To do-lista

Jeg blir litt mer effektiv når jeg lager lister over hva jeg skal gjøre. Det er motiverende å kunne stryke over det jeg har gjort.
Her om dagen hang jeg opp post-it-lapper med hva jeg skulle gjøre, og så tok jeg ned lapper etterhvert som jeg hadde gjort tingene. Det er visst ikke så lett å se hva som står på lappene, men det står altså:
Rydde bordet (jeg drev og organiserte i noen skap og hadde masse greier utover), vaske badet nede,
vaske badet oppe,
høytrykkspyle huset,
bestlille gardiner,
vaske det lille skapet,
male det lille skapet,
ta ned alt fra veggene,
sparkle veggene (skal male stua).
Vaske vinduer,
Støvsuge nede.

"To do"- liste Det er ganske sjelden jeg får gjort alt jeg har på lista, og da går det videre til neste dag eller neste uke.
Her ser du hva jeg ikke fikk gjort.

Fikk gjort

Jeg fører ikke opp sånn ting som å lage mat og vaske tøy. Og det er ikke nødvenigvis JEG som må gjøre alt jeg setter opp. Jeg kan fint be noen av barna om å gjøre endel av tingene.
Ofte får jeg et innfall og gjør noe annet som ikke står på litsa også. Det ser jo ut som om jeg ikke fikk gjort så mye denne dagen, men jeg holdt på masse og i tillegg var vi på stranda. Det var jo så flott vær:)

Linda

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

5 Comments:

  1. anne kari solvold

    Må bare fortelle at jeg er fan av dere og koser meg med å lese om dere. Synes at dere er så flink med barna og til å organisere dere.

  2. Sånn gjør jeg det også, men alt står på en lapp. Fungerer utmerket. De gangene jeg ikke gjør det, er ofte resultatet at ingenting blir gjort. Mine lister inneholder også vaske klær, skifte på senger, dusje og spise lunsj (ikke alltid lett å huske med småttis i huset), vaske det og det rommet osv. Jeg passer også på å lage dager da listene er fylt med koseting spm å sy, bake, spille spill med ungene ect. Det er ettere å få til – og veldig motiverende med slike lister. Stå på. Jeg syns du rakk masse. Imponert 🙂

    • Av og til lager jeg også bare lister. Jeg lager også noen ganger for hvert av barna. Eller sånne lapper, da. De synes også det er motiverende å se fremgangen ved å stryke ut eller kaste en lapp:)

  3. Jeg har listene mine på telefonen i en for meg helt uunnværlig notatbok-app. Der har jeg for eksempel en kategori som heter «gjøremål», med underkategorier som «til helga», «i dag», «før skolen starter» osv. Og så har jeg en som heter «male» (der er det ganske mange punkter for jeg hater å male og får sjelden somla meg til å gjøre det), og «hagen» (der havner alle planene minnet blir ofte liggende urørte helt til en ny sesong begynner og jeg kan stryke de fleste punktene og sette opp nye :-D)
    Jeg elsker lister altså! Synes forresten det var lurt som noen andre her nevnte å ha noen koselige ting på lista også, det skal jeg begynne med!

Comments are closed