Gir du minst til de som betyr mest?

For kort tid siden florerte en tekst på FB som rørte mange og er nok blitt lest av flere tusen personer.

Hun fortjente applaus men må ta til takke med trøst

Har du ikke lest den, så gjør det og husk å del den videre!

Jeg tror mange kan kjenne seg litt igjen der, kanskje til og med mye.

Men jeg tror at dette også skjer med den vi er gift eller samboer med, at vi kan vie for lite oppmerksomhet til de personene som står oss aller nærmest. At vi rett og slett gir det beste av oss til personer utenfor hjemmet når det skulle være de hjemme som får det beste av oss.

Er vi mer høflig mot kollegaene enn den vi deler livet med?

Smiler vi og er mer hjelpsom på jobben enn hjemme?

Det er en kjempefin sang som formidler dette budskapet veldig fint. Den heter:
«Are you giving the least to those who matter most»?

Familien betyr aller mest. Jeg prøver å gi det beste av meg til familien. Noen ganger må jeg ta meg sammen og denne sangen går da noen som et ekko i hodet mitt. Den har et klart og fint budskap.

Ha en fin mandagskveld!

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

 1. Er så glad i den sangen 🙂 Har den i en McLean notebok jeg fikk av en misjonær en gang. 🙂

 2. Jeg tror hjemmet skal være et sted der det er plass til det meste av oss alle sammen. Høflighet er viktigere ute enn hjemme. Hjemme er det bra å kunne være tydelig – det gjelder både store og små. På skolen er ungene mine visstnok glade hele tiden. Det er de heldigvis ikke hjemme!! Det tolker jeg som om de vet forskjellen på hvordan man oppfører seg blant andre mennesker, og at de er trygge nok til å ta ut «skiten» hjemme. Det hadde vært veldig skremmende om det var motsatt.

  Men det er jo klart. Dersom gubben, som er en vennlig mann, hadde brukt opp alle smilene sine på jobben, og vært sur og grinete her hjemme, så hadde jeg blitt lei meg. Og da hadde jeg nok sagt tydelig i fra og prøvd å finne ut hva slags konflikter som lå under.

  • Hjemmet blir på en måte et fristed, men høflighet og vennlighet er likeså viktig i hjemmet. Men jeg skjønner hva du mener.
   Det du sier om barn er jeg enig i og er et tegn på at de er trygge hjemme, og at de kan slappe av.
   Det er som du sier leit om mannen skulle brukt alle smilene sine på jobben og kommet sur og grinete hjem. Det er jo ikke noe hyggelig. Men man har jo ikke alltid gode dager, det er så. Men det er viktig å gi det beste til de du mest glad i og ikke omvendt for det er de du skal ha i livet ditt resten av livet:)

Comments are closed