Vi elsker Taekwondo og nå har barna gradert igjen!

I går, lørdag var endelig dagen kommet igjen, hvor Julian, Elias, Mia og Lilli skulle gradere. De grudde seg ikke noe særlig, for de har øvd mye alle sammen.

Og alle sammen klarte graderingen. Det er spesielt morsomt å se den store fremgangen guttene har hatt dette semesteret. Forrige semester var de litt vanskelige å få med noen ganger. Men etter en lang sommerferie var de motiverte igjen. Det har ikke vært noe stress å få de med på trening denne høsten. Jeg er så glad jeg presset dem litt på vår-semesteret. Det ville vært så synd hvis de sluttet. For nå er de så gira på Taekwondo. De har begge nå blitt høygraderte. Julian graderte opp til rødt med en sort stripe i går, og Elias graderte opp til rødt. Julian har en grad høyere, han begynte et halvt år før Elias. De to trener på samme parti. De er så morsomme! De har en «trenings-sang» som de synger i bilen på vei til trening, den er slik (teksten): «Opp i skoa, opp i jakka, det er tid for makka pakka,Vi vil heller på trening dra, vi blir sunne og sterke, Huuuuuuuraaaaaaaaaaaaaaaa hepp». Da Dan-Richard og Julian begynte å trene taekwondo begynte makka-pakka på TV akkurat i det de skulle dra på trening, derfor ble det «makka-pakka» i sangen. Det er såklart Dan-Richard som lagde sangen, det er så typisk han. Siden det, har de sunget den sangen hver gang de skal på trening. De synger den på alle vokalene; «Ipp i skia, ippi jikki, di ir tid fir mikki-pikki» osv. De har også en «på vei hjem fra trening»-versjon. Den er slik: Ut av skoa ut av jakka, vi er ferdig med treningspakka, nå skal vi hjem å spise mat, og ligge i senga, helt flat»!

Jeg må bare le. Dette høres sikkert veldig teit ut. Men vi har det veldig morsomt med det uansett.

Julian har ett problem på trening, og det er at han ler veldig lett. Han ler av at Elias har et veldig høyt kamprop. Han hører Elias over hele dojangen, og da må han le. Og det er jo ikke lov å le der inne, så han prøver jo alt han kan å holde seg. En annen ting han ler av er at noen ganger kommer han i par med Elias. Og Elias er til en forandring veldig konsentrert når han er på trening. Da er han alvorlig og fokusert. Dette synes Julian er komisk, så her må han også anstrenge seg for ikke å le. Men han må jo se rett frem på partneren sin, det er ikke lov å stå og se alle andre steder. Julian prøver å se rett ved siden av han eller rett over. Jeg må le når han forteller om det. Jeg tror de kommer til å le godt av dette når de blir store. De har kjempemange minner sammen fra treningene.

Her er noen bilder fra gradieringen:
Elias er nummer seks fra høyre.Elias er nr seks fra høyre.
Julian på høyre rad, Elias kan du se på venstre rad.

Julian får ny grad, og gratuleres av pappa som er trener i klubben

Elias har akkurat fått sitt nye belte og venter på å kunne knyte det på seg.

Elias legger sammen det gamle beltet sitt.

Elias ser stolt ned på sitt nye belte. Er ikke dette et herlig bilde? Belønningen etter en god innsats føles godt!

Guttene har en veldig dyktig trener, Kim Johansen. Han har 3. dan (sort belte 3. grad). Kim får det beste ut av alle. Jeg har selv trent endel i klubben og jeg føler meg alltid veldig trygg når Kim instruerer. Han vet hva han driver med. Når man ser det nivået som er på partiet til guttene (han trener dem to ganger i uken), så beviser han hvor god han selv er. Han forventer mye, han forventer at de gjøre sitt beste. Han motivere barna på en streng, men bra måte. Når barna står der på graderingsdagen og knyter på seg det nye beltet og Kim skryter uhemmet av dem, da vet de at de har fortjent det. Han kjører dem hardt, men jeg skal si det gir resultater. Elias tar 20 pushups lett som bare det. Med strak kropp. Gutten er 8 år. Når jeg henter dem på trening forteller de om hvor hard trening det var, men samtidig sier de at det var en knallbra trening. Kim får dem til å yte maks og det gir dem en god følelse.

Her er de nygraderte. Julian med rødt med sort stripe, Lilli med orange, Elias med rødt, Mia med blått, og treneren og klubbleder Kim Johansen.

Her er i tillegg Dan-Richard med på bildet. Dan-Richard har frem til nå instruert partiet til Mia og Lilli.
Sorry Kim, jeg vet dette kan ødelegge imaget ditt. Men jentene elsker deg, sånn er det bare! Takk for alt du gjør for barna mine og for alle andre i klubben. Du er toppen!

Nå skal alle ha en velfortjent juleferie. Men på nyåret er det en ny sesong. Da skal også Dan-Richard satse fullt igjen, og planen er å gå opp til sort belte om ett år. Han må jo nesten satse litt nå, ellers kommer guttene til å ta han igjen. Det hadde jo vært moro!

Belterekkefølgen i Taekwondo er: hvitt, gult, orange, grønt, blått, blått med rød stripe, rødt, rødt med en sort stripe, rødt med to sorte striper, rødt med tre sorte striper, sort.

Til sist et sparringsbilde av meg og Dan-Richard:


Nå ser jeg jo på beltet mitt at Julian har tatt igjen meg, og Elias har samme grad som meg. Kanskje jeg får klemme til å sette himmel og jord i bevegelse for å komme meg på trening jeg også?

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

3 Comments:

  1. Husker deg i i sånn drakt fra «gamle dager»! Ser for meg deg jeg når det gjelder sønnen din som må konse for ikke å le! Sånn var du og! Husker du de latterkulene vi hadde eller? O syke bananer……

  2. Dan, in that last picture it looks like your wife is about to kick your trash! You guys look great! Hoping all the best for you and your family this Christmas!

    «Eldste» Matt Chantry

Comments are closed