Det som imponerer meg!

Det skal litt mer til for å imponere meg enn å gå så og så mange år på skolen og få en så bra jobb og tjene så og så mange penger. Det skal mer til enn å kjøre den og den bilen, eller være gift med den eller den personen. Det skal mer til enn å ha det perfekte drømmehuset. Alle disse tingene er forsåvidt bra og ganske på praktisk. Men ikke uten videre imponerende.

Her er noe av det som imponerer meg stort: Jeg kjenner en dame, hun heter Mona og har to voksne barn. Tror de er rundt 20 år begge to. Mona har noen fysiske utfordringer og plager. Men hun er en av de kuleste jeg vet om. Hun er positiv og strør rundt seg med godord om og til andre. Men det beste av alt; måten barna hennes snakker om og til henne på. Jeg ser på meldinger de skriver på Facebook til henne eller om henne. Jeg ser hvor høyt de setter pris på henne og hvor mye de elsker henne. De kaller henne «engel» og skriver ting som jeg får tårer i øynene av. Det høres kanskje ikke så unikt ut. Det er kanskje mange barn som innimellom skriver noe hyggelig til moren sin. Men dette er mer enn det. Og det å oppnå å ha barn som mener dette om deg, DET imponerer meg. Det kan du ikke gå skole for å oppnå. Får du til dette, da har du virkelig oppnådd noe stort her i livet.

En annen ting som ikke imponerer meg stort er et ektepar som har vært gift i 3, 5 eller 7 år og fortsatt er stormforelsket. Det burde de jo være etter så kort tid. Det som virkelig rører meg er når jeg ser et eldre ektepar som er ute og går tur hånd i hånd. Et parr som har elsket hverandre i 50 år og mer. Hvor imponerende er det ikke å høre en eldre herremann si: «Dette er mitt livs kjærlighet, og jeg er så heldig som har fått lov å våkne ved siden av henne hver dag i over 50 år». DET er imponerende. Da har man ikke bare vært heldig., men veldig bevisst og flink til å ta vare på hverandre. Kjærligheten og ekteskapet krever pleie og handlig konstant. Å si noe sånt når man er såvidt 20 er ikke like imponerende. Det er hyggelig og søtt, men ikke imponerende.

Det imponerer meg ikke så mye når en som er kjempeflink til å synge, synger for sin brud/brudgom i brylluppet. Men hvis en som ikke har verdens største stemme, alikevel øver og øver for så så fremføre en sang i brylluppet med den stemmen han/hun har med all den kjærligheten han/hun har, det imponerer meg. Det krever mot!

Man kan beundre mange artister for deres flotte karrierer. Det er så mange talentfulle artister og mange har hatt en tøff vei for å komme seg dit de er. Men det er spesielt en person som gjorde et sterkt inntrykk på meg. Han viste seg fra en annen side enn den vi kjenner om artist. Det gikk et program på tv for noen år siden som gikk ut på å hedre diverse artister for det de var. I et av programmene var det en mann som fortalte at han hadde fått en lei diagnose og var veldig langt nede. Han ringte til sin beste venn, som var den artisten programmet handlet om. Han ønsket at vennen hans skulle komme til han fordi han var så lei seg. Artist-vennen forklarte at han skulle på scenen om en time og at han ikke hadde mulighet til å komme før showet var over. Det forstod han. Men under en time senere så stod artist-vennen på døren hans likevel. Er ikke det imponerende så vet ikke jeg!

En kvinne som tar mot til seg å kommer seg ut av et vondt ekteskap og kommer seg på beina igjen selv om hun i en tid ikke ser lyset i tunnelen er også imponerende.Veldig imponerende!

Det skal mer til enn penger for å imponere meg, selv om det for mange har krevd mye å skaffe de pengene. Men det handler ikke om penger og rikdommer. Det handler om hvem du er og hva du gjør for menneskene rundt deg. Har du et godt rykte men lite midler har du mye mer enn en med mye penger og dårlig rykte. Det er min mening.

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

3 Comments:

  1. For en kjempe fin bloggpost!!! 😀 Det er så sant så sant det du sier. Det er slike ting som imponerer meg også.

  2. De små ting imponerer …feks et smil eller et Hei! Amazing!!!..eller noen som gjør tjeneste for andre…er utrolig rørende. spesielt de som går en «ekstra mil» for noen. Bare at noen tar seg tid til å prate…kjempe kjempe kjempe imponerende.

Comments are closed