Men hvor mye penger tjente den avdøde?

Daglig blir jeg minnet på at en dag skal jeg dø. Det er ikke sånn at jeg tenker mye på det, altså, men jeg kjører forbi en kirkegård hver gang jeg skal ut å kjøre. Og innimellom er det fullt av biler utenfor og flagg på halv stang og mørkkledde mennesker utenfor. I det momanget i dag, tenkte jeg litt på hva som blir sagt om den som blir gravlagt. Hva blir sagt i minnetalen?

Det nærmer seg jul og da er det alltid noen graver jeg går til for å legge ned kranser. Blant annet min far. Han døde 49 år gammel. I hans tale ble det snakket om ham, hvem han var og hva han stod for. Ikke en eneste gang ble det nevnt hvor mye penger han tjente. Jeg husker han som en som stilte opp for familien sin, en som brydde seg om andre, en som var svært talentfull og helt utrolig smart. Jeg var overbevist om at han var den smarteste av alle. Han var musikalsk og spilte og sang hver dag. Humoren hans blir ofte snakket om den dag i dag. Jeg aner ikke hvor mye penger han tjente, men vi hadde iallefall alt vi trengte hele tiden. Han lærte meg det viktigste i livet, nemlig at familien er det viktigste vi har. Han var arbeidsom og en gründer. Aller viktigst er hvem han var som person.

Det er bra å tjene penger, man trenger penger. Men hvor mye penger man har definerer ikke hvem du er eller hva slags person du er. Til syvende og sist er det som teller hva du brukte tiden din til. Det spiller ingen rolle hvor mye penger du har, det viktigste er hva du er. Det er det som betyr noe for menneskene rundt deg.

En liten påminnelse i den kjente gamle visa er så sant så sant og verdt å ta med seg i hverdagen:

Selv om du glemmer at en og en er to, så må du aldri glemme å være snill og god.

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Du skriver så mye bra Linda!

  2. Har en nok, er ikke penger viktig, men for den som ikke kan opprettholde sosialt akseptert levestandard fordi pengene ikke strekker til, betyr penger mye.

    Trist å høre om faren din, må være tøft å miste han så tidlig!

    • Ja, penger betyr mye, helt klart. Penger kan i stor grad avgjøre hvor behagelig og ubekymret man lever. Og for mange er det kampen om tilværelsen. Alikevel, ved livets slutt, når enn det måtte være, tror jeg at om man har fred med seg selv ikke handler om penger. Det var det jeg prøvde å få frem, egentlig:)
      Ja, det var trist at min far døde. Jeg hadde giftet meg og bodde ikke hjemme. Men han hadde endel helseplager, så det var også en slags lettelse på hans vegne. Han hadde imidlertid et rikt liv med stor familie og mange barn rundt seg.

Comments are closed