Hva har skjedd siden sist, da?

En gang kom mannen min hjem og hadde møtt på en tidligere kollega. Jeg visste hvem han var også, en hyggelig fyr, og jeg visste fra tidligere at han og kona hadde fått et barn. Og entusiastisk spurte jeg om de hadde fått et barn til? Og om hvor stor den første hadde blitt!

«Det snakket vi ikke om» var svaret jeg fikk.

WHAT??? Snakket ikke om? Hvordan kan man ikke snakke om det? Vi hadde jo fått sikkert både ett og to barn siden sist, og det hadde de heller ikke snakket om!

Hva i alle dager snakket de om da? Bare jobb?

Når jeg støter på gamle kjente så er det sånne ting som barn vi snakker om, iallefall først. Hvor mange barn har man fått? Hvordan var fødselen, hvordan er det å bli mor og alle sånne ting.
Så kan man jo til slutt nevne at ja, også tok jeg en mastergrad da….og jobber med ditt og datt…

Lurer på hvorfor det er sånn. At menn ikke snakker om barna sine, som er det mest naturlige og opplagte temaet for kvinner å snakke om.

Det er kanskje ikke sånn med alle da. Det er kanskje ikke alle man møter som det er naturlig å snakke om familiære ting med. Jeg skjønner det. Men søsteren min opplevde akkurat det samme. Mannen hadde ikke nevnt da han snakket med en god kollega at de hadde fått et barn.

Er ikke dette litt rart?

Jaja, bare en liten tanke..

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Tror nok mannen min nevner ungene ganske fort i sånne samtaler. Men det er nok ikke like selvfølgelig som at jeg gjør det. Han er musiker, så treffer han en kollega, kan det nok gå mye i musikerprat uten å nevne mer familiære ting. Merkelig…

    • Hehe, ja:) Det er det første jeg som regel snakker om eller spør om; «Hvordan går det med barna?»

Comments are closed