Baby og utstyr – Hva trenger man egentlig?

Når man får baby er det enkelte ting man trenger og endel ting men tror man trenger, og endel ting man bare vil ha.

Jeg har 6 barn og har derfor gjort meg opp min erfaring over hva jeg selv synes jeg må ha og ikke må ha.

Det jeg må ha er:

Vogn. Den trenger ikke å være ny. Jeg kjøper gjerne en brukt vogn. Jeg har hatt ny vogn en gang, bare. Man kan bruke mye penger på vogn og tilbehør hvis man vil, men det synes ikke jeg er nødvendig. Men en god vogn vil jeg ha, og helst med regulerbart håndtak, for da passer den til at alle i familien kan trille. Dypvogn bruker man kun de 6 til 8 første månedene, eller til barnet kan sitte selv. Så denne gangen skal jeg bruke en gammel Simo dypvogn jeg fant på loftet til mamma, og jeg har en flott Emmaljunga scooter fra 2010 som jeg er kjempefornøyd med. Den ble kjøpt helt ny, men er til gjengjeld en vogn jeg bruker mye.

Brystpumpe. Jeg foretrekker manuell så jeg kan bruke den overalt. Men dette er noe jeg har hatt mest bruk for med kun ett av barna, så dette er ikke noe jeg kommer til å skaffe meg denne gangen før jeg ser at jeg enten overproduserer melk eller noe sånt.

Bæresjal/bæresele. Jeg har brukt bæresele tidligere før jeg oppdaget bæresjal. Jeg synes det er genialt å bære barnet tett inntil seg, og gleder meg til å bruke bæresjalet for første gang fra helt nyfødt. Jeg tror det er praktiskt å ha to bæresjal, for man vet jo at babyer kan gulpe litt, og det lukter jo velidg surt!

Ammepute. Det bruker jeg, men man kan også bruke vanlige puter, men jeg synes ammepute er veldig fint spesielt de første månedene. Når babyen er over seks måneder, er den blitt såpass stor og du er blitt vant til å amme overalt, og du har jo ikke med ammepute overalt. Men den er fin å ha hjemme. Om jeg ikke hadde hatt det, hadde jeg nok gått til innkjøp av en ammepute.

Bilstol. Det må man jo ha, det er en selvfølge hvis du har bil.

Sprinkelseng. Jeg har brukt sprinkelseng relativt mye, men ikke så mye når babyen er under ett år, for da ligger de utelukkende i foreldresengen. Men jeg har hatt den oppe likevel, for når de sover på dagen etter at de har begynt å rulle seg rundt, slipper de å falle på gulvet fordi de kan rulle seg ned. Dessuten er det veldig koselig å ha en liten seng med søtt sengetøy. Jeg har denne gangen skaffet meg en flettet vugge som jeg bare synes er fin. Den er kanskje mer fin enn nyttig. Jeg kan bare bruke den til babyen begynner å sette seg opp eller heise seg litt opp på kanten. Siden jeg fikk den billig på loppis i sverige, kjøpte jeg den.

Stellebord. Det må jeg ha. Siden jeg ikke klarer å holde flater ryddige, har jeg nå gått til anskaffelse av et vegghengt stellebord som jeg må slå ned ved bruk. Da har jeg alltid stellebordet klart til å skifte bleie på barnet på.

Babyutstyr jeg ikke bruker:

Vippestol. Jeg brukte det til de to første barna, fordi det var noe jeg trodde man måtte ha. Men siden har jeg gått bort ifra det. Barna har best mulighet til å utvikle seg når de bare kan ligge på et godt teppe på gulvet, da er det ingen hindringer for utfoldelse. Dessuten tar de stolene mye plass synes jeg. Mange synes det er praktisk at barna ligger i vippestol når  de mater med grøt, men jeg tar de bare på fanget.

Lekegrind. Det har jeg aldri brukt. De tar stor plass og dessuten synes jeg det er veldig koselig når storesøsken kan få komme helt nær den lille. Hvis jeg skal f.eks hente post eller ut med søppel, kan jeg bare legge babyen i sprinkelsenga så lenge.

Babyleker. Det er så utrolig mye babyleker å få kjøpt. De trenger virkelig ikke mye babyleker. Noen få ting er greit, men dette vokser de kjapt i ifra. Dette er det ingen vits i å bruke mye penger på.

Babygyngestol. Det har jeg aldri brukt. Det er sikkert koselig, men jeg har aldri følt noe behov for det. Og det er ikke noe jeg vil bruke penger og plass på.

Babycall. Dette har jeg kun brukt en gang, fordi jeg fikk kjøpt det billig mens jeg kjøpte noe annet babyutstyr brukt. Det kommer litt an på hvordan man bor. Men jeg har aldri hatt behov for det, så jeg kommer ikke til å bruke penger på det denne gangen. Den jeg hadde har jeg dessuten solgt, mens minsten var baby.

Badebøtte.Det har jeg aldri brukt, men jeg har brukt badebalje, det er kjekt å ha. Babyen liker ikke et altfor stort badekar, det kan sikkert virke litt skummelt siden den har ligget trangt og trygt i magen så lenge.

Bleiebøtte. Det skaffet jeg til nr. 3. Men det ble mye styr, og jeg måtte dessuten kjøpe refill hele tiden. Så det kuttet jeg ut. Det ble også dyrt. Istedenfor bruker jeg heller hundeposer å pakker inn ekstra stinkende bleier i.

Hm, jeg kommer ikke på mer babyutstyr i farta nå.

Men om du har noen tips til noe som kan være nyttig, så gi meg gjerne et pip, for det kan godt være at det er noe jeg ikke har prøvd som jeg burde prøve.

Hva er ellers din erfaring angående hva som blir brukt og ikke brukt av babyutstyr?

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

11 Comments:

 1. Så fint innlegg 🙂 Jo har jo selv det meste denne gangen her. Siden det er barn nr 2 som kommer. Men sist hadde jeg ikke bære sele / sjal. Kunne tenke meg baby bjørn sele denne gangen.
  Vi har vogn (r i fleng) sprinkelseng,vugge brukte vugge sist selv om vi også hadde baby i sengen med oss da vi sov .Stellebord har vi, trenger bare ny slik matte for den matten vi har har begynt og bli ødelagt! Amme pute hadde jeg ikke sist, tror ikke jeg kjøper en heller ..hvis jeg får en veldig veldig billig så kanskje. Vippestol har vi 2 av. Jeg syntes den var fin og bruke da bebi begynner og spise litt grøt.
  Baby leker har vi masse av fra sist, for da fikk vi så mange. Lekegrind har vi også, jeg gleder meg til og få den opp på plass igjen og ordne det koselig og mykt oppi der for bebi. Men man bruker jo den ikke så mye men fin og ha om barnet sover litt mens mor er på do eller lager mat ihvertfall 😀
  Bleie bøtte bruker vi ikke, for føler det blir ekstra arbeid med den for bleiene her i kommunen skal kastes i den brune mat posen så da blir det ekstra arbeid. 😛 hehe
  Babycall stoler jeg ikke så så vill ikke ha, hehe.
  Understellebordet vi har så er det en søt bade «kar» som passer til baby er 10-12 måneder ihvertfall..

  Oi oi dette ble langt , hehe 😀

  Så det er jo litt forskjellig hva man bruker hehe 😀
  Gleder meg til og ta ibruk alt til baby 😀

  • Jeg vil anbefale deg å prøve bæresjal! Det er veldig behagelig for babyen, og den kan også amme mens den ligger i det:)

 2. Ohhh jeg hadde bæresele sist og vil prøve sjal denne gangen. Skal handle nytt brukt stellebord ,tummytub og ammepute. Utover det har jeg det meste, men trenger ammeinnlegg i ull og noen gode ammebher 🙂

 3. Jeg kunne ikke «klart meg» uten vippestolene.. Med 2 sultne tvillinger som tror de dør av sult om de ikke får mat NÅ så er det veldig kjekt å sette de forran seg og gi annen hver skje 🙂 All bruk med måte, er liksom ikke der man «setter de» for å ha de der.. Og lekegrinda er jeg og glad i. Brukte den da gutta var nyfødt (de første mnd) når jeg skulle på do, lage mat til de osv så ikke storesøster satte seg på de eller tråkket på de.. Heldigvis har alle 3 blitt større, så nå er det ikke noe stress om hun løper rundt mens de er på gulvet =)
  Har 2 bærejal, men begge gutta hadde Kiss så fikk ikke brukt de.. men skulle gjerne gjort det =) Savner nesten å ha liten baby nå, kjenner jeg *ler*

  • Skjønner godt at det var praktisk med vippestoler med tvillinger. Så heldig du er. Det er en erfaring jeg gjerne skulle hatt:)

   • Akkurat nå er det noe jeg ikke ville ønsket for noen jeg liker 😉 Men har vært «mye» med gutta, så tipper jeg ser litt annerledes på det roer seg her 🙂 Veldig fasinerende å se det båndet de har seg i mellom og den gleden de har av hverandre <3

Comments are closed