Hva gjør vi i sommer?

I år blir det litt som i fjor, nemlig hjemmesommer med utflukter her og der. Vi prøver å få til en Spania-tur til høsten. Jeg både vil og vil ikke det. Det er jo så slitsomt med barn på flyplassen! Og så er det så mye jeg vil gjøre her hjemme. Som å male møbler og organisere og pusse opp! Mannen er veldig glad i å reise. Det er nok egentlig jeg også, men for en mamma er det kanskje litt mer slitsomt for jeg synes det er så mye styr. Ikke minst barn på fly og medreisende som synes barna bråker for mye. Det er slitsomt. Så vi får se, det er mulig vi tar en Spania-tur til høsten.
Men, sommerferien blir i Norge. Vi kommer til å ta noen turer til Hamar og på strender i området her vi bor og andre ting vi finner på.

Vi har allerede vært på sykkeltur og på stranda flere ganger og der finner vi spennende ting, som en frosk! Det var en spennede opplevelse for barna.

Obs! Vi fant ut at Levi klarte å komme seg opp på dette taket på egenhånd. Da må man følge ekstra godt med! Dette er  barn nr. 6 og nr. 8.

Liten søt frosk!

Sykkeltur er aldri feil! Dette er barn nr. 5 og nr. 6

Mika på 4 lærte seg å sykle i fjor sommer og er nå en erfaren sykkeltur-gutt. Her med en sekk som jeg skal skrive om snart. Mika er nr. 7.

Levi Elsker å være på tur! Han er nr 8.

Hit drar vi ofte på tur. Men det er litt slitsomt å passe på barn her da det er fjell og brygge som barna kan falle ned fra. Hadde på dem redningsvest i dag, men det syntes de bare var hemmende.

Jeg har planen klar for hva vi ønsker å få gjort av hus og hage-prosjekter, og det er:
Male ferdig skapdørene på soverommet.
Male kommode på soverommet.
Tapetsere vegg hos Lilli.
Male det nye stuebordet (som vi fant gratis på Finn.no).
Male en hylle med dører i stua.
Organisere ferdig nede, som jeg kom sååå godt i gang med i våres:
Dra noen turer på fyllinga.
Vi skal fikse nye gårdsplass.
Gjøre ferdig hageprosjektet av sykkelhjul.
Gå masse turer med storytel på øret.
Male diverse møbler jeg har samlet opp i garasjen.
Kvistlakke taket til Lilli.
Male taket til Lilli.

Men så var det det da, at barna har jo ferie og mannen jobber også en del og dermed har jo ikke jeg så fryktelig mye fritid at det gjør noe. Så lenge jeg har en liten 2-åring må jeg jo passe på hele tiden. Tenk så mye mer jeg får gjort om bare to år når han er 4 og jeg kan slappe litt mer av.
Jeg klager ikke altså, bare vet at jeg ikke får gjort så mye som jeg hadde fått gjort om jeg hadde mer fritid. Jeg er nødt til å gjøre ting på barnas premisser i sommer. Er det fint vær så drar vi på tur eller på en strand, og så får jeg heller benytte regnværsdager og gråværsdager og morgninger og eventuelt kvelder hvis jeg ikke er for sliten. Jeg får gjort ganske så mye på kort tid hvis jeg får et par timer til rådighet. Jeg kan også benytte tiden mens 2-åringen sover på dagen, eller når mannen tar med barna på tur.

Minsten sover nå, og da skal jeg ut å kjøpe kvistlakk og tapet med Lilli! Vi skal ferdigstille rommet hennes nå i ferien! Det skal vi bare!

Hva skal dere i ferien? Og kom gjerne med ideer til hva vi kan gjøre hjemme i ferien!

Følg våre prosjekter på Facebook, instagram og snap(Familien Hagen)

4 Comments:

  1. Jeg har ingen planer og føler litt på det. Hjemmeferie tredje året på rad!

  2. Vi skal to uker til mormor og morfar sitt hus på gran canaria. Ellers står oppussing på programmet her også. 14 åringen skal få nytt rom?? Satser på litt småturer på hytten med fisking, bading og flotte fjellturer. Tenkte å dra på telttur også i sommer- håper på mye flott vær ?

  3. Vi skal i den første uka ha to barn, og da blir det litt på 7 åringens premisser, men vi har funnet noen aktiviteter.. lekeland, skogstur, tur til Frognerparken, teknisk museum, tusenfryd, overnattingsbesøk for henne hos farmor og farfar:)
    Så får vi se hva annet vi skal gjøre de neste ukene, men da blir det nok mest meg og minstemann på snart to.. dra hjem til foreldra mine, eller dra til Sverige på hytta… han er ikke så glad i å kjøre bil, så er ikke veldig moro å dra så langt…

    Høres ut som om dere får en fin sommer da?
    Klem

Comments are closed