Hvor mange timer hver dag med hjemmeskole?

Når man har hjemmeskole er det ikke slik at man må ha like mange «skoletimer» hjemme som det man har på skolen. Det er heller ikke noe krav om hvor mange timer man skal jobbe hver dag.

Hvor mange timer effektiv undervisning er det på skolen på en dag egentlig?
Og hvor mange timer læring er det på skolen hver dag? For det trenger jo ikke å være like lang tid med læring som med undervisning. En lærer kan undervise en hel time om noe uten at en elev har lært noe som helst egentlig.

På skolen må læreren bruke noe tid på å skape ro og orden. Ut og inn til friminutt tar noe tid, spising tar tid. Konflikter tar tid (og fokus). Vente på tur tar tid..
Jeg tipper det er et sted mellom 2 og 3 timer effektiv undervisning i løpet av en skoledag.
Kanskje er det mer. Kankskje mindre Det variere litt. Det er iallefall det jeg har hørt av en lærer.

Og så er det jo det at en lærer kan umulig ha tid til å hjelpe alle like mye i løpet av en skoletime. Det er stor forskell på 1 ril 1-undervisning enn 1 til 20.

Her hjemme, jobber vi i alt fra 1 time til 3 timer om dagen med en til en-undervisning. Jeg sitter sammen med Lilli hele tiden når vi gjør matte.

Hun er veldig flink i matte. Og den tiden vi har hatt hu nå, har hun gjort alle mattestykkene i matteboken og vi blir ferdig med boken neste uke. Det har aldri skjedd at hun har gjort alle stykkene i et kapittel før.

Det er slik at det er ikke til å unngå at det blir konkurranse når det gjelder resultater eller hvor langt man er kommet i matteboken. For noen føles det som et nederlag å ikke være like langt som de raskeste, og da kan de hoppe over flere sider for å «nå» igjen de andre. Da oppstår store hull, og gjerne som vi foreldrene ikke er klar over.
Vi tror at barnet får den hjelpen det trenger på skolen, men det er ikke sikkert det er tilfellet.

Jeg mener ikke å klage på lærere! De gjør en fantastisk  innsats og gjør det de skal. Det er bare det at barn er forskjellige og lærer best på forskjellige måter.

Så altså, når man hjemmeskole, er det foreldrene og barnet som velger hvilken metode de bruker for undervisning, og hvor lang tid de skal/trenger å bruke.
Vi forholder oss til læreplanen, men utover det er vi ganske frie.

Vi kan f.eks. bruke lang tid på et tema i matte hvis det trengs. Hvis det er et lett tema som barnet klarer veldig godt, trenger vi ikke bruke like lang tid. Men vi bruker alltid den tiden som trengs og går ikke videre før alt er forstått. Ingenting blir hoppet over! Vi kan tette hull og sørge for at det ikke blir flere hull.

Hvis det er en dag da matte er langt oppi halsen, ja så begynner ikke jeg å dytte på MER matte da. Da gjør vi noe annet den dagen, og kanskje neste, før vi trår til igjen. Jeg elsker denne fleksibiliteten!

Jeg føler jeg har mye å fortelle ang. hjemmeskole, så følg gjerne Facebook-siden min for flere innlegg om dette:)

Her er andre innlegg som handler om hjemmeundervisning:

http://www.absolutthjemme.no/2018/02/05/na-hjemmeskole-igjen/

http://www.absolutthjemme.no/2018/04/14/10-grunner-a-hjemmeundervisning/

http://www.absolutthjemme.no/2018/03/19/alle-kan-ha-hjemmeundervisning/

http://www.absolutthjemme.no/2018/02/05/na-hjemmeskole-igjen/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.