Oreo-skolen

Oreo er en deilig kjeks med bobbel sjokoladekjeks og krem med vaniljesmak i midten. Man kan lage masse godt med denne kjeksen. Den er veldig god å dyppe i melk.

Men det er mange som ikke klarer å si det riktig. Siden Oreo betyr veldig mye for meg, vil jeg gjerne herved fortelle hvordan Oreo uttales rett.

Noen sier «orèo» rett frem. Det er feil.

Det rette er » Åriyo», altså «YO» på slutten. Bare øv litt på det; «åri-yo». Det er selvfølgelig ikke norst «r», men engelsk «r» som skal uttales.

Litt fakta om Oreo:

Oreo er verdens favorittkjeks.* Ryktet forteller at 7,5 milliarder kjeks blir spist hvert år! Det blir 20,5 millioner hver dag! Wow!
Oreo ble utviklet allerede i 1912, av National Biscuit Company – kjent som Nabisco.
Det er et sted i New York som heter Oreo Way. Det ligger på 9th Avenue mellom 15th og 16th Street, og her lå den første Nabisco-fabrikken – der de første Oreo-kjeksene ble produsert!
Hvis vi stablet alle Oreo-kjeks som noensinne er lagd, oppå hverandre, ville de nå til månen og tilbake fem ganger! Hvis vi la dem side om side, ville de nå rundt jorden 381 ganger ved ekvator!
Det er mange deilige måter å nyte Oreo på: knust som strøssel på iskrem, som ostekakebunn eller Oreo Dream Cake( grovhakket blandet med jordbær, bringebær og pisket krem)!

* Kilde: Euromoniter International 2009
Om du ennå ikke har laget oreokake, vil jeg anbefale deg å gjøre det, her har jeg funnet en bra oppskrift til deg: Oreokake!
dsc6046
Bildet er fra den samme bloggen som oppskriften er hentet fra.
Vel bekomme!
Her er noe enkelt som jeg selv pleier å lage:
Ha en fin helg og kos deg med oreo! Og husk ; «Åriyo»!
Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Nå var det jommen bra jeg ikke hadde noen liggende her hjemme. Ikke bra med fristelser så sent på kvelden. men imorgen er det jo fredag….

Comments are closed