Er du der, eller?

Jeg sier det ganske ofte til min kjære mann. Når du skal gjøre noe, så gjøre det, nyt det, og ikke tenk på hva du skal gjøre senere. Det er så lett å stresse seg opp over alt du har å gjøre. Jeg kan være ganske ille til det selv noen ganger. Men det er så deilig å leve i nuet! Du får med deg så mye, mye mer! Det er veldig smart å planlegge. Men man kan ikke hele tiden tenke ut hva som skal skje den neste timen, dagen eller neste dag.

På mandagen var jeg ute i skogen med de minste barna. Jeg fikk en sms med et spørsmål om jeg hadde noen ideer til en aktivitet som var nært forestående. Jeg svarte at det hadde jeg ikke tid til å tenke på nå fordi jeg var i skogen, men jeg trodde jeg hadde tid til å tenke på det klokken 21 den kvelden. Det var en lettelse å skrive det. Hvis jeg hadde begynt å tenke ut diverse ideer, hadde jeg gått glipp av nesten hele turen. Men jeg klarte å si til meg selv at; «Nå er du på tur, i kveld kan du tenke ut noen ideer. Nå skal du se på ungen din som klatrer i trær og fjell».  Jeg klarte å ikke tenke på noe annet, men å bare være på tur i skogen og ikke noe annet. Kjempedeilig!

Når jeg legger for eksempel Mia, ligger jeg ofte hos henne. Noen ganger kan jeg ligge å tenke på vaskerommet som jeg burde ta en runde i før jeg legger meg. Men da går jeg glipp av kvalitetstid med Mia. Vi har mange gode samtaler før hun sovner. Jeg har lært meg å nyte denne tiden mye mer uten å tenke på klesvasken eller kjøkkenbenken som trengs å ryddes før jeg legger meg. Det er ikke alltid lett, det skal jeg innrømme. Men når jeg er der, kan jeg like godt være der 100%.

Linda

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.