Apropos trivielle hverdagsblogger

Det har vært mye diskusjon i det siste rundt at kvinner blogger om uviktige ting. Mange vil nok si at min blogg er nokså triviell til tider, selv om jeg stadig dumper borti samfunssaktuelle temaer.

Når jeg er på fødeavdelingen og føder, haha – høres ut som om det er rett som det er, men jeg har nå vært der seks ganger- vel da tenker jeg ofte når jeg står å ser ut av vinduet, altså når fødselen er over, med min nyfødte lille baby: Alle de travle menneskene som skal på jobb, togene, folk som trener, alt som er på tv – så ubetydelig! Aviser er jeg ikke så opptatt av når jeg ligger på barselavdelingen, nyheter kan seile sin egen sjø akkurat da, for jeg har nettopp opplevd det største jeg opplever i livet. Jeg har akkurat fått en baby.
Alle andre ting virker så trivielt der og da.

Når hverdagen kommer igjen, liker jeg å ha et visst innblikk i hva som foregår i verden og samfunnet rundt meg. Jeg finner ikke tid til å engasejre meg for mye politisk, men jeg støtter organisasjoner som jobber for ting som har verdi for meg og som jeg er enig i, for eksempel Norges Kvinne og Familiefobund. Det er en ypperlig måte å bidra på for sånne som meg som ikke har tid til å ta kampen selv.

Jeg følger med på hva som skjer i verden, men jeg leser ikke alle aviser og ser aldri på nyhetene. Nesten da, jeg ser generelt aldri på tv, men får med meg nyheter på radio og skummer gjennom aviser på nettet. Men det som opptar meg mest og som er mest viktig er hva som skjer i mitt eget hus: Har nr 4 vintersko? Hvordan gikk det med prøven til nr 1? Har nr 3 fått ordnet rommet sitt? Har nr 6 funnet det han lette etter? Går utviklingen i skolen for barna slik den skal? Har jeg husket å handle bursdagsgave til nr 5 som skal i bursdag? Trenger vi mer dopapir?

Jada, jeg vet…. dette er helt uintressant for alle andre enn meg. Men alikevel liker jeg å lese om andres hverdag og andres «trivielle» saker. Det gjør tydeligvis mange andre også. Dessuten er det en viss underholdningsfaktor.

Jeg skjønner hva som menes med «trivielle blogger», men for meg er ikke alt som ikke er samfunnsrelatert tirvielt.  Alle de små gledene i hverdagen og også det som ikke er gleder akkurat, er jo det som er livet!

Det blir jo født unger hver dag, det er ikke en stor sak egentlig. Men for meg når jeg har en nyfødt i armene, er alt annet temmelig trivielt for meg, også verdensnyheter. Den største nyheten da, er den jeg holder i armene mine.

Jeg kan anbefale å lese en flott oppsummering av Frøken Makeløs som har hatt en lang diskusjon om dette på sin blogg denne uken. Jeg kjenner meg igjen endel der.

Og alle kjære bloggere, Mormor og Lammelår, Fru Jacobsen og alle andre, jeg liker å lese bloggene deres, lærer masse ved å les om andres synspunkter og dagligdagse ting. Fortsett å skriv om de nære ting, for meg er det veldig koselig og alt er slett ikke så trivielt!

Jeg ser at dette ble veldig rotete, jeg fikk vel ikke helt frem det jeg mente, men håper noen skjønner hva jeg mener alikevel.

Ha en morsom kveld! Jeg for min del tror kanskje jeg får tid til å se » The Mentalist», som vi tok opp i går. Sånn, der kom enda en triviell opplysning fra meg:)

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

5 Comments:

 1. Så koselig at du linker til meg 🙂 Synes det er koselig å titte innom bloggen din også, er artig å lese blogger til andre som er i samme type situasjon, bare jeg har to barn og du har 6 barn 😉

  Kos deg med the mentalist 😉

 2. Jeg elske å lese slike blogger og. Spesiellt bloggere som er hjemme med barn på fulltid. Det er gøy å lese hva de driver med,å kanskje få noen ideer selv til ting å tang å gjøre med ungene osv.
  Ha en fin kveld videre!!

 3. Det jeg liker veldig godt med deg er at du står for valgene dine uten å gå i forsvar for hva du har valgt. Du og mannen din har tatt et uvanlig valg, det er ikke vanlig å ha seks barn som er såpass tette i alder og heller ikke å være hjemmeværende på full tid. Du har standpunkter jeg er uenig i og har gjort valg jeg mener kan være uheldig hvis mange andre også gjør. Alt dette kan jeg skrive til deg og du svarer på alt sammen. Jeg synes også du klarte deg bra i innlegget som nylig var på VG der du fikk noen temmelig kritiske tilbakemeldinger. Det er jo ikke slik at blogger alltid er like gjennomarbeidet som artikler i de store avisene og det kan man heller ikke forvente når man leser blogger, men noen ganger kan det se ut som om folk gjør det.

  Takk for at du ikke er redd for motstand, men at det går an å spørre og kommentere uten at du opplever det som personlig kritikk! For en som ser litt annerledes på ting er det fint å vite at man kan spørre.

  Og takk for lenke til meg. Er enig med deg i at det siste innlegget til frk Makeløs er godt, det anbefales fra meg også.

  • Takk, Lammelåret:) Det ville jo vært veldig rart hvis alle er enige om alt, hehe. Jeg synes bare det er spennende med ulikt syn på ting og det må være helt lov for alle å ha det. Takk for en fin tilbakemelding!

Comments are closed