Kule mål og planer for 2018 – gleder meg!!

Mine nyttårsmål er skikkelig kule! Jeg gleder meg!!

Nummer EN: Jeg skal gå ned i vekt, og har så langt siden 1. januar, gått ned 4,6 kg. Jeg startet en 28 dager detox for å få en skikkelig kickstart. Dette er altså bare starten, jeg har mange kg å gå ned. Jeg vet at man bare går opp igjen hvis man ikke gjør varige endringer. Dette skal jeg også få hjelp med av en erneringsveileder videre. Nå er det ingen bønn. Jeg MÅ til pers. Jeg vil bli en sprek gammel livsnyter!

Nummer TO: Redusere forbruket ytterligere og bruke mindre plast. Men dere, ingen mål uten en plan. Har man ikke en plan, har man igrunnen ikke et mål heller. Eller hva?

Mål nummer to innebærer ganske mye. Vi skal kaste mindre mat. Til dette hører til at alle må bli flinkere til å spise rester. F.eks. ta med gårsdagens middag i matpakka.
Vi skal spise av litt mindre tallerkner. Jeg innser at de nye tallerknene vi har kjøpt er litt vel store. Og man, uten å tenke på det, fyller opp tallerkenen. Så da kan de være litt mindre.

Det hører også med å fortsette og kjøre på med gjenbruk, og ikke kjøpe nytt. Nå trenger vi et nytt, unnskyld…ikke nødvendigvis og helst ikke NYTT kjøkkenbord, men vi trenger et større et. Vi har kun plass til oss 10 i familien. Rett som det er er vi flere til middag, så vi trenger flere plasser rundt bordet. Dessuten er dette bordet rimelig slitt nå. Men hey, det funker jo! Er jo bare å legge på en duk!
Vel, enten finner jeg et større bord brukt, eller et mindre klaffebord som vi kan sette opp ved behov. Helst et større bord, for det er ganske ofte at vi er flere enn bare oss.

Nummer TRE: Dette er kult!!! Vi skal organisere hele huset. Slanke det vi har, ned til å ha det vi trenger og i tillegg, og hold dere fast: VITE HVOR TING ER!! Og til dette, er vi enige om å ha lørdagsdugnader hver lørdag, så godt som, der alle er med på dette. Ting skal kastes, selges, gis bort.
Planen på dette er ikke fullstendig spikret ennå. Men jeg skal lære masse mer om organisering på diverse nettsteder.
Akkurat nå har Skogfrue et 10 ukers opplegg man kan hive seg på. Det ser skikkelig bra ut, og jeg lurer på om jeg skal gå for det jeg også.  Det ser ut til å kunne gå litt hånd i hånd med å organisere hjemmet og redusere forbrukt og leve grønnere. Jeg synes det ser spennende ut.

Nummer FIRE: Dette går egentlig litt under nr. TRE, og det er å starte på innredningen av loftet. Først må lofte renskes, for der har vi samlet mye rart! Dugnadene våre kommer til å gå til loftet en del. Folk må hjelpe til med å kaste, bære ned, kjøre på fyllinga og slike ting. Så skal vi søke på Finn.no etter isolasjon og materialer. Prøve å gjøre det så billig som mulig. Vi blir kanskje ikke ferdige i år, men vi skal starte med det i alle fall. Vi trenger flere rom i huset nå, for å si det sånn:) OG vi kan lære så mye om bygging! Vi spør noen som kan dette, hvordan det gjøres, og så gjør vi det selv. Alle her ønsker seg nye og bedre rom, så da er de motivert til å bidra!

Dere skal selvfølgelig få bli med på reisen til alle målene! Følge gjerne bloggen på Facebook. 

Hva er dine mål og planer for i år??

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

 1. Gleder meg til å følge med på deg snuppa. Dette blir et spennende år ❤️

 2. Jeg skal:

  1. Investere i egen helse- har bestilt ergometersykkel av god kvalitet som kommer snart. Den kan brukes når foten er for vond til å gå turer, det blir for sent å dra ut å trene, selv om jeg er hjemme osv osv.
  Gleder meg!

  2. Forbedre vertinne/bakeferdighetene mine. Har ikke hatt så god husmor- selvtillit på bakefronten…Fikk ordentlig kjøkken maskin til jul pluss har kjøpt en sånn raspe, kutte og skjære maskin i tillegg, så klarte faktisk å lage en kjempefin og god gulrotkake på nyttårsaften som jeg følte stolthet og glede over! Så i det nye året kan jeg fortsette å prøve ut oppskrifter! Gjestfrihet er viktig og det å kunne lage noe «ordentlig gir meg økt kyst til å invitere folk pluss barna verdsetter det.

  3. Organisere hjemmet.
  Har begynt å rydde i kassene i kneloftet og i inneboden. Deilig å skape større plass! Fortsetter med det! Mest ting fra min barndom, så må gjøre jobben selv. Mannen hjelper å dra kassene inn og ut da. Skal rydde ferdig i kjøkkenskapene og ungenes klær og da. Når jeg er klar…

 3. Spennende med forandring og nye mål!
  Og hva passer bedre å starte med nye mål, når et nytt år er på trappene?
  Lykke til!

 4. Tusen takk for link!! 🙂

  Mine nyttårsforsetter i år er å se litt dypere. Finne ut hvorfor jeg har de mønstrene jeg har, istedenfor å bare prøve å fikse overflaten, på den samme måten igjen og igjen. For let’s face it, liksom, jeg har hatt de samme nyttårsforsettene på repeat ganske lenge nå. 😀

  Lykke til med det nye året!! 🙂

 5. Det blir spennende å følge deg på veien! Her er drømmen også et godt organisert hjem og ferre ting. I slutten av måneden kommer nr fire, så i år har jeg bestemt meg for å bare kose og nyte. Ikke stresse med noe. Prøve å ha tid til å se ungene, legge bort telefonen. Lykke til med målene dine, du er en sann inspirasjon!

  • Linda C. Hagen

   Gratulerer med nr. 4. !!! Du gjør klokt i å kose og nyte! Kos deg alt du klarer 🙂

 6. Så spennende mål du har. Vi har langt på veg dei samme faktisk. Forbruker mindre, rydde ut, kjøpe brukt og leve enda litt grønnare. Takk for tipset om skogfru sitt kurs. Skal sjekke det ut ☺️

  Lykke til med prosjekta ☺️

Comments are closed