Sex i rette rammer

Jeg vet ikke om jeg egentlig har lyst til å skrive om dette, men det har vekket sterke følelser hos meg og provoserer meg, så jeg vet ikke om jeg kan la være å dele mine tanker om dette. Denne uken har det, som mange sikkert har fått med seg, blitt vist litt av hvert på NRK, i et program rettet til ungdommer. Til UNGDOMMER!!!!  Spør du meg burde denne typen informasjon heller foregått bak lukkede dører til par som virkelig har problemer på denne fronten. Dette er ikke noe jeg har lyst til å ha smurt ut på tv i mitt hjem. Jeg har ikke sett programmet, men det er heller ikke nødvendig, for å forstå hva som ble vist.

Hvor opplyste må UNGDOMMER være egentlig? Vel, jeg kjenner jeg kunne holdt på ganske lenge å si alt jeg mener om dette. Jeg tror jeg hopper over det, og går rett til min apell til min ungdom (og forsåvidt alle ungdommer) og mine kommende ungdommer.

Mine kjære barn! Jeg elsker dere og vil dere alt godt. Du er utstyrt med en enorm kraft. Formeringskraften. Den er din og den må du lære deg å kontrollere. Det er ikke meningen at du skal bruke den med en gang du kjenner at du har den. Formeringskraften er den nest sterkeste kraften du har. Den sterkeste kraften er din overlevelsesevne. Disse to har begge noe med «liv» å gjøre. Det å skape et liv er nødvendig for at verden skal gå fremover og for å danne gode trygge familier. Hadde ikke denne kraften vært så sterk som den er, ville det ikke vært så mange mennesker i verden. Men du må lære deg å bruke den riktig. Hvis du misbruker den, vil det kunne føre til uønsket graviditet, sykdommer, hjertesorg og vonde følelser. Når du bruker den riktig vil du føres nærmere din partner, og dere vil få sterke følelser for hverandre. Dette kan man ikke unngå. Denne kraften er limet i et forhold enten du vil eller ikke. Når du bruker denne kraften vil du bli knyttet til den andre personen. Hvis du deler denne kraften med en som ikke er rett for deg, vil det kunne være vanskelig for deg å virkelig finne den rette, fordi du er så knyttet til «feil» person. Når du bruker denne kraften rett, vil du oppleve fantastiske ting. Du vil kunne skape liv. Du vil få barn inn i en trygg familie, som er det beste du kan tilby et barn. Jeg sier ikke at OM et barn blir født utenfor en famile, så er det dømt til å mislykkes. Mange klarer likevel å gi et barn massevis av kjærlighet. Men det beste for et barn er å bli født inn i en familie hvor mor og far elsker hverandre.

En Historie forteller om en fotballspiller som begynte å spille for et nytt lag. Under en målscorer-trening, bommet han på mål, og han ropte ut det ene kraftuttrykket etter det andre. Treneren sa til ham at om han noen gang kom med et slikt kraftuttrykk igjen under en av hans treninger, så var det rett ut av laget. Spilleren lærte å kontrollere seg, og sa aldri et lignende kraftuttrykk igjen.

Slik denne spilleren lærte å kontrollere seg, må også du lære deg å kontrollere din formeringskraft. Tiden vil komme da du skal begynne å bruke den. Verden vil lære deg at det er fritt fram fra så tidlig som mulig. Men det er ikke smart å løpe i for store sko. Det vil være veldig lett å falle og slå seg. Slik jeg vokste opp i en god og trygg familie, og slik jeg gir deg en god og trygg famile, håper jeg at du vil bruke din formeringskraft klokt og gi mine barnebarn en god og trygg familie, der mor og far er glade i hverdandre. Det er det formeringskraften skal brukes til; få barn og å dele den lidenskapelige kjærligheten mor og far har for hverandre. Jeg vil alltid svare på dine spørsmål og jeg vil alltid elske deg uansett hva du gjør.

Dette er den informasjonen jeg synes ungdom bør få. Annen informasjon bør skje på en respektfull og ikke-vulgær måte. Jeg håper jeg kan være mine barns viktigste og første informasjonskanal om dette, og det prøver jeg på, ved at jeg tidlig begynner å ha samtaler om dette, en til en. Barna kan ha mange spørsmål og alle foreldre bør undervise om dette, da mener jeg rent teknisk og biologisk informasjon innen rimelighetens grenser. For svar får de! Enten de finner det på nettet eller andre steder. Jeg er foreløbig den som har mest innflytelse på barna mine, derfor er det viktig for dem og meg at man kan snakke om slikt. Da vet jeg iallefall at de får min versjon (også). Dessuten har jeg pc-en på kjøkkenet og har full kontroll over hva som foregår der.

Det var vel dagens lille hjertesukk.

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

12 Comments:

 1. Veldig bra, Linda. Og HELT enig med deg.

 2. Veldig bra. Dette var nødvendig. Det er ingen som snakker om moral lenger

 3. Fint uttrykt som alltid Linda

 4. Cecilia Greenfield Wie

  Tusen takk for at du hever din røst om dette. Jeg blir både trist og sint på en gang. Men det du skriver gjør godt. Det er vanskelig å argumentere mot dem som er for disse programmene. Våre argumenter blir så usakelige for dem. Men de er så viktige! Takk igjen. Du uttrykker deg klart og tydelig og vakkert! 🙂

 5. Tusen takk, Linda. Jeg er helt enig med deg.
  Love Julie

 6. Tusen takk for hyggelige og oppmuntrende kommentarer:)

 7. Kjempe bra skrevet:)

 8. Bra skrevet! Kjempeviktig å snakke med barna fra de er ganske små, ja. Jeg ha selv tatt opp temaet, men med en litt annen vinkling. 🙂

  • Jeg vet du har skrevet om det, jeg har allerede lest det innlegget. Sjokkerende! Jeg tror programmer som «trekant» kan påvirke ungdom til crazy ting og former helt ute av proposjoner. En ungdom skal ikke ha prestasjonsangst i forhold til hva de kan «skilte» med på som merittliste når det gjelder sex.

 9. Nettopp. Helt enig. Og det er da det er så viktig at vi foreldre er klar over dette og tar oss god tid til å veilede disse ungene våre. 🙂

 10. Jeg har heller ikke sett serien, men jeg har stor tro på opplysning. Jeg tror det er lettere for ungdommer å kunne ta stilling til hva de vil/kan/bør gjøre og ikke når de vet mer om hva det hele dreier seg om. Ellers er det lett å bli revet mer eller mindre bevisstløs med av andre.

Comments are closed