Like gull verdt som Stordalen

Apropos det at vi som ikke jobber for penger er snyltere fordi vi mottar kontantstøtte og fordi vi ikke betaler skatt:

Jeg kom til å tenke på hva som skal til for å kalles snylter. Altså, jeg er hjemmeværende og mottar kontantstøtte når jeg har barn i den alderen (ikke akkurat nå).
Min mann er svært arbeidsom og tjener over to gjennomsnittlige lærerlønner i året.
Og skatt betales selvsagt.

Vi har en inntekt som er høyere enn i noen familier der begge to jobber, så sånn sett bidrar vi om en enhet like mye til BNP som andre familier som har to voksne i betalt arbeid.

Så hvis det skal handle om å ikke bidra (nok), så kan man også (for å sette det på spissen) angripe de som ikke tjener en formue. Hvorfor gjør de ikke det da? Er de slappe eller? De må jo bidra. De bidrar ikke like mye som Petter Stordalen. Petter Stordalen er flink, han bidrar så det holder til BNP og kan ha god samvittighet, men Knut på møbelfabrikken tjener ikke på langt nær så mye som Petter, så han er ikke så flink til å bidra igrunn. Han jobber mye han også, men hvis han hadde gjort som Petter, eller noe annet som hedde generert mye mer penger, ja da hadde han vært enda flinkere. Da hadde han virkelig fortjent klapp på skulderen.

Jeg tror Petter er glad det finnes bilmekanikere som kan fikse på de fine bilene hans, selv om de ikke tjener like mye som han selv så er de jo uunnværlige.

(Ikke et vondt ord om Petter Stordalen, altså. Jeg liker han, han virker til å være en flott fyr med mange gode tanker og han er og bør være en inspirasjon for mange).

Og jeg som er hjemmeværende og andre som f.eks er engasjert i frivillig arbeid, fyller oppgaver som er gull verdt og som er uunnværlig for de menneskene det gjelder.

Men såklart, for noen måles et menneskes viktighet i hvor mye penger han eller hun tjener.

Når det gjelder likestilling, så oppnår man ikke det før man verdsetter hverandre like høyt for alle de forskjellige oppgavene man fyller.

I min familie så er min mann av den oppfatning at den jobben jeg gjør, er mye viktigere enn hva han gjør.  Men uten at han gjør det han gjør, altså tjener penger, så kunne ikke jeg gjort det jeg gjør. Vi utfyller hverandre på en perfekt måte og vi verdsetter hverandre for det vi gjør.

Det er ikke sånn at jeg mener at flere burde være hjemme med barna sine. Men jeg ønsker at mødre ikke skal føle at de ikke evner det hvis det er det de ønsker å gjøre. Eller at de ikke er viktige hvis de ikke tjener så og så mye. En mamma er gull verdt for barna sine (og for samfunnet) uansett hvor mye eller lite penger hun tjener.

 

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

8 Comments:

 1. Flott innlegg! Enig, en mamma er gull verdt. Og en mamma som tar seg av barna sine gir MYE til samfunnet. Og hun sparer staten for massevis av penger. Tenk på alle de månedene hun ikke får permisjon fra jobben (Hvis hun hadde jobbet fullt og skulle fått permisjon for hvert barn). Og når mamma er hjemme får ikke pappa pappapermisjon. (Det er plutselig ikke så viktig at han bruker tid med barna da…) Og listen kunne vært mye lengre.
  Så en hjemmemamma er gull verdt, for barna, familien og samfunnet 🙂

 2. «Når det gjelder likestilling, så oppnår man ikke det før man verdsetter hverandre like høyt for alle de forskjellige oppgavene man fyller.»

  Godt sagt!!

  Her i landet må man jo forsvare alt man gjør. Uansett hva man gjør så blir det feil i noen sine øyne. Jeg kjenner jeg blir helt matt av å lese trangsynte kommentarer fra folk som tror deres vei i livet er den eneste rette, og som dømmer alle andre.
  Å joda, jeg har vært der selv der jeg har dømt andre, men heldigvis har jeg kommet på bedre tanker og innsett at alle mennesker er forskjellige og at det som er funker bra for meg ikke nødvendigvis er det beste for andre, og omvendt. Lang setning;) Selvfølgelig skal folk få lov til å ytre sine meninger, men å være fordømmende og respektløse, det kan man holde for seg selv.

  En av grunnene for at jeg liker bloggen din Linda, er nettopp fordi du ikke fordømmer andre i måten de har valgt å leve på.

  • Linda C.Hagen

   Tusen takk for en fin kommentar:) Og jeg er enig med deg. Det har ikke noe for seg å dømme eller kritisre andre for hvodan de lever sine liv, man må må respekt for andres verdier og valg.

   Så hyggelig at du liker bloggen min, det setter jeg stor pris på:D

 3. Merkelig hvordan noen skal bry seg med om du jobber eller ikke, skulle tro det oppriktig plaget dem? Min oppfatning er at flere burde vært hjemme med barna sine, og de hadde nok gjort det også hadde det ikke vært for at man må ha penger!

  • Linda C.Hagen

   Ja, det virker som om noen er veldig irritert over de som ikke jobber. Kanskje de ikke ser noen verdi i det som ikke skaper penger, eller at de føler de jobber så mye og får så lite ggjen for det, føler at skattepengene ikke gavner dem selv, men alle andre. Man må jo se litt langsiktig og og vidt perspektiv og ikke bare her og nå.

 4. Hei 🙂 jeg har lest at du går i åpen barnehage i nærheten og da lurer jeg veldig på hvor? bor selv i råde og der er det desverre ikke slikt tilbud.. 😉

  • Linda C.Hagen

   Jeg går på Åpen barnehage i Rygge, det er i underetagen på Øreås-hallen:) Tirsdager og torsdger fra 10 til 13. Veldig koselig:) Er ikke hver eneste gang jeg er der, i går måtte jeg «avspasere» for å gjøre husarbeid, da jeg har vært så mye på farten de siste dagene.
   På torsdager er også helsesøster der og kan besvare spørsmål, og da er det flest babyer der. Torsdager er det litt mer stille og ikke så mange babyer. Bra tilbud synes jeg:)

 5. Takk for at du belyser dette temaet så ryddig og rettferdig. Heldigvis debatteres det mer om dette med barnehage. fulltidsarbeid og likestilling. Familien og barna er den viktigste institusjonen i samfunnet. Du er en viktig stemme for det. Ta vare på våre små skatter, damer!

Comments are closed