Asko danker ut Electrolux!

For ca ett år siden kjøpte vi en ny oppvaskmaskin. Vi kjøpte en Asko, som er det merket vi hadde vært fornøyd med tidligere.

Den nye maskinen var ekstremt fleksibel og rommet utrolig mye. Det var skuffer jeg kunne ta ut og plassere slik jeg ville og alt sånt. Problemet var bare at denne maskinen var det så mye feil med.
I løpet av dette året, har den blitt fikset 5 ganger!!! Det siste var at det begynte å ryke av den. Og da fikk vi returnere den og velge oss en annen maskin.

Jeg hadde ikke noe imot Asko, skjønte at vi bare var uheldige med akkurat den maskinen vi fikk.
Likevel falt valget denne gangen på en Electrolux hvor man kunne løfte opp den nederste skuffen! Wow, så fantastisk. Jeg falt litt for det og gledet meg til ny maskin.

Vi hadde samlet oppvask i noen dager og hadde mye å plassere den dagen vi fikk den nye Electroluxen i hus. Jeg ble litt småfrustrert, for jeg fikk ikke plass til så mye som jeg pleide å få plass til i Asko-maskinen. Dessuten var bestikkskuffen helt merkelig å skulle plassere bestikk i.
I Asko-maskinen fikk jeg plass til det dobbelte omtrent av bestikk!

Denne løfte-skuffen i Electroluxen, var fin den altså, men når man fyller en maskin så fyller jeg ikke den nederste full FØR jeg begynne på skuffen øverst. Det kommer litt an på hvilken rekkefølge oppvaksen er plassert i på benken og i vasken. Jeg pleier som regel å ha den nederste skuffen dratt ut og så drar jeg den øverste skuffen ut og inn alt etter som hva jeg skal plassere i maskinen.
Problemet med den skuffen man løfter opp på Electroluxen, er at jeg får jo ikke dratt ut skuffen over når den er oppe. Så da må jeg ned og opp med den hele tiden.
Det er mye mer praktisk å ha den nederste ute hele tiden når man fyller inn og bare enkelt kan dra skuffen over ut og inn etter behov.

Men det som er best med bestikkskuff, er hvis den er øverst. Det er midre belastning for ryggen, for det tar jo litt til å plassere bestikk. Likevel, så er Asko-maskinen så utrolig mye mer fleksibel OG har plass til to kuverter mer enn Elektroluxen, slik at for meg så teller det mye mer. På grunn av at den er så fleksibel får jeg plass til mer enn bare to kuverter.

Konklusjon: Asko danker ut Electrolux
Asko – fordeler:
-Plass til mest oppvask.
-Stillegående,
-Fleksible skuffer og bestikkløsninger. Det følger også med vanlig bestikk-kurv som man kan ta ut og heller bruke bestikkskuffen(e) som man også kan ta ut hvis man vil. Dette gir stor fleksibilitet.
– Programmene. Man kan velge å f.eks. KUN vaske den øverste eller nederste skuffen.
Asko – ulemper:
-Bestikkskuffen er i midten, så man må bøye seg litt for å plassere. Men har man ikke bestikksskuff, så må man jo uansett bøye seg enda mer ned for å plassere i bestikkkurv, så det er ikke et stor problem med mindre man har ryggproblemer.
-Det er ikke lys inne i maskinen. Jeg har aldri tenkt over det selv, før jeg brukte Electroluxen som hadde lys inni maskinen. Det er ikke et must, men litt kjekt.

Altså…. ulempene er uvesentlige.

Electrolux – fordeler:
-Bestikkskuffen er øverst.
-Den nederste skuffen løftes opp når man drar den ut (men er også en ulempe – se punkte under «ulemper»)
-Den har kul nedtelling som lyser ned i gulvet. (Ikke kjempeviktig, men kult).
-Lys inne i maskinen.
Electroux – ulemper:
-Bestikkskuffen er ikke praktisk nok for en stor familie. Det går bare an å legge bestikk i midten av skuffen, og så småting på sidene.
-I skuffen under, altså i midten, er det ikke plass til små tallerkner som frokost-tallerkner, Det har jeg plass til i Asko-en!
-Løfteskuffen er også en ulempe når det gjelder å putte inn i maskinen, da man ikke putter ting i KUN den nederste før man putter noe annet inn andre steder i maskinen. Dette gjøre det faktisk noe upraktisk.
Hvis alle etter middagen skal sette inn oppvasken sin, så setter de inn tallerkenen og så må de heise ned skuffen og putte inn glasset, og dette vil ta mye lengre tid når alle skal gjøre det enn om man bare lar den nederste skuffen stå ute og man bare drar den øverste skuffen ut og inn for å putte glassene inn.
-Får ikke plass til nok oppvask.

For oss er det viktigste med en oppvaskmaskin, fleksibiliteten og kapasiteten, samt vaskeresultat og at den er stillegående, og har ulike programmer og lengder.

Asko har definitivt plass til mer oppvask enn Electroluxen, og det gjør den til en vinner hos oss!

Sjekk disse bildene!!! Jeg har her plassert nøyaktig det samme i begge maskinene!

Electrolux – midtskuffen. Det er ikke plass til stående frokost-tallerkner her. Kun kaffekopp-tallerkner (noe vi ikke har noe av uansett).

Electrolux – bestikkskuffen. Først trodde jeg at jeg kunne legge bestikk tett i tett i TO rader, men det går ikke å legge den delen  man putter i munnen andre veien, for da er det ikke nok plass til skaftet.

Electrolux – nederste skuff. Jeg liker ikke de store rutene i bunnen her, det gjør at glass ikke står godt med mindre de står over en pinne.

Asko – øverste skuff. Skåler og frokost-tallerkner kan stå oppreist. Små hyller jeg kan brette over glassene kan jeg legge stekeredskaper på.

Asko – nederste skuff. SJEKK hvor mye mer plass det er etter å ha fylt i nøyaktig det samme som jeg fylte Electroluxen med! Nesten HELE den nederste skuffen er ledig!

Asko – Bestikk-skuff. Jeg kan bytte ut den venstre kurven med enda en bestikkurv lik den til høyre, eller ta ut en av dem eller hele skuffen om jeg vil. Jeg digger at den venstre kurven her har plass til en ildfast form!

Så endelig har vi funnet ut at Asko er den maskinen som funker best for oss. Uten tvil!
Håper våre erfaringer med disse oppvaskmaskinene kan være nyttig. Jeg synes det er ganske utrolig hvor mye mer det er plass til i Asko-maskinen. Man skulle jo ikke tro det skilte så mye!!

Lykke til med deres jakt på den perfekte maskinen for dere der ute som skal ha ny maskin. Del dette med alle som leter etter oppvaskmaskin!

Mvh. Linda 🙂

One Comment:

  1. Vi har Asko og er superfornøyd med den. Tror jeg hadde elektrolux der jeg bodde tidligere, men da var vi bare to. Har ikke tenkt over at det er så stor forskjell på plass :S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.