminar på Eldorado i Oslo. Jeg har lyst til å få med meg det, for jeg har endel spørsmål selv.
Jeg vil anbefale alle som er nysgjerrige til å kommer å høre på alle de fantastiske og inspirerende foredragene. Det er både foreldre og barn som har hu, som holder foredragene. Det blir også god mulighet til å stille spørsmål.

Her er programmet:

Hjemmeundervisning er så befriende. Man slipper å stå opp tidlig, man slipper mye unødig stress med lekser og mange andre ting. Alle de hjemmeskole-familiene jeg har snakket med, er veldig sosiale. Så selv om barna ikke er på skole, har de sitt nettverk. De har jo mange interesser og er gjerne med på kultrskolen, speideren, eller andre idretter.
Jeg er veldig fascinert at hjemmeundervisning og tanken på å ha det selv, har fortsatt ikke sluppet taket.

Ønsker alle velkommen hit i kveld. Hvis du ikke kan i kveld, så er det fortsatt mulig å komme i morgen!

Besøk nhuf her:
Norsk hjemmeundervisninsforbund

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.