Jeg er interiørkonsulent, ikke snekker!!!!

Langversjonen (kortversjonen er litt lengre ned) : Jeg snakker om de hersens HULKIL-LISTENE! Jeg hadde aldri listet før, så jeg visste vel ikke at de skulle skjæres oppned! Jeg hadde på følelsen at det var noe galt da jeg kikket på listene i taket på soverommet vårt. For jeg kunne ikke skjønne hvordan listene jeg hadde skjært kunne bli riktig, for de så ikke helt ut som de jeg hadde i taket på soverommet!

Dette var altså 3 dager før julaften, og jeg hadde ikke tid til å sjekke det. Så dermed holdt de listene meg våken i 3 netter. Jeg fikk ikke sove fordi jeg kun tenkte på dem. Tenkte ikke såå mye på dem på dagen, for da var jeg over alle hauger, men da jeg la meg… DA…snek disse tankene om listene seg på. Jeg gadd ikke sjekke på natten, for da måtte jeg gå ut av min varme seng og ned en trapp og inn på et kaldt rom!

Vel, lille julaften fant jeg ut det jeg mistenkte, jeg hadde skjært feil, men jeg fiksa det. Trodde jeg, trodde jeg slapp å kjøpe nye lister. Men ærlig talt, jeg er riktig nok datter til en snekker, men jeg ER ikke snekker! For å gjøre en trist og lang historie kort:

Kortversjonen: Kjøpte fine lister, skjærte lister …feil, fikk noen tips, fiksa det (ikke alikevel) , fiksa litt til (mange skjøter=stygt), hang de opp, veldig stygt, veldig irritert, kjøpte nye lister (ferdigmalt p.g.a. liten tålmodighet)-IKKE hulkil denne gangen, kappet, festet de med hjelp fra min treffsikre mann (har ikke spikerpistol),  ble ok – fortsatt ikke snekker, men ok.

Og først tar vi en titt på hulkil-listene:

Så tar vi en titt på det siste forsøket med nye, ferdig malte lister (fortsatt er jeg ikke snekker, men ok):

Det er ikke så lett å få jobbe i fred her. Det er faktisk umulig. Så er det ikke greit at jeg på en måte skylder litt på arbeidsforholdene her? Neida, kan ikke skylde på enlgebarna vel! De vil jo bare kose og hjelpe til!


Så: noen ting jeg lærte i denne prosessen:

1. Det enkle er ofte det beste. Dropp hulkil hvis det er første gangen du skal liste og spesielt hvis vegger og tak ikke er heeelt rette. De føyer seg ikke like godt.

2. Kjøp ferdig malt! MEN! hvis du trenger å flekke over noen steder må du bruke LADY, og ikke BRETUN! De ferdig malte er tydeligvis malt med LADY, for den er helt lik (ikke hvit men mer eggefarget), men BRETUN er kritt hvit, og det er altså ikke LADY.

3. Hulkil skal kuttes opp ned på en måte, og NB! husk riktige vinkler!

4. Lister er billigere på smart-club. Et råd fra en FB-venn! Takk!  (Men der pakker de ikke inn listene.)

5. Mål listene, hvis du har kuttet de for lange, så ikke kutt de kortere på «feelingen»! MÅL!!!!

6. Min mann er min store helt! (Jeg visste det fra før, egentlig, da) ..Og han er mer treffsikker enn meg:)

PS. Barna er ikke i nærheten akkurat når jeg skjærer, da holder mannen min dem for ørene og holder de langt unna saga, eller de er på et annet rom. (Bildene er tatt når jeg måler opp, eller jeg later som jeg sager for å illustrere mitt «arbeidsmiljø»). Eskil pleier heller ikke å få lov til å gå rundt med hammer!

Linda:)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

 1. Bra Linda! Du har lært mye. Neste gang jeg skal ha noe gjordt her, skal jeg tilkalle deg.

 2. Jeg blir skikkelig nervøs når jeg ser hvor Eskil har foten sin på enkelte av bildene! 🙂

  • Hehe, ja, han er litt gæærn. Det er derfor jeg passer på å presisere at jeg ikke sager med han så nære:) Ellers hadde nok noen virkelig lurt..hihi Håper han lærer litt, da. Så kan jeg ha god hjelp av han når han blir stor!

 3. Morsomt 🙂 vi har jo unngått hele den listeproblematikken her ved å sparkle helt inn i hjørnene, men det er jo greit å vite litt om belistning likevel 🙂

 4. Hehe festlig. Du er nå god da som prøver å liste selv. Den jobben hadde jeg glatt satt vekk til noen andre. Og unger som kreler rundt en når en skal prøve å få gjort noe, kjenner jeg temmelig godt til ja 😉 Artige bilder da. Såg på butikken Østenfor på facebook. Såg ut som en fantastisk butikk ja. 🙂

 5. God kveld du!
  Du må ha den søteste snekkerhjelperen altså! 😉
  Jeg mala spisebordet med akrylmaling jeg, og så lakkerte jeg over med oljebasert lakk. Det er helt enda ja, men nå brukes det ikke så fryktelig ofte… Men nyttårsaften var vi 12 stykker rundt bordet med all vinen som følger med, og det vises i alle fall ikke på det! 🙂

 6. Pingback: Mias rom før og etter. | Absolutt hjemme

Comments are closed