Spørsmålsrunde

Jeg har fått spørsmål om jeg kan ha en spørsmålsrunde. Det har jeg ikke hatt før, men det kan jeg jo godt ha. Og torsdag kveld kan kanskje passe bra til det?

Dere får stille masse spørsmål, da, så jeg ikke blir så flau, hehe.

Spør om hva dere vil, så skal jeg svare så godt jeg kan. Jeg lar det være åpent for spørsmål så lenge det kommer noen spørsmål:)

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

15 Comments:

 1. Først må¨jeg si at her kommer det sikkert mange rare spørsmål 😉 Jeg er veldig nyesjerig på familier som er annerledes enn min 😉

  – Når bestemte du deg for at du ville ha mange barn ?
  – Veit dere hvor mange dere vill ha ?
  – Hvilken dag er favoritt dagen i uken, og gjør dere noe spesielt da?
  – Har dere stort hus ?
  – Hva er dags rutinene deres ?
  – Hvilken matvare butikk handler dere i ?
  – Når er alle barna i seng ?
  – Hvor der du deg selv om 10 år ??
  Vel det var litt, mulig jeg har mer på lager hehe ;))

  • – Jeg har alltid villet ha mange barn, siden jeg var tenåring, har alltid sett for meg 4-5 stk.
   – Vi har ikke bestemt oss for hvor mange vi vil ha, men i utgangspunktet kunne jeg godt tenke meg to eller tre til etter den som kommer i november. Men vi tar en av gangen og føler oss frem på det.
   – Favorittdagen er mandag og fredag, tror jeg. Mandag fordi jeg føler at det er en ny frisk start, nesten som en nyttårsaften, og fredag fordi da er det helg og jeg kan være lenge oppe og sove lenge dagen etterpå. Dessuten koser vi oss veldig på fredag, både med hele familien og med venner.
   -Ja, jeg vil si vi har stort hus, vi har 5 soverom, et kontor, kjøkken, stue, kjellerstue, garderobe, vaskerom, to bad, og ganske så stor hage. Men det er under 200 m2. akkurat pass og litt til. Har også et stort loft som er gull verdt for lagring av vintertøy og sko og masse annet. Det kan innredes til to-tre rom der opp også hvis vi får mulihget og lyst.
   – Dagsrutiner: forkost, morgenstell kl 0630 til 0800. Barna kjøres til skolen. Hente barn kl 1330-1500. Så er det lekser og middag blir kl 15 fremover. Legging fra 19 til 22. Husarbeid prøver jeg å gjøre fort unna når barna er på skolen og prøver å gjøre unna noen middagsforberedelser.
   – Vi handler på kiwi og Rema 1000
   – Barna er i seng fra 1900 til 2230 ca.
   – om ti år er jeg nok ferdig med å få barn, og jeg tror jeg er hjemmeværende fortsatt, for jeg tror jeg kommer til å ha masse å gjøre hjemme selv om de minste blir større. Jeg har sikkert tatt noen studier og kanskje gitt ut noen bøker, eller holder på med det.

 2. 1) Er det religiøst betinget, eller har det noe grunnfestet i din tro, valget om å få mange barn?
  2) Hvilken periode/fase i barnas liv synes du er mest slitsomme?
  3) Hvordan løser dere, som storfamilie, feiringer og ferier i forhold til det praktiske? (er feks ikke alle steder man kan komme på overnatting med en så stor gjeng..)
  4) Når det kommer til daglige gjøremål: Hva er favoritten og hva liker du minst?

  • 1)Nei, det er ikke religiøst betinget. Jeg MÅ ikke få så mange barn. Det velger vi selv. Men jeg ser ikke bort ifra at verdier jeg har fått inn med morsmelken ligger i meg og at det er derfor jeg selv har ønsket meg en stor familie. Men det er ikke sånn at jeg bare tar imot alle som kommer og bare blir gravid i hytt og pine, hehe, hvis jeg kan si det sånn. De er planlagte:)
   2) Egentlig er hvilken som helst fase slitsom hvis jeg selv er sliten. Jeg har ingen favoritt faser eller noen faser jeg liker minst. Jeg koser meg med alle fasene. Det kan jo være forskjellig fra barn til barn hvilken fase som er den mest slitsomme med det barnet. Men bleieslutt kan jo by på litt mer jobb, og når vi har omgangssyken her i huset.
   3) Det er sjelden vi overnatter på hotell for å si det sånn, men det har skjedd og har gått helt fint. Vi var i Spania i mai, fikk billige billetter, og bodde i svigermors hus, en fantastisk tur! Det er mest økonomi som setter grenser for hvor vi drar og ikke hvor mange vi er.
   4) Daglige gjøremål…..favoritten…hm. Jeg liker nok mest å pusse opp når jeg har tid til det, men av huslige oppgaver, liker jeg å brette tøy, og vaske over border og benker for det betyr at jeg har holdt på med noe en stund og straks kan ha en pause:)
   Det jeg liker minst….vaske dusjen! Så mange kriker og kroker, gleder meg til jeg kan bytte den ut (den var her da vi flyttet inn).

 3. Hei! Jeg lurer på om du vil svare på et fødselsrelatert spm… Er ikke så ofte jeg får anledning til å snakke om sånt med noen som har født seks barn 😉 Jeg har hørt flere si at fram til tredje barnet går fødslene gjerne raskere for hver gang, men deretter kan livmora begynne å bli litt «sliten», og jobbe tregere under fødsel. Syns du de par/tre siste fødslene dine har vært tyngre og mer strevsomme enn de første?? (Er veldig spent og nysgjerrig på alle sånne fødselserfaringer nå som jeg begynner å nærme meg min femte selv!)
  Klem!

  • Dette har jeg aldri hørt før, faktisk. Vel, de fire føste fødslene gikk som helt normalt. Den første varte i 10 timer, den siste av de fire første kun 2 timer. De to siste fødslene hadde jeg epidural og det var helt flott. Jeg ville ha epidural med nr fire også, en det gikk så fort at jeg rakk ikke. Det er ikke det at det har blitt vondere og vondere å føde, men tidligere tenkte jeg bare ikke på det.
   Jeg kan ikke si at de siste tre har vært mer strevsomme egentlig. Fødsel nr 5 og 6 varte lenger enn nr 4, som var den korteste. Så sånn sett mulig det stemmer. Men nr 4 var ekstermt intens også siden det gikk så fort, jeg bruker heller litt lengere tid for min del.

 4. – Kommer du selv fra en familie med mange barn ? Har du mange søsken ?
  – Har mannen din mange søsken ?
  – Hva syntes barna om og få kamra folk hjem til seg for og bli filmet ?
  -Er dere samlet til middag vær dag? Alle sammen ?
  – Ser barna på barnetv vær dag ( de minste )
  – Når det da kommer til religionen deres så lurer jeg på hva tror dere på ?
  Ber dere vær dag ?

  Og hva setter du høyest i livet ?

  • – Jeg har 4 søsken selv og jeg er nr 3.
   – Mannen min har kun en storebror som er 5 år eldre enn han.
   – Barna syntes det var gøy med kamerafolk og de var seg selv og lot seg ikke affisere så veldig mye.
   – Det er ikke alltid alle er her til middag, frem til sommeren var mannen min ikke alltid hjemme til middag, men stort sett er vi samlet, vi legger opp til det iallefall.
   – Nei det er ikke alltid at barna ser på barnetv.
   – Hva vi tror på, ja. Hvordan kan jeg svare kort på det? Vel, vi tror på at vi har en profet i dag, som i gamle tider, og vi tror på et liv etter dette livet, og vi tror på at vi levde sammen med Gud før vi kom til jorden, og vi tror at ekteskapet kan vare evig, altså også etter dette livet, vi tror at Gud hører oss når vi ber, og at han er vår far som ønsker at vi skal være lykkelige. Du kan også finne noe infor her: http://www.jesu-kristi-kirke.no/
   – Ja. vi ber for maten hver dag, og vi ber kveldsbønn sammen hver dag, Det bytter på hvem som ber og barna ber de også.
   -Jeg setter familien høyest i livet, uten tvil!

 5. Hvorfor har dere barna på privat skole ? Det er jeg nysjerig på 😉
  Er både du og mannen din oppvokst i den religion ? 🙂
  Er det noe dere gjør som vi som ikke er i den religion ? Som i julen eller påske hvis du skjønner 😉

  • Vi har valgt den skolen for barna fordi det er en bra skole og pga miljø.
   Skolen drives av Syvendedagsadventistene, men vi tilhører ikke den religionen. Vi tilhører Jesu Kristi Kirke av siste dagers hellige (Mormon), og vi er begge oppvokst i den religionen på hver vår kant.
   Vi feirer både jul og påske og bursdager. Jul og påske er jo koselige tradisjoner for alle, og for oss legger vi også vekt på høytidens budskap.

 6. Har dine søken mange barn ? og har dere venner med mange barn ? 😉

  • Den ene søsteren min har 3 barn, den andre har 5 barn, brødrene mine har ingen ennå. Vi har venner som har 6 og 5 barn og mindre:)

 7. Hei
  Det må være utrolig koselig å være så mange:) Misunner dere det:) Koselig å lese bloggen din 🙂

  Jeg lurer på en ting. Når hver og en i familien vil ha litt alenetid (om noen er slitne, har en dårlig dag osv) Hvodan løser dere det?

  Ha en fin dag
  Klem fra Anne

  • Det er mulighet for å trekke seg litt tilbake på rommene sine, og vi har to stuer, tv-stua er ikke så full av folk til vanlig, der kan man sette på en film. Men egentlig er det ikke et veldig fremtredende problem. Alle her er vant til at vi er mange, og det er veldig sjelden noen vil være alene på rommet sitt. Tenåringen liker å være litt for seg selv. Men utover det er det ingen som vil ha rom alene.

Comments are closed