Hopp og sprett

Endelig fikk vi den nye trampolina vår som jeg bestillte for litt siden. Den gamle var så slitt og jeg måtte oppgradere, og da tenkte jeg at vi skulle kjøpe en skikkelig god trampoline og legge litt mer penger i det.

Det blir ikke så mye penger når man tenker på hvor mye gøy det er og hvor god trening det er for mange barn i mange år! Og sikkerheten på de litt dyrere kan ikke sammenlignes med de billigere variantene.

Noen fakta om trampolinehopping:

10 minutters intensiv hopping tilsvarer 40 minutters gåtur.

Nasa sier at hoppeteknikken er den mest effektive formen for trening som er skapt for mennesket. Dette ble bevist med en omfattende vitenskapelig studie i 1979.

Når man hopper på trampolinen, utvikler man balanseevnen, grovmotorikken, benstyrken og ryggmusklaturen. Bentettheten øker også markant.

Hvor mange kan hoppe samtidig? I brosjyren som fulgte med står et at det anbefales kun en person av gangen på rektangulære trampoliner, og på rund trampoliner kan det være to personer som er ca like store som hopper samtidig. Da kan de ha øyenkontakt og på den måten unngå å hoppe på hverandre.

Sikkerhetsnettet på den nye trampolina er mye kraftigere enn det vi har hatt før og spretten er ikke til å sammenligne!

Forresten så er det mannen min som leser denne informasjonsvideoen, det var slik jeg fant frem til denne trampolina.

Gutta er våte av svette rett som det er nå og det godt å se! Jeg har merket en liten nedgang i formen etter at de måtte ta en pause fra Teekwondo, som er to ganske så harde treninger i uken. Derfor er det godt å se dem boltre seg på trampolina nå.

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.