Hvis du dater en mormon, hva kan du forvente deg?

Jeg fikk et spørsmål fra en leser om jeg kunne skrive litt om hva hun kunne forvente seg ved å date en mormon. En hun dater har fortalt henne at hun er mormon. Og siden hun har fått litt følelser for han, ville hun gjerne vite litt om hva det innebærer og hva hun kan forvente seg.

Vel, om en du dater forteller deg at han er mormon, så kan du regne med at han liker deg og at han er seriøs og ikke ønsker å «lure» deg eller føre deg bak lyset ved å unnlate å fortelle at han har en tro. Og siden han valgte å fortelle det, vil jeg også anta at hans tro er en viktig og stor del av livet hans.

Ekteskap:
En mormon har mest sannsynlig et ønske om å gifte seg og da gjerne aller helst i Tempelet. Templet er åpent for alle medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige som er verdige til å komme inn. Grunnen til at en mormon ville ønske å gifte seg i Templet er at her kan mann og kone bli beseglet til hverandre for tid og all evighet. Det betyr at de vil fortsette å være gift selv etter at de er døde her på jorden. En mormon tror at det er mer etter dette jordelivet, og derfor ville det være veldig trist å ikke være beseglet til sin kjære for mer enn dette jordelivet.

Her er Salt Lake Temple, det finnes mer enn 50 templer rundt om i verden.

Her er Salt Lake Temple, det finnes mer enn 50 templer rundt om i verden.

Sex:
En mormon vil (forsøke) å avstå fra sex før han er gift. Sex hører til i ekteskapet og om man følger det beskytter det barn. Barn trenger et trygt hjem å vokse opp i, der mor og far elsker hverandre, og burde bli født inn i et godt hjem.

Barn:
En mormon vil antagelig ønske seg en familie siden familien har en sentral plass i Skaperens plan. Med det menes det at det er en hensikt med å sette barn til verden, og det er godt for barn å komme til et hjem der mor og far elsker hverandre. Det er ikke sånn at man som mormon MÅ få mange barn, man kan velge når man vil få barn og hvor mange barn man ønsker å få.

Misjon:
Hvis han er rundt 18-19 år har han kanskje planer om å reise på en heltidsmisjon snart, som varer i to år. Da sender han inn en søknad og får så sitt «oppdrag» om hvilket land han skal reise til. Om han er 22 år har han kanskje akkurat kommet hjem fra sin misjon. Både gutter og jenter kan dra på misjon og det er frivillig å gjøre det. Mange velger å gjøre det. Selv har jeg ikke vært på misjon, siden jeg giftet meg da jeg var 19 år.

Regler: Er det mange regler man må følge?
Det er mange regler eller «normer» og bud man kan følge. Men det er helt opp til hver enkelt person. Det er jo frivillig om man vil følge læren eller ikke. Men om man ønsker å komme inn i templet, må man oppfylle visse krav. Hvis Templet er viktig for en, så vil man ønske å følge det man lærer i kirken. Noen er såklart mer seriøse med sin tro enn andre, som i alle trossamfunn.
Disse normene og budene ser jeg på som kjærlige råd som vil hjelpe og beskytte meg her på jorden.

Selv har jeg vært i Templet og blitt beseglet der med min mann. Våre barn er også beseglet til oss ved at de er født inn i vår familie.

Jeg håper jeg fikk besvart de spørsmålene denne leseren hadde, og hvis noen har noen spørsmål, kan dere bare spørre i vei, så skal jeg svare så godt jeg kan.

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

5 Comments:

  1. Well said! Clear and easy to understand. Thanks for posting.

  2. Tusen takk for svar:-) så hvis jeg og han blir sammen og skal gifte oss så må jeg konvertere/bli medlem av jesu kristi kirke av siste dagers hellige for å bli gift i tempelet? Hvis jeg forsto deg riktig? Takk igjen for svar:-)

    • Ja, for å bli gift i Templet må du være medlem. Men dere MÅ ikke gifte dere i templet. Han kan også gifte seg i vanlig kirke. Det er mange som gjør det også:)

  3. Ok. Fikk oppklart litt nå hvertfall:-)

Comments are closed