Gjesteinnlegg – adventsgaver og julebudskap!

En god venninne av meg postet noe på Facebook i dag som jeg er enig i. Det blir lett for mye fokus på ting som overskygger selve julens budskap. Jeg fikk lov av henne til å dele det på bloggen min.

Monica Olden skrev:

«Har over de siste årene blitt mer og mer oppgitt over det materialistiske fokuset julen har fått for barna. Gaver på julaften er jo helt ok, det er jo en stor del av gleden. Men nå skal de jammen ha gave hver dag i kalenderen, strømpe på julaften morgen pluss en haug av gaver på kvelden. Hører om barn som ikke en gang orker å åpne alt. Og det skal være noe å få i kalenderen i barnehagen, godtepose på nissefesten osv. Barn i dag forbinder ikke bare jul med å få, men hele desember. Vi i vår familie vil derfor i år lage en familiekalender hvor vi hver dag åpner en luke hvor vi finner en aktivitet vi skal utføre, enten sammen som familie og/eller noe for å glede noen andre eller hjelpe noen. Så fokuset blir på samhold, nestekjærlighet og glede, i tillegg til julebudskapet, ikke på å få noe. Vi har heller ikke innført tradisjonen med strømpe, men vi gleder oss stort til gavene på kvelden. Vi pleier også å rydde i lekene før jul og gi en del til Fretex, før minsten sikkert får noen nye i julegave. Det er alltid noe som ikke brukes lenger. Og selv om vi bare har ett barn gir vi som regel én gave til ham fra oss, ikke mange. Det blir alltid mange nok likevel. Bare en liten ide kanskje flere kan ha glede av?»

Jeg synes hun har helt rett! Jeg prøvde meg en gang på en aktivitetskalender, men fikk det ikke helt til. Nå som jeg har 6 barn blir det jo sinnykt mange gaver å pakke inn. Jeg har hvert år laget pakkekalender til ungene. Det er litt av et prosjekt. Og hvis jeg skal kjøpe en av disse flotte «lego», eller «hello kitty» – kalenderen til alle, blir det nesten 1000 kr. Det er for drøyt. Det trenger de ikke! Jeg synes det er så flott at Monica minner oss på at julen er mer enn gaver og det å få og få. Jeg kan heller kjøpe en rimelig sjokoladekalender og så ha en felles aktivitetskalender til hele familien. De kan hende jeg lager pakkekalender til dem (selv om Eskil spiste nesten alle sine ifjor), siden jeg har gjort det i alle år, men det er snakk om seigmenn og dumle og fox og sånt, så det blir rimelig uansett. Men jeg også ønsker mer fokus på julens budskap, så jeg skal virkelig tenke over hvordan vi skal gjøre det i år. Barna får for mange gaver, det er helt sikkert.

Jeg vil gjerne ha tips om hva jeg kan finne på i aktivitetskalenderen!

Kanskje jeg også kunne laget en koselig kjærstekalender til kjærsten min?

Les hvordan det gikk i fjor med julekalenderene våre her i huset:

http://absolutthjemme.wordpress.com/2010/12/20/tyven-tyven-skal-du-hete/

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Takk for påminnelsen, og god adventstid til dere!

  2. it’s an awesome post. i like reading it. thanks.http://www.fastoolinc.com

Comments are closed