Er det bare jeg som ikke fant de perfekte gavene og ikke har et perfekt julehus?

I fjor klarte jeg å lage perfekte red velvet cupcakes. Vet ikke hva som har skjedd med meg i år. Men fikk ikke til, de ble lysebrune de jeg lagde i år.

Her ser dere Noldus, rampenissen vår, som nesten ikke har gjort noe gøy her i år.

Altså, jeg tror noen og enhver kan lure på det. Om seg selv altså. I allefall gjør jeg det. Stort sett det eneste man ser på facebook og instagram er rene, ryddige julepyntede hus, julebakst, perfekter juletrær og lykkelige mennesker og dyyyyre pakker.

Ble barna fornøyde?
Var gavene store nok? Overraskende nok?
Overgikk dere gaven fra i fjor?

Jeg lurer på om det var lettere å være foreldre i julen før jeg. Før sosiale medier. Før iPhone.

– Se mamma, alle vennene mine fikk ny iPhone til jul, eller iPad!

Så viser de meg bilder av det vennene har lagt ut. Det er klart det blir snakket om hva man får til jul. Det er sikkert ikke så kult å komme på skolen etter ferien å fortelle hva man fikk til jul når man er den som fikk minst. Eller forresten et vet man jo allerede på julaften da alle åpne pakkene, hva alle vennene har fått.

Det ser jo ut som om alle har fått iPhones. Men det stemmer sikkert ikke. Det er vel bare med de som med oss voksne, at det er kun er høydepunktene som vises. Det man kan skryte av.

En av de gavene som Lilli ble mest glad for, var en hjemmelaget farleggingsbok. Hun har et søskenbarn er er ekstremt flink til å tegne, og hun hadde laget en fargeleggingsbok med sine egne tegninger. Denne kostet ikke de store summene. Den kostet mest tid, og var en av de gavene Lilli ble aller mest glad for. Hun ble også veldig glad for en bolle hun fikk. En som hun kan lage slim i. Den er stor, men ikke med for høye kanter. Den er mer vid og så sklir den ikke. Hun prøvde å lage slim i den umiddelbart da vi kom hjem, og den funker perfekt! Hun ble også glad for en Fjellräven Kanken sekk, selv om den fikk vi kjøpt litt billigere på Finn.no. Den var bare noen måneder gammel. Hun ønsket seg en slik sekk. Rosa var den også.

Vel, tilbake til det uperfekte.
Jeg har ikke julevasket hele huset. Er det noen som har gjort det???
Julekaker har jeg ikke fått laget. Lagde folk sju slag før?? Min mor lagde lefser og smultringer. Det er veldig gode juleminner for meg. Ferske smultringer om morgenen. Hun gjorde det alltid tidlig på morgenen.
Julekort ble det ikke herfra i år. Det rakk vi ikke gitt.

Jeg er ikke helt fornøyd med å ikke ha tid til å lage julekaker med barna må jeg si. Eller tid nok til å finne den perfekte gaven. Hva er det egentlig jeg driver med? Jeg har jo ikke engang hatt tid til å vaske huset!
Jeg tror vi har det såpass travelt til vanlig at vi ikke har tid til noe mer enn det vanlige.

Julen innebærer uten tvil en fare for skuffelser. Jeg har litt vanskelig for å ikke ta det personlig når noen ikke blir fornøyde. Jeg skuffer dem. Ikke har jeg klart å finne på noe gøy hver natt med den dumme rampenissen heller.
Til neste år vil jeg droppe både rampenisse og adventskalender til hver og en av barna.
Jeg vil begynne tidligere med julegaver slik at jeg er sikker på at alle blir glade og fornøyde.
Akkurat nå føler jeg med meg som en stor fail. Jeg har ikke fått til alt. Og da mener jeg ikke at jeg absolutt må få til alt som alle andre gjør. Det blåser jeg i. Men JEG vil ha det ryddig og rent. Det har jeg ikke. JEG vil ha en vakkert juletre. Det har jeg halvveis bare. JEG vil kose meg med å lage julekaker med barna. Det har jeg ikke fått gjort. Jeg finner meg ikke i at jeg ikke skal klare å ha tid til det!

Som mor gjør jeg veldig stor innsats i at alle skal ha det bra og bli fornøyde, så jeg lager jo en stor fallhøyde for meg selv. Enten må lista legges lavere, eller jeg må planlegge bedre. Kanskje litt blanding.

Vel, nå tror jeg at jeg skal gå en tur og roe hodet mitt, gråte litt for meg selv og nedkalle litt nye krefter.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

17 Comments:

 1. Åh, så deilig innlegg å lese ❤️ jeg har ikke julevasken hus, jeg har ikke bakt kaker annet enn Sarah bernard. Jeg har hatt 4 barn med vannkopper i desember, ei med forstoppelse/omgangssyke 3 dager før jul.

  Jentene krangler og mener det er urettferdig at den ene fikk dukkehus og den andre sykehus. (De er begge sensitive ).

  Jeg er irritert for at jeg ikke har laget julepynt eller kaker med ungene. Jeg føler at jeg har et evig kaos hjemme og at ungene konstant krangler.

  Neste år skal jeg planlegge bedre. Og vi skal være ferdig med gavene tidlig, slik st desember KUN blir kos.

  • Ååååå takk for et svar jeg ble så glad av! Ikke fordi jeg synes det er bra at du føler tiden ikke strakk til, men for at vi er flere <3 Håper du får kost deg i romjulen!

 2. Sosiale medier viser bare glansbildet, så vi bør ikke tro at vi ser der. Det er lett å kjenne på at man ikke strekker til når man sammenligner seg, men vi er gode nok!

  Det et vanskelig å få tid til alt. Ikke julevasket hus her heller. Kom i mål med sju slag til jul, men bare et av dem ble bakt sammen med barna – og de var lei før deigen ble brukt opp. Ikke har vi rukket alt vi hadde lyst til i adventstiden i år heller, og kosestundene med kalenderbok utgikk etter to dager. Så det ble ikke helt som planlagt i år heller. Men det ble jul likevel ?

  God jul.

 3. Jeg kunne tatt bilde på kvelden på lillejulaften av de «perfekte» julehus. Skuffer og skap er nermest limt igjenn. Morgenen julaften var allt kaos igjenn. Bakt tre slag. Ungene kranglet, fikk ikke de største gavene. Men vi var sammen og de la seg med et smil. Tross at vi ikke hadde det perfekt. Langt i fra! Ungene blåser i om det ligger mandarinskall på gulvet, klesvasken renner over osv.. Valgte å gi mindre til barna og mer til gode formål. De som faktisk trenger det. Men de fikk allikevel så mange ganger gaver at det ble for mye

 4. Det er jo nettopp DETTE som er hverdagen for oss fleste, normale! Ikke hus som tatt ut fra et interiør magasin! Her har jeg mer enn nok med fire *5 små barn, et svangerskap som skranter og går og som om ikke det er nok burde: huset vært vasket, mer pynt til jul etc etc. Pokker heller, who cares? Ikke jeg! Ikke guttene, de er strålende fornøyde! Julenissen kom. Til tross for at jeg i flere dager har vært upedagogisk og «truet» med at han sannsynligvis ikke kommer om de ikke hører på mamma og pappa etc. Jepp, der har du meg. Men jul ble det uansett. Jammen har ikke de tre minste vært syke på omgang siden to dager før jul og … men vi har da overlevd det og.

  Fortsatt god jul, Linda ? til store og små! Klem!

 5. Jeg har opplevd det før, at det IKKE blir nok tid. Ikke nok tid til at JEG får bakt med MINE barn, hatt juleverksted med de osv. Vi har 4 barn, og i huset her er det og tre bursdager som skal feires den 13., 16. og 22.des. Puh! Av tidligere erfaring (tårer og tenners gnissel)har jeg laget en slags liste over ting som er viktig for barna:
  1.Gaver de faktisk ønsker seg
  2. Adventskalenderen jeg lager
  Og for meg:
  1. Tid til å bake med barna(De som vil)
  2. Tid til juleaktiviteter med barna(De som vil)
  3. Se julebarnetv om morningen – jul i Skomakergata (kun en som Vil!)
  4. Rydde visse ting…( ikke vaske så mye). I år: Få den inneklemt fryseboksen UT av inneboden. Få fryseskap på kjøkkenet i stedet. Få hengt opp 7 bilder. Rydde inni skjenk (kaos i pynten og tallerknene om hverandre, inkludert rester av konfirmasjonspynten i mai) og rydde inni er par kjøkkenskap (som bugnet over).

  Hvordan gikk så dette i år?

  Jo, bra med litt bevissthet om at det hele er en kamp…en kamp om våre barns tid, oppmerksomhet, kommersielt trykk osv.
  November ble kjøpe måneden. Kommersiell og ekkel, men handler julegaver og vinterjakker på Black friday. Hadde ordnet barnevakt denne dagen som kom hit på morningen.
  Kalender tok tid men kom i mål.

  Bakingen starter jeg med i slutten av november. Bare satte i gang. Enkel kjøpedeig til pepperkake baking. En vanlig skoledag liksom. Rett på. Startet på dagtid med lillegutt. Så kom skolebarna intetanende hjem og fikk bake litt. Fikk aldri tid etter det, så kommer til å gjøre det heretter. Gjorde litt hobby/julekort med klistre merker og på dagtid med minsten. De andre hev seg på litt når de kom hjem.

  Yngstemann fikk jeg såvidt til å se Jul i Skomakergata med meg, he he! Men jeg VIL ha dette sakte- elementet i en hurtig verden…

  Følte meg og helt dårlig etter kommersiell november, og kom på at jeg hadde litt givertjeneste til gode. Gav da til Unicef og fikk kort tilbake som jeg gav til barna. Skrev noen ord om det å gi til andre. Det gjorde faktisk et sterkt inntrykk på dem. Ny oppdagelse! Eksempelets makt…

  Mannen år først tilgjengelig 23.des. Da gang vi opp bildene. Natt til 24.ryddet jeg inni skjenken og de to kjøkkenskapene. Godt å gjøre dette fir meg selv. Men ofret søvnen da, valgte å Søgne men uten å si Der til ungene.

  Fast her er at min mor baker til meg, hvis hun orker. Så jeg har ikke egentlig bakt noe selv bortsett fra de få pepperkakene for kosens skyld. Barnevakt den 23. Pynting av juletre med barna den 22. I år klarte jeg å holde fingrene av fatet å rette på ungenes pynting. Fikk klager i fjor pga at jeg styrte pyntingen fir mye.

  Har grått mine tårer tidligere år…pga ene var lei seg fordi hun fikk øredobber og venninna fikk iPhone…been there, og det svir! Så føler den…Men helt ok at barna og ser at vi er lei oss for at de ikke likte gavene. De må lære seg å være takknemlig og ikke bare klage. Vi kegger mye jobb i jula og da er det litt kjipt hvis de ikke er fornøyde.

  Sammenligning enten det gjelder barn eller voksne fører for øvrig bare til ett av to:
  1. Hovmod eller
  2. Mismot

  Ingen av delene er bra, så det beste er å la være.

  Å kjøpe Fjellraven sekk på finn var veldig lurt! Det er Slike ting jeg vil bli flinkere til, slike smarte ting! Jeg syns du er utrolig dyktig, smart og inspirerende Linda! Der er personlig utfordrende å ha barn, og det krever mye av oss. Du deler over ærlig og jeg digger det! Opp med hodet nå, kjære deg! Så glad for at nettopp DU finnes!

 6. Jo, og hvis ikke du har sett filmen bad moms på kino ennå, så kan jeg anbefale den å det varmeste! Skikkelig på kornet av dette temaet!!! Bedre enn eneren. Mye bedre!
  Du kommer til å elske den! Le deg skakk!
  Ho ho! Perfekt å ta med døtrene på! Klem!

 7. Julekort med bilde tar vi først i dag. Hyggelig med romjulshilsen og!? Ungene hater jo å ta bilde så hvorfor plage de med dette hvert år??

  Vi er og ekstra slitne denne julen. Vært veldig mye. Hvordan skjerme seg fra alt tro…Da måtte man vidde mer isolert, hatt hjemmeside til alle, holdt de borte fra venner osv. Ikke lett…Mannen og jeg bytter på å sove/hvile nå i jula. Vi har og sagt at 23.- 27.des. er familietid. Ikke gøy med jevnaldrende

  • Ha Ha, her var det ekstremt mange bom på tastaturet!

   Poenget var bare å skjerme familien litt fra alt som drar familiemedlemmene hit og dit og spiser opp tiden man trenger SAMMEN.

   Julebildet vi tok i romjula ble ikke bra, dårlig lys. Utålmodige barn. SÅ jeg brukte et sommerbilde. Som ble knallfint! Neste år skal jeg konsekvent gå for sommerbilde på julekortet? Syns det blir en stilig kontrast!

 8. Leste dette innlegget nå. Kjøpte sjokoladekalendere på REMA til 10 kr stk denne julen. Da fikk barna faktisk hver sin for en gangs skyld. Lager vanligvis pakke/aktivitetetskalender,men gadd ikke denne gangen. Hvis det ikke er lystbetont,tenker jeg at det er best å styre unna. Ellers blir jeg bare sur og utslitt. Jeg elsker julens budskap,men er faktisk ganske lei av alt det andre. Kan godt tenke meg å reise bort i julen. Handler gaver gjennom året hvis jeg finner noe på salg, eller noe jeg tenker passer til en spesiell person. Da er det hyggeligere å gi. Det er helt fint å senke lista.

  • Linda C. Hagen

   Helt sant! Etter en spørrerunde blandt barna så fant jeg ut at adventskalender ikke er fullt så viktig for alle sammen. Neste år tar vi en felles aktivitetskalender i stedenfor. Det får jo tross alt julestrømpe også 🙂

Comments are closed