PMS-møkkauke!

Vi har jevnlig ekteskapsproblemer. Det vil si: JEG har jevnlig ekteskapsproblemer – en gang i måneden. En uke i måneden. PMS-uka. Hurra! Jeg er ikke så dreven på å ha pms, ettersom jeg har vært gravid så mye, og jeg bare har hatt mensen 3 ganger etter siste fødsel for to år siden. Jeg har rett og slett fått det kastet på meg nå.

For litt siden var jeg på en mensen-konsert. Det var veldig bra. Der lærte jeg å forstå meg selv bedre. Alle menn burde også få med seg den konserten og all den nyttige kunnskapen om oss kvinner og alt vi går igjennom på èn måned.

Kort fortalt, når man har mensen er det som om det er vinter vinter og vi er litt i ro, lukker oss kanskje litt inne. Sitter i sofaen med pledd. Uken etter er det vår, og vi er ambisiøse, så er det sommer og eggløsning og vi er gode, omsorgsfulle og kosete og helt strålende (her er vi hele tiden når vi blir gravide). Så er det høst og pms, og det stormer og vi er kritiske, og det er da jeg har ekteskapsproblemer. Blant annet.

I dag var jeg på apoteket og hadde med meg 4-åringen. Jeg stod og ordnet med resepter, og lille Mika løp litt rundt en hylle, og kom alltid tilbake til meg. Han er ikke typen som stikker av. Men han tok stadig lengre og lengre runder. Det stressa meg litt, men han kom tilbake hver gang, var bare på tur i 10-20 sekunder. Den ene gangen han kom tilbake, kom en vakt sammen med ham, som sa at han ikke måtte leke på rulletrappa fordi han kunne klemme fingrene sine.
En slik beskjed kan man enten bare si på en hyggelig og omtenksom måte som denne vakta gjorde, eller man kan beskylde moren for å ikke passe på ungen sin. Hadde han gjort det siste, hadde dagen min vært ødelagt. Spesielt ettersom jeg er på fritt fall inn i pms-uka!
Så tenk på alle dere som vil kjefte på mammaer!

Vel, tilbake til ekteskapsproblemer. Kunnskapen om syklusen og de ulike fasene har lært meg å forstå meg selv bedre og å utnytte syklusen på en fornuftig måte. Uten denne kunnskapen har det vært fryktelig frustrerende og jeg har følt meg helt håpløs og udugelig og utslitt og lei meg og sint og ja….alt! Jeg gjør fortsatt det, men nå vet jeg hvorfor!

Dessuten har jeg lastet ned appen «Periodical» der jeg holder styr på hvor jeg er i syklusen, og hvis jeg synes at mannen begynner å bli helt ubrukelig, så kan jeg se at «åja» det er bare pms. Det forklarer hvorfor han er så irriterende. Eller rettere sagt, hvorfor jeg er så på styr. For han forandrer jeg jo ikke. Det er jeg som forandrer meg. Jeg er visstnok et monster når jeg har pms. Stakkars mann!

Vi har jo ikke ekteskapsproblemer, det er bare denne møkka pms-en som spiller meg et puss! Det er nok også i denne uken at barna ikke hjelper til nok. For de er jo kjempeflinke til å hjelpe til! Det er bare jeg som blir så himla kritisk!
Det er da jeg bare vil legge ned hele bloggen ogsånt, for livet mitt er så kipt og sånnt.
Det er egentlig slitsomt å «våkne» opp fra pms og ha dårlig samvittighet for det monsteret man har vært.

Mannen min har også lastet ned denne «Periodical»-appen og det er en av de viktigste appene han har! Der kan han følge med på hvordan ting ligger an. Utrolig smart av han å ha den appen!

Forresten så har jeg testet mens-kopp, og det skal jeg snart fortelle dere litt om!

Hvis du også har sterk og dum pms, følg gjerne bloggen min på Facebook.

6 Comments:

 1. Prøve hormonspiral? Ikke hatt mens på lenge. Utrolig deilig?

  • Linda C. Hagen

   Har prøvd det og ble så tørr nedentil at sex ble helt fremmed, så det ble litt for effektiv prevensjon kan man si. Etter ett år tok jeg den ut?

 2. Høres utrolig plagsomt ut, jeg sender virtuell is (i boks, med skje) til deg!

 3. Hahah…. Herlig skrevet 🙂 Kjenner til den der altså 🙂

 4. hei linda! det er så utrolig gøy å lese alt du skriver, du er kjempeflink!! så heldig du er som har så mange barn!! jeg har «bare» 5, lever i håpet om en til.. det er jo en gave disse barna, det beste i verden! den boka du skrev om, vær til stede i barns liv…er bestilt og gleder meg til å lese. alltid spennende m tips og råd til kidza. og det m hjemmeundervisning er absolutt noe jeg vurderer til min 5 åring til neste år, visste faktisk ikke at det var mulig.. har også en ettåring hjemme, så må legge det opp smart i så fall. takk for tips✌️ skal/ønsker du deg flere barn eller? jeg heier uansett på deg og dine!! Mvh Weronica

  • Linda C. Hagen

   Hei hei!
   Ja, jeg ønsker meg flere barn, men vet ikke om vi orker egentlig. Men hvem vet, kanskje sommerferien kan gjøre underverker? Haha.
   Hvis du vil ha hjemmeskole med en som skal begynne i 1. klasse, så tror jeg ikke det krever så veldig mye. Det er ikke store pensumet der. Og jeg tror det er en fordel å starte fra 1. trinn. Kjempekult at du vurderer det!
   Glad for å høre at du har bestilt den boka! Den har hjulpet oss kjempemye!!! Lykke til videre 🙂

Comments are closed