Datteren din på 11 så nettopp en penis

Hvordan kan småbarnsforeldre forberede seg og beskytte sine barn når barna får mobiltelefon og sosiale medier?
For det er der det skjer.
Det er kult å ha mange venner på snapchat og mange følgere på instagram. Det er så gøy det, at man legger til hvem som helst.

Men så tenkte de ikke på at det kanskje ikke er så kult, når de begynner å få bilder av peniser slengt i fleisen. Eller enda verre: video av en som onanerer.
Dette er dagligdags for mange jenter. Sikkert gutter også, selv om jeg tror at flere gutter/menn sender slikt til jenter enn gutter. Det spiller for så vidt ingen rolle hvem det sendes til.
Poenget er at dette skjer hele tiden. Hele. Tiden.

Det er oftest personer de ikke kjenner som sender slikt og gjerne voksne menn.

Senest i går, da jeg var ute og kjørte bil med døtrene mine, åpnet den ene en snap og fikk se en som onanerte, hvorpå den brukeren ble rapportert umiddelbart og blokkert.

Hva er dette for noe? Hvorfor sender folk sånt til jenter? Tror de virkelig det er opphissende? Det er i så fall kun for dem selv. For jenter hater det!!

Det er grovt trakasserende og det forsøpler unge menneskers sinn.

Jeg spurte mine jenter hvordan det oppleves.
De sa de ble sinte av det og følte seg dårlig og følte seg lurt. Det er krenkende og invaderende.
Som om de er interessert i å se det som sendes til dem helt ut av det blå og helt uoppfordret.

Jeg spurte hvilke råd de ville gi til foreldre som har små barn nå og som ennå ikke vet hva som venter dem.
– Ikke la dem ha sosiale medier før de er 18, nei 25!

På snapchat må du selv godkjenne og legge til folk, så her kan man være smart og KUN legge til de du faktisk kjenner og vet hvem er, selv om det kan skje da også, men da kan du jo anmelde dem i alle fall.
På Instagram kan hvem som helst følge profilen din og sende deg ting, med mindre den er privat.

Nå er heldigvis mine jenter blitt så store at de synes ikke det er så stas å ha flest mulig på snap og lista over «venner» blir mindre og mindre. Heldigvis.
Facebook er ikke like populært blant de yngre, men også her bør man kun legge til de man kjenner.

Det hadde jo vært flott om man måtte registrere seg med personnummer på alle sosiale medier, kanskje man hadde fått ryddet litt opp.

Dette er bare EN ting som unge blir utsatt for, det kan gå MYYYYYE lengre.
Hele tiden blir jenter spurt om nudes (nakenbilder). Dette er så nedverdigende! Jentene blir degradert til objekter og det som er spesielt med dem blir ikke verdsatt i det hele tatt. Hvorfor i alle dager skulle de ville sende nudes til fremmede folk?? Har ikke ord!
Noen gir seg ut for å være venner med dem i lang tid, for så å begynne å bli ekle og upassende.

Jeg er ganske lei av at det er sånn. Det er forkastelig og motbydelig.

Håper at foreldre til småbarn i dag er forberedt på hva barna deres vil møte. Jeg var ikke det.
Men mange unge foreldre i dag, er det, fordi de selv har opplevd dette. Kanskje de vil være modige og smarte og ikke la barna deres få ha sosiale medier, eller i alle fall vet hvilke innstillinger som beskytter barna deres.

Ganske skremmende hva som skjer og kan skje. Det er veldig veldig skummelt å være foreldre i dag, og helt sikkert enda skumlere å være ungdom.

Hva kan vi gjøre med dette? Hva gjør dere andre? Vet du om dine barn blir utsatt for dette? Dette skjer hvem som helst. Ikke tro at det aldri skjer ditt barn. Så lenge sosiale medier er innblandet, er sjansen stor for at de har opplevd dette.
Hva gjør man?


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.