Heia ALLE mammaer!

Jeg ser ganske ofte hjemmemammaer og mammaer som jobber utenfor hjemmet, hakke på hverandre. Hjemmemammaene føler at de må forsvare seg og mammaene som jobber utenfor hjemmet føler at de må forsvare seg.

Hjemmemammaene holder barna sine tilbake sånn at barna ikke får gleden av å treffe andre barn.

Hjemme med seks barn

 

Bildet er fra en reportasje i vg sist høst.

Jobbemammaene ser barna sine altfor lite, og de burde ikke sende sine små barn i barnehagen, for barna blir stresset og ulykkelige av det.

Det er så masse som blir sagt og skrevet.

Men det værste tror jeg er når man føler seg kritisert og fått passet påskrevet som uansvarlig foreldre pga de valg man tar.

Jeg tror det er måten ting kommer ut på som er det værste.
«Jeg er bedre enn deg»-holdninger faller aldri godt an.

Det er nesten umulig å snakke om hva man mener er best for våre små uten å tråkke noen på tærne.

Jeg kan gjerne innrømme at jeg skjønner ikke at ikke alle vil være hjemme med barna sine, det er jo det beste som er! Men jeg skjønner jo at ikke alle vil det samme som meg, det er jo bare å erkjenne det.
Jeg tror også at Røed Ødegård ikke kan skjønne hvorfor ikke alle er like opptatt av verdensrommet og planeter som han er. For det er jo det aller kuleste som finnes!

Jeg vet at ikke jeg er noen supermamma eller verdens beste mamma bare fordi jeg er hjemme med barna mine. Jeg kjenner jo mange kvinner som jobber og som er fantastiske mødre. Det om man er hjemme eller jobber sier ingenting om hvor god mor man er, eller hvor ansvarfull man er, eller hvor dedikert man er, det sier bare noe om hvor mye man ser barna sine, det sier bare noe om hvor man tilbringer tid.

Noen tar igjen «tapt» tid i uken med mye tid sammen i helgen. For min del så hender det at jeg titt og ofte sender barna bort til besteforeldre i helgene, så jeg får litt «fri» og litt alenetid med mannen min.

Det er ingen som ville sendt barna sine i barnehagen hvis de visste at det ikke var bra for barna. Jeg påstår ikke nå at det ikke er bra, jeg bare sier at ingen ville satt sitt barn inn i en innhegning med tigere, liksom. De er jo ingen som vil barna sine vondt. Man gjør valg i god tro så klart, alle foreldre. Kanskje ikke alle, men de fleste normalt oppegående iallefall.

Mitt budskap, som jeg ønsker å formidle er at det er fint og givende å være hjemmemamma, og at alle de som ønsker det ikke skal føle eller tro at de ikke er egnet eller i stand til det. Eller at de holder barnet sitt tilbake. Eller at det ikke er viktig, at de ikke gjør noe viktig for samfunnet hvis de ikke jobber utenfor hjemmet.

Jeg ønsker å vise andre at det kan gå an i vårt land å velge å være hjemme. Det er altså ikke min «kampsak» at så mange som mulig skal gjøre som meg.

Jeg synes kvinner skal kunne gjøre det de ønsker uten at de må føle trang til å forsvare og forklare seg.

Det er vel og bra at vi har så mange muligheter i dag, vi kan gjøre hva vi vil. Vi kan realiserer oss på den måten vi vil. Jeg føler jeg gjør det best ved å være hjemmeværende mamma. Det er det jeg har lyst til, og er ikke det å realisere sine drømmer å realisere seg selv? Vel, dette er min drøm, iallefall en av dem. Det handler ikke om penger.

Kvinner før oss har kjempet og fått det til sånn at vi kan delta i yrkeslivet og ha høye stillinger. Men er det det vi vil? Er det det det alle vil? Naturligvis ikke. Det er ikke det jeg jeg vil. Jeg er glad for å ha muligheten, men det er ikke det jeg higer etter, ikke akkurat nå. Det ville gått på bekostning av den største drømmen min.

Jeg hadde vært kjempefrustrert over å MÅTTE jobbe hvis jeg egentlig ville gjøre noe annet. Nå høres det kanskje ut som jeg er veldig utakknemlig, men det er jeg ikke, altså.
Men tenk hvis du ønsket å jobbe, men at du MÅTTE være hjemme, slik det var før i tiden, (uten å gå nærmere inn på det nå).Frustrerende.

Hurra for at vi kan velge, hurra for alle mulighetene! Og hurra for alle mammaer!

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

6 Comments:

 1. Ja, alle vil det beste for barna sine, så kan vi ikke respektere hverandres valg og prioriteringer? Jeg synes at politikerne skal åpne opp for muligheten til at begge deler er greit, både at mor og far jobber og barna går i barnehagen, og at mor eller far (eller begge to) er helt eller delvis hjemme med barna sine.
  Målet burde ikke kun være Brutto Nasjonal Produkt, men også Brutto Nasjonal Lykkelige Familier.

 2. Absolutt enig! Liker det du skriver!

 3. Støttes! Jeg syns det er bra at vi i vårt samfunn har mulighet til å velge det som passer hver enkelt. Jeg tror jeg personlig ville blitt litt «smårar» om jeg skulle gått hjemme på heltid, men jeg funderer litt på å ha en dag i uka hjemme. For oss er det et økonomisk spørsmål siden vi har bygd drømmehuset og jeg har den største inntekten. Huset var et bevisst valg siden vi ikke er av dem som reiser mye, besøker mye folk, men rett og slett stort sett er hjemme. Men det man vil, får man til.. så en dag i uka skal vi få til. Virker som om du har en fin hverdag, totalt ulik fra min egen, men like bra! Og det er vel poenget, at man gjør det som fungerer og kjennes rett for en selv.

 4. Jeg skulle så fryktelig gjerne vært hjemme med barnet mitt så lenge som mulig, i hvert fall frem til han er minst tre år! Bare synd at det ikke er økonomisk mulig.
  Jeg føler meg tvunget til en løsning jeg ikke syns er ideell. Jeg vet også at det er flere med meg som føler det slik. Det er ikke alle som har mulighet til å velge å være hjemme eller ikke.
  Heldigvis gjør turnusarbeid at jeg likevel kan ha ham hjemme noen dager i uken. Det er jeg veldig glad for, og gleder meg til de dagene:) Syns du er veldig heldig som får det til slik du gjør. Kos deg videre!

 5. Bra skrevet! Alle burde ha mulighet til å velge 🙂

Comments are closed