Hjemmeskole sist uke

Jeg tenkte å vise litt av hva vi gjorde på hjemmeskole sist uke. Vi har en plan vi følger, men det hender ofte at vi gjør mer enn det, og noen ganger trekker nysgjerrigheten oss i andre retninger.


Eskil sitter på verandaen og jobber.
Jeg lagde et mattepuslespill på baksiden av et puslespill. Foruten litt kluss nederst i høyre hjørnet, funket det bra, og jeg skal lage flere slike 🙂
Vi lagde en fin krans til 17. mai!
Morsommere å plassere ting på riktig ord, enn å sette streker. Det synes i alle fall Mika. Her er det bare å finne noen helt tilfeldige ting, skrive hva det er og så kan barnet plassere de på riktig ord. Superenkelt.
Denne falt ikke i smak, men jeg tror den var litt for lett. Jeg må nok avansere litt, for Mika liker å doble relativt store tall. Da blir dette litt for kjedelig.
Vi maler bilder av blomster og her har Levi med litt hjelp laget løvetann med frø. Den til høyre lagde han helt selv.

Dette er det jeg kaller
Unintentionally art. Dette var en liten papirbit der jeg hadde maling i kladder på som vi brukte da vi malte. Så skulle jeg kaste den til sist og tenkte jeg kunne jo brette den og se om det ble noe kult av det. Den ble jo riktig så fin, og nå lurer jeg på: Hva ser DU i dette lille maleriet?


Når man driver hjemmeskole, har man hele tiden antennene ute etter bøker og aktiviteter man kan drive med, og jeg fant en bok nedsatt til 49 kr på Coop Extra. Denne inneholder lettfattelige faktatekster om kroppen og et stort puslespill av kroppen, der skjelett, øyne, hjerne og innvoller skal plasseres. Denne slo an hos alle og den vil vi bruke mer!

Mika ble veldig fin med disse øynene 🙂
Vi jobbet med masse 17. mai-ark.
Vi plantet ut tomatplantene som vi sådde inne for noen uker siden.
Denne oppgaven var veldig kul. Vi delte kortene mellom oss, og en av oss begynte med å lese opp det som står over streken, hvorpå da en av oss andre lette etter svaret på det under streken på en av våre kort. Den som hadde svaret, fortsatte med å lese det som stod over streken på sitt kort. Slik fikk vi utforsket verden litt 🙂 Disse fant jeg HER.
Engelsk gramatikk på pc. Eskil liker mye bedre å jobbe på pc, enn i en bok.
Lærer om FN`s barnekonvensjon.

Vel, dette var litt om hva vi har holdt på med i det siste. Min største inspirarsjon er barnas interesser.

I går var jeg ute for å gjøre litt research til en historisk tur vi snart skal ta. Jeg fant ut vi kan gjøre turen veldig mye mer levende om vi tar meg konkekapper og sverd. Så det kan bli spennende 🙂
Følg med!

Følg gjerne bloggen på Facebook, og instagram.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comments are closed.