Slik gikk det da jeg skulle teste menskopp

Annonse

«Vil du teste en menskopp, Linda?»
-«Ja, ok».
Mens jeg ventet på mensen, som tok eeeeevigheter før den kom etter siste fødsel, undersøkte  jeg litt og fant ut at det var mange som sverget til menskopp.
Menskopp er et stor hygieneløft for kvinner i den fattige delen av verden. Den skulle være enkel å bruke og du har den i mange år, noe som også gjør den svært økonomisk.

Testing første gang: 
Etter over 1,5 år etter fødselen fikk jeg mensen. Jeg var klar til å teste denne vidundermenskoppen fra Vidunderbarn.no
Etter første menstrusjon lurte jeg på hvordan jeg skulle fortelle min samarbeidspartner at jeg ikke kunne skrive om produktet, da jeg ikke syntes det funket så bra, at jeg ikke fikk det til og at det var ubehagelig og at jeg aldri mer ville bruke den igjen.
Men, jeg tenkte at jeg måtte gi den en sjanse til. Denne gangen leste jeg pakningsvedlegget litt nøyere, i fall jeg hadde misset noe første gangen. Da lærte jeg noe nytt.
Jeg hadde nemlig ikke plassert den langt nok opp i skjeden. Jeg var redd for å ikke få tak i den igjen. Og jeg var også redd for vakum og at den ville suge seg fast.

Jeg fant også ut at jeg kunne klippe av litt av tappen som henger under koppen slik at jeg merket mindre til den, og jeg lærte å plassere den mens jeg satt på do, og ikke som første gangen da jeg satte meg på huk for å plassere den, noe jeg synes var veldig klundrete. Det kunne da vel ikke være så mye styr for å plassere den? Og det var det jo ikke.
Jeg klarte det mye bedre den andre gangen.

Etter litt mer googling, fant jeg ut at mange sa at de måtte bli litt vant til den før de ble fortrolige med den. Jeg tenkte at hvis så mange var fornøyde, så måtte vel jeg gjøre noe galt?

Etter mensrunde nr. 2  var jeg fortsatt ikke helt overbevist. Jeg blødde utrolig mye. Og på natten turte jeg ikke annet enn å supplere med bind. Vi hadde nettopp kjøpt ny seng, så jeg ville jo ikke mense den ut!
Jeg hadde ikke lært meg hvor ofte jeg skulle tømme den, og mensen var litt nytt for meg ennå, ettersom jeg ikke hadde hatt mensen på over to år!
De kommer forresten i to størrelser, en for kvinner under 30 og som ikke har født og for kvinner over 30 og som har fått barn enten vaginalt eller ved keisersnitt.

Testing tredje gang: 
Jeg ble fast bestemt på å få det til, uten for mye styr og ubehag. Nå torde jeg å dra ut også mens jeg brukte den. Jeg hadde nemlig tidligere unngått det fordi jeg var redd for lekkasje og at den ikke skulle ha bredt seg ut der inne. Men, det gikk veldig fint.
Nå, sverger jeg på å ikke bruke ob noe mer! Før brukte jeg ob og bind samtidig, da jeg blødde så mye. Gikk alltid igjennom.

Nå har jeg funnet ut at det blir ikke vakum, jeg dytter den lett ut ved å ganske enkelt presse den ut. Jeg synes det er lettest å plassere den når jeg har en fot på en stol og bretter den (det skal man alltid)  og plasserer den. Jeg kjenner og vet når den er godt på plass og er ikke redd for om den går for langt inn. Jeg er ikke lenger redd for lekkasjer, men bruker et bind i tillegg bare for sikkerhetsskyld (etter siste svangerskap blør jeg veldig mye, derfor forsikrer jeg meg med et bind i tillegg, men alle trenger nok helt sikkert ikke det). Jeg har lært meg til når den må tømmes og jeg kan dra hvor som helst med den og føler meg svært trygg. Jeg merker mindre til at jeg har mensen når jeg bruker menskopp, nettopp fordi jeg føler meg så trygg og har så god kontroll.
Men på natten er det lurt for min del i allefall, å tømme den en gang når det er den første natten med styrtmens, og jeg må ha et nattbind i tillegg.

Menskopp er en revolusjon. Det er moderne og smart og jeg føler meg veldig trygg med den!
Jeg er glad for at jeg fikk prøve den og jeg kan med hånden på hjertet anbefale den til alle! Vel, til kvinner da, som har mensen 🙂

Og vet dere hva? Jeg skal få dele ut en menskopp til en av dere leserne.

Og ikke bare det, dere kan også vinne en av de kule nye refleksene. Gå inn på Vidunderbarn.no og se på de fine refleksene og legg igjen en kommentar med den refleksen dere vil ha hvis dere vinner. Da får dere en menskopp OG den refleksen dere valgte!

Lik min facebookside, og vidunderbarn  sin side også. Ja for vi vil jo ha noe igjen for å dele ut en så fin premie 🙂

 

Masse fine reflekser, for eksempel disse myke refleksknappene. Jeg synes de er kjempesøte! Du kan feste de på en lue som pynt, eller på en jakke eller et skjærf.

Eller hva med denne kule dusken man kan feste på veske eller skolesekk?

 

 

Lykke til i konkurransen!

Trekningnen skjer på onsdag, eller når vi synes det er nok påmeldinger 😀

 

 

PS. Les mer om menskoppen HER:
Et lite uttdrag: «DivaCup er den eneste produsent av menstruasjonskopp som har oppnådd ISO-sertifisering med nøye kontroll av både Canadiske helsemyndigheter og det Amerikanske Helse- og Mattilsynet (FDA). Du skal føle deg trygg når du bruker DivaCup.»

Alle burde prøve Divacup! Jeg er kjempefornøyd med den. Det tok meg litt tid å «lære» meg den, men nå: Aldri mer noe annet!
Så, når du skaffer deg en, så bare prøv deg frem og bli fortrolig. Blir du ikke fortrolig, har du ikke testet nok 🙂

Vel, hvis dere lurer på noe mer, så er det bare å spørre!

Ikke glem å melde deg på konkurransen! Delta enten i kommentarfeltet under her, eller på facebook!
Det du må gjøre for å delta, er å gå inn på vidunderbarn.no, sjekk ut hvilken av de nye flotte refleksene du kunne tenke deg og legg igjen en kommentar enten her eller på facebook om hvilken refleks du liker, så er du med i trekningen av en Divacup og den refleksen du kunne tenke deg. 

 

Hilsen Linda og Vidunderbarn!

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

9 Comments:

 1. Jeg ønsker meg en tasselrefleks. 🙂

 2. Kristine Tønnevold Davidsenh

  Jeg bruker Menskoppen MeLuna Soft, kjøpt hos LillegullTøybleier!! Jeg har også hatt MeLuna Classic, en litt stibere. Jeg skal kjøpe ny av den også så fort de får den inn igjen!!
  Jeg elsker menskopp. Desverre ser det ut til at jeg er på vei inn i overgangsalderen, var jo i en kjemisk fremkalt
  overgangsalder etter kreftbehandlingen. Hadde mensen halvveis ut i cellegiften, men da jeg fikk byttet cellegift til
  den siste typen jeg skulle ha, mistet jeg også mensen, desverre!! Men dette var jeg forberedt på fra lege på sykehuset, og jeg er takknemlig for at han var ærlig mot meg og sa at menstruasjonen ville forsvinne under behandlingen og at ikke alle kvinner får den tilbake. Godt at jeg ble forberedt på dette, det hadde blitt veldig tøft om jeg ikke var blitt forberedt på det på forhånd!! Jeg kjente ting i kroppen underveis som tydet på at det var noe på gang, men det bygget ikke opp nok til blødning sa legen jeg nevnte det for. ???
  I de 5 årene jeg gikk på antiøstrogen hadde jeg spiral det meste av tiden da det var svært viktig at jeg IKK BLE gravid pga medisinen jeg gikk på. I disse årene hadde jeg i snitt mensen 1-2 gange i året og blødde så kraftig at menskopp var helt uaktuelt, da var det bind alà bleier for voksne som gjaldt!! 😉 Men da de 5 årene antiøstrogen var over og spiralen etterhvert kunne tas ut, da roet både blødningene seg og kopp ble mer og mer aktuelt og til slutt våget jeg å prøve. Og jeg angrer ikke et sekund, mye mer behagelig, myye mer renslig og jeg var frelst!!! Angrer ikke et sekund på at jeg valgte å prøve kopp på nytt!!! Prøvde så vidt i 2008/2009, men da en som var mer lik din og det fungerte ikke og jeg hadde ikke tolmodighet til å prøve og feile og ga opp. Nå var jeg 200% innstilt på at jeg skulle få det til og det klaffet på første forsøk!!! Så fornøyd. Desverre mistet jeg begge koppene mine i sommer og fant de aldri igjen. Og da Fru overgangsalder, den vanlige denne gangen meldte seg igjen, var jeg usikker på om det var noe poeng i å kjøpe ny kopp, men valgte til slutt å gi det en sjanse til og angrer virkelig ikke. Jeg har også en del tøybind, men er ikke helt fornøyd med de da de er for klumpete og former seg derfor på en måte som gjør at blodet ikke trekker inn i bindet, men renner mer av det om du forstår. Så her brukes det enten et tynt bind uten vinger (guloransje fra libresse) de liker jeg veldig godt eller det største truseinnlegget til Aleays, de er storfavoritten innenfor sin kategorig!!!
  Håper at du, som den ungdommen du er får bruke og glede menskoppen/menskoppene dine i mange år fremover!!! Det som gjorde at jeg fikk det til så fort denne gangen, var at jeg turte å slippe kontrollen og stole på at det ville gå bra. Og da gjorde det nettopp det!! Jeg blør mye i ca 2 1/2 døgn og så kan jeg faktisk gå uten kopp, men har tenkt å skaffe meg en MeLuna Shorty til de dagene der det kun kommer noen dråper og se om det funker. Håper det, for kopp er fantastisk!!! Ikke klamme ekle bind og tamponger som er på vei ut eller tampongsnorer som vandrer både hit og dit!!! 😉

  • Flott å høre flere positive erfaringer med kopp! Ja, jeg skal ikke bruke noe annet resten av livet, det er helt sikkert 😀

 3. Jeg ønsker meg mummi refleksstick

 4. Ønsker osd Mummi refleksstick. 🙂

  Ha en fin uke!

 5. Jeg ønsker meg mummi refleksstick.

 6. Jeg ønsker meg refleksknapper?

 7. Jeg ønsker meg selvklebende refleks ? Smart å feste på barnevognen ?

Comments are closed