Norges vakreste hjem?

Stilen vår går på at vi mener at det skal synes at det bor barn i huset. Og det skal være et hjem som er i bruk. Jeg vil ikke at det skal se ut som et utstillingshus liksom. Her en dag gikk jeg forbi et hus og jeg måtte se tre ganger på vinduene der. For det så nesten ut som om det var en interiørbutikk. Hvert eneste vindu var overdekorert med hvite lysestaker og hengende hjerter og alt annet du finner på Kremmerhuset og Dorothea. Kanskje de brukte pynt som solskjerming? Det er ikke min stil i alle fall!

Hos oss er det første du møter en vakker krukke med blomster der jeg har malt på navnene til familiemedlemmene. Navnene til de to siste tilskuddene mangler. De var ikke født da jeg malte på navnene. Så det får komme etterhvert.

En vakker krukke med (nesten alle) familiemedlemmenes navn.

En vakker krukke med (nesten alle) familiemedlemmenes navn.

Det flotte inngangspartier. Ingen lurer vel på om det bor barn her?

Det flotte inngangspartier. Ingen lurer vel på om det bor barn her?

På denne årstiden går barn på rolleblades, så det hører med at det befinner seg rolleblades på trappa. Det er helt naturlig. De tok så mye plass inne i gangen at jeg måtte ta dem ut. Snart står de i garasjen, tenker jeg.

Barn elsker rulleskøyter!

Barn elsker rulleskøyter!

Det skal synes at det bor barn i huset, tenker jeg.

Jeg har sansen for gjenbruk, og på kjøkkenet har jeg en gjort et gammelt rivehode (eller hva det egentlig heter?) om til en knaggrekke. Her er det plass til alt fra forklær, nøkler, smokker og julepynt som av og til dukker opp når jeg støvsuger under sofaen. Siden jeg jo har pakket vekk julepynten, kan jeg bare henge den her på denne knaggen. Jeg gidder jo ikke å gå opp på loftet hver gang det dukker opp en julekule, eller hur? Snart er det jul igjen uansett så..

Fabelakttig gjenbruk!

Fabelaktig gjenbruk!

Jeg liker å pynte i vinduet, men det skal synes at det bor barn her, tenker jeg.
Så at Buzz Lightyear og en robot står og prater i vinduskarmen er helt naturlig og gir et lekent og koselig uttrykk.

Sjarmerende!

Sjarmerende!

Jeg liker norgesglass og har mange av dem. De står tilfeldig plassert, som om vinden har plassert dem (liker den stilen også) med en babyleke ved siden av. Da smiler jeg. En av storesøsknene har kanskje ryddet den bort fra gulvet?

Flotte Norgesglass!

Flotte Norgesglass!

På microen står den gamle boksen med bilder av hjembyen Fredrikstad. Vi tok faktisk brudebilder på alle de stedene som er avbildet på boksen. Boksen rommer krydderposer og sånt. Jeg synes det er viktig at så flotte ting får være til nytte i det daglige.

Den fine boksen min!

Den fine boksen min!

Settekasse. Enhver interiørkonsulent som liker gjenbruk og gamle ting, må jo ha en gammel medisinskuff til settekasse? Så selvfølgelig har jeg det. Og igjen: Det skal synes at man har barn i huset, tenker jeg.

Babyseng i stua er ofte praktisk. Særlig når man i to måneder må mer eller mindre sove i stua av diverse babygrunner.

Babyseng i stua er ofte praktisk. Særlig når man i to måneder må mer eller mindre sove i stua av diverse babygrunner.

Fine settekassa med fin pynt. Her vet man at det bor barn! Og de er glad i mammaen sin <3

Fine settekassa med fin pynt. Her vet man at det bor barn! Og de er glad i mammaen sin <3

På hylla over, er en salig blanding av bilder, statuer, teip, en pokemon (?) og en olje som er til å roe ned barn (?).

Salig blandig av fine ting.

Salig blandig av fine ting.

Det skal synes at det bor barn i huset, tenker jeg.

Ja, jeg har lest så mange blogger om plettfrie hjem, med alt perfekt dandert på rekke og rad. Ingenting er tilfeldig. Det ser ut om interiørkataloger og utstillingshjem. (Hvem vil ha det så perfekt, liksom?)
Jeg liker det som om vinden har lagt det, som denne levende bokhylla vår:

Levende bokhylle skaper en lun og fin atmosfære.

Levende bokhylle skaper en lun og fin atmosfære.

Den var veldig ryddig idet jeg hadde satt ting inn der. Men det er en liten stund siden. Tja, hva mer kan man si om den? Bortsett fra at selve hylla er stygg, da. (Den skal byttes ut fordi jeg må ha noe vegghengt fordi jeg må frigjøre gulvplass så det blir enklere å rengjøre. Jeg hater ting som står på gulvet. Vil ha minst mulig ting stående på gulvet).

Det skal synes at det bor barn her, tenker jeg.
Så dette er det du ser når du kommer inn her. Pluss barn da. Mange barn. Store barn og små barn, gutter og jenter. Det er barn over alt. Moren min sa at det beste å pynte i huset med, var barn. Jeg har fortsatt på den trenden kan man si. Og jeg er helt enig. De pynter virkelig opp!

Jeg synes jeg har Norges vakreste hjem OG Norges vakreste barn!
I alle fall er det dét hjemmet jeg helst vil være i, der alle mine favoritter er!

Linda

Lik Absolutt hjemme på Facebook.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

22 Comments:

 1. Ser ut som dere har det veldig koselig! må si den potta med navn på trappa var fin altså, kanskje vi skulle hatt en sånn. vi er jo 5 i familien (med hunden)
  Ååå sånn settekasse ønsker ønsker ønsker jeg meg altså! 🙂
  jeg er litt for at det skal se ut som om det bor folk i hjemmene rundt om kring,ikke som en utstilling 🙂 Selv har jeg norges fineste hjem fult med barna mine og vi har skapet et hjem som vi synes er fint 🙂

 2. Så herlig!
  Jeg er helt sikkert på at barna dine er veldig fine til pynt! Det er mine også hi hi. Altså ikke den typen pynt med rene hvite klær og nydelige hårbøyler i nygredde korketrekkere som sitter i hvit sofa og smiler, men mer sånn dynamisk og flyttbar pynt i sterke farger med lyd. Og noen gang lukter de faktisk mer enn duftlys! Men kanskje ikke alltid like godt som duftlys forresten. Jeg liker veldig godt den «det skal synes at det bor barn i huset»-stilen kjenner jeg!

  • Hehe, ja den stilen er i grunn den eneste som fungere her. Så da kan jeg like godt bare omfavne den og elske den 🙂 Flyttbar pynt med farger og lyd gjør det jo bare spenende:)

 3. Her synes det også at det bor barn i huset ja. Og mens de er små får det være sånn, så kan jeg heller ha et ryddig hjem når de blir større 😉 Synes det ser koselig ut hjemme hos dere jeg 🙂

 4. Som alltid er det som frisk luft å lese dine innlegg! :)*
  Jeg sitter her å smiler jeg mens ungene ser på barneTV og spiser frokost jeg. hehe
  Jeg er helt enig! Jeg kommer selv fra et hjem hvor det alltid så ut som det bodde barn der, og har fortsatt den tradisjonen! hehe
  Ikke for deeeeet, jeg kunne godt ha innredet det litt mere sånn «katalog» aktig her med mere IKEA, men det må vente til jeg har råd! heheheh

  • Takk for kompliment:D Katalog-hjemmet er på vei, det bare er ikke så gjennomført. Men i hodet mitt ser jeg ting slik det kan bli, og det er ganske så fint! Så jeg ser frem til det mens jeg koser meg underveis:)

 5. Haha, du er så flink til å skrive! Jeg MÅ ha det ganske organisert rundt meg, ellers så blir jeg rett og slett litt stresset 🙂 Løsningen hos oss er mange skap og kott til å putte ting inn i, skjule alt rotet liksom. Og selv om man har barn som setter spor etter seg så synes jeg det skal vises at det bor voksne der også! Men nå har jeg bare halvparten så mange barn som deg da 😉

  • Ja, man har jo en viss trivselsterskel. Selv jeg har det, og den er sjelden ikke overskridt (ble det rett?). Det er en evig prosess det der med organisering og rydding, et evighetsarbeid:)

 6. Så koselig du har det! 🙂 Her synes det også at det bor barn i huset 🙂

 7. Underbart! Älskar när människor är perfekta genom att våga visa upp sin (ur samhällets syn!) «operfekthet»

  Mysigt ni har det! Absolut är det ett av Norges vackraste hus!!!

 8. Kjempe koselig ! 🙂 Jeg liker hus som ser ut som interiørkataloger og utstillingshjem jeg da ! Kall meg gjerne rar, men jeg faller daglig for slike hjem <3 De er så fine ! Jeg ønsker virkelig at mitt hus skal se slik ut når jeg en gang i fremtiden kjøper 🙂 Barna bor der jo de også – så de skal selvfølgelig få sette sine spor <3

  • Skulle gjerne hatt et plettfritt hjem jeg også altså. Men jeg klarer ikke å gjøre alt som trengs. Og jeg har liksom ikke midler til å gjennomføre alle planer jeg har. Så da gjelder det å gjøre det beste ut av det som er så lenge:)

 9. Jeg bare elsker den holdningen din, Linda! Virkelig!!

  Det er noe med å være fornøyd med det man har, istedenfor å stadig gå rundt og drømme om noe annet (og det gjelder i minst like stor grad for de andre områdene i livet som på interiørfronten!).

  Hvis alle hadde lært seg den kunsten så hadde det vært mange flere lykkelige mennesker rundt omkring 🙂 Og ja, jeg mener virkelig det er et valg vi tar, vi rike, trygge, privilegerte mennesker i vårt hjørne av verden – vi kan faktisk velge å være lykkelige selv om vi ikke har et kataloghjem fullt av utstillingsobjekter. Dine innlegg minner meg stadig på dette, og derfor er det godt å lese bloggen din! Lørdagsklem herfra 🙂

  PS- var det her jeg leste mottoet «ikke la det perfekte komme i veien for det gode» tro??? En super leveregel!

  • Å, for en super kommentar å få da 😀 Nå ble jeg kjempeglad! Tusen takk!
   Mulig jeg har skrevet noe sånt, iallefall er jeg enig! Det trenger ikke å være perfekt for å være perfekt:D

   God lørdagskveld !Klem!

 10. For et herlig innlegg! Digger den avslappende holdningen din! 🙂 Er du på instagram forresten? Jeg har sluttet å blogge (sirkusprinsessen het bloggen), er bare på instagram i stedet jeg nå.

  • Takker 😀 Nei, jeg er ikke på Instagram, men kanskje jeg burde det? Hvorfor sluttet du å blogge?

   • Bare fordi jeg begynte å være mer på instagram i stedet også fikk jeg liksom ikke helt tid til begge deler. Men blogging er jo en litt annen greie da, her kan man skrive mer og det er jo kjekt 🙂 På instragram går det mer i bilder.

Comments are closed