Med kapper og sverd til historiske Kongeveien og Molbekktjern

Forarbeid for en mer levende tur

Vi vet at det er sommerferie, men når man har hjemmeskole er det liksom ikke noe som heter ferie. Det er jo nettopp nå på sommeren at man har ekstra tid til utforskning og utfoldelse, noe vi virkelig benytter oss av!

For en tid tilbake gjorde jeg litt research til en utflukt jeg har planlagt ganske lenge. Jeg ville ta med barna til et nydelig sted ikke langt fra der vi bor, nemlig til Kongeveien og Molbekktjern i Moss.

Jeg var nødt til å ta turen alene først for å finne ut om det var en tur jeg kunne ta med minstemann på til fots, eller om jeg ville trenge en voksen person til. Dessuten har det kommet en stor bilvei rett igjennom skogen der, så jeg måtte undersøke og finne ut akkurat hvor jeg måtte gå.

Kapper og sverd

Sist jeg gikk der med en gruppe med jenter, rotet vi oss helt bort nemlig.
Men da jeg gikk turen alene for å gjøre research, fant jeg ut at det var blitt satt opp tydelige skilt.

Ikke bare fant jeg ut at denne turen ikke ville bli for lang med minstemann, men jeg fant ut at hvis jeg ba barna om å ta med kapper og sverd, ville opplevelsen bli mye mer levende!

I går dro vi avgårde, jeg og 4 barn. Mia på 14, Eskil på 10, Mika på 6 og Levi på 4.
Det var strålende vært og det ble en minnerik og fantastik utflukt!

Her Leser Mika om slaget som utspant seg da Karl 7. ville ta Norge, etter sitt nederlag i Russland. Nordmennene gjemte seg og overrasket svenskene da de kom.
Vi lekte Svensker og Nordmenn. Nordmennene (Mika og Eskil), gjemte seg i skogen og overraskete Svenkene (Meg, Mia og Levi), da vi kom med våre sverd. Svenskene tapte.
Her er vakre Molbekktjern. En konstruert dam, hvor de på vinteren i gamledager, sagde opp store isblokker for å bevare maten med. Isblokkene ble også solgt til England.


Levi var mer Kaptein supertruse enn han var konge. Han hadde det så utrolig fint på denne turen. Han fryder seg når han er ute i naturen. Skulle ønske jeg kunne få med latter på bildene!
Blåbær – NAM!

Vi kan virkelig anbefale denne turen til andre. Det tar ca 30 min å gå hele runden. Hm, kanskje litt mer. Men det er veldig overkommelig. Om du skal gå i regnvær, eller etter stort regnvær, så ha på støvler. Det blir store dammer og veldig gjørmete i Kongeveien.
Ta med matpakke og nyt en fin picnik på rasteplassen ved Molbekktjern.
Da har du en nydelig tur med familien, enten dere har hjemmeskole eller ei.

Ta med sverd og kapper, så vil barna huske historien bedre også 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.