Hva med 10 barn, eller 20?

Jeg er så fascinert av virkelig store familier. Jeg elsker å lese om store familier. Hvordan gjør de det med lekser? Hvordan gjør de det med klesvaks? Hvordan gjør de det med aktiviteter? Hvordan gjør de det med husarbeid? Og hvordan er huset deres?

Jeg bare innser at jeg har sååå utrolig mye jeg kan lære av store familier. Ja, jeg vet at vi også er en stor familie, men jeg tenker på familier med mer enn 10 barn.

Jeg får mange gode tips på bloggen til The Duggar Familiy, som har hele 20 barn!
(WOW-tenk 20 barn!!!) Jeg synes de virker som en utrolig fin familie!

Om jeg ikke tenkte praktisk eller økonomisk (eller fysisk), så kunne jeg tenkt meg å få flere barn.

Uansett hvor slitsomt og hektisk det til tider er med mange barn, så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg liker det. Jeg liker å ha så mye å gjøre. Jeg liker å finne gode løsninger på praktiske ting her i huset som gjør at ting fungere bedre. Og jeg liker å hele tiden prøve å forbedre systemer vi har og hele tiden bli bedre.

Jeg har følelsen av at det er litt slik som dette:
Om man har 1-3 barn så er man normal: «Å kult du har barn, så koselig!»
Har du 4-5 barn så er det skikkelig «WOW, såpass, ja».
Har du 6 -10 så er du Halveis gal og halveis superwoman.
Har du mer enn 10 barn må du ha overnaturlige evener eller noe sånt.

Sånn i utgangspuntet kunne jeg godt tenke meg et par barn til.
Hva er mange barn for deg? Hvor mange barn har du, og kunne du tenkt deg fler?
Hva synes du om familier med kjempemange barn (over 10)?

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

11 Comments:

 1. Utfta forumbeskrivelser ville trodd at når man kommer opp i 6-7 barn blir man møtt med holdningen «har du ikke hørt om prevensjon?»

  Jeg synes familier må få velge selv hvor mange barn de vil ha. Antar at de fleste kjenner selv hvor mange de klarer å forsørge og følge opp.

  Vi var nylig på kino og så «Mormor og de 8 ungene». Eldstesønnen min på 6 år syntes jeg burde ha 8 barn. Så kunne jeg sitte i sofaen og drikke kaffe og se på at barna gjorde all jobben. Men først måtte jeg lære han å lage mat da, han var litt bekymret for det. Fristende forslag, men jeg synes det holder med de to vi har.

 2. Livet i Casa Didriksen

  Vi har tre og jeg satser på fire. Må ha mannen med på det før det blir realisert 🙂 Nå er vi jo i full jobb begge to, og det kommer vi til å fortsette å være og da tenker jeg at fire holder. Men hadde jeg vært hjemme kunne jeg sikkert gått for flere 🙂

 3. Jeg har til nå 3, men skal hvertfall ha 1 til. 🙂 Men har egentlig ikke noe *STOPP* I hodet kjenner jeg, vi får se hva det blir etterhvert. hehe
  Jeg synes det ser fantastisk ut å ha mange barn jeg. Alltid noen å leke med, jeg ser bare på de tre jeg har nå hvor stor glede de har i hverandre. <3

 4. Jeg har tre barn, men har litt lyst på en nr 4 når frøkna blir litt eldre 🙂 Tiden vil vise 🙂

 5. Jeg har to barn, og kjenner at det holder enn så lenge ! <3

 6. Jeg har syv. Og har det litt sånn som Merethe Østmoen som kommenterte på Facebook. En om gangen, så får vi se 😉

 7. Jeg har fem barn, og nå er det stopp, jeg ble sterilisert etter sistemann.
  Det som har provosert meg mest er alle de kommentarene som er kommet som f.eks. «Nå skal dere vel ikke ha flere barn» og «nå har du vel nok barn» og spørsmål som «hvordan har du tid til alle barna». Dette er spørsmål som er kommet fra jeg ble gravid med nummer tre.
  Tid er ikke noe man har, det er noe man tar….
  Hadde det ikke vært pga en del utfordringer med eldstemann så hadde vi kanskje gått for flere, men nå er det viktigst at vi får orden på jentungen, så får vi se, min store drøm er å kunne være avlastningshjem eller noe lignende for andre barn. Men nå skal det sies at jeg jobber ikke.
  Hva som er mange barn er jo ganske individuelt, men for oss holder det med fem egene barn, så kanskje en gan i fremtiden så kan vi hjelpe andre familier som trenger det.

 8. Vi har fire, men er ikke fremmed for tanken om en eller to til, men det blir nok ikke flere på oss. Vi fikk så mange negative kommentarer, så mange som mente at det var en dårlig idé, at det var så travelt, at vi kom til å trenge så mye hjelp, og at nå fikk det vere nok, så sånn sett er jeg usikker på om jeg orker en til. Men vi fikk gutten til slutt.

  • Er det ikke tragisk og dumt at andre skal mene så mye om hvordan man velger med tanke på barna? Jeg kjenner til hva du beskriver her. Tenk at andres meninger skal være så førende. Men det er de. Desverre 🙁

 9. Maria (schyttshverdag.blogspot.no)

  Vi har 5 (WOW! Såpass ja) og på gode dager kunne jeg godt tenkt meg flere! 😉
  Etter at vi ble fembarnsforeldre, og gikk over til å ha «mange» barn har vi faktisk fått en del kommentarer som: «Dere skal vel ha flere nå som dere er så godt i gang?» eller «Dere tar vel 5 til?»
  Vi ler bare litt av slike kommentarer, det er bare gøy. Andre kan være litt mer sårende, men det kjenner jeg at jeg ikke bryr meg så veldig mye om.
  Jeg synes store familier er helt nydelige, hvis det ser ut som om de har det godt sammen. Da mener jeg ikke at de har alt på stell, eller at det virker som om det aldri er kaotisk, men at stemningen i hjemmet er god, og barna og de voksne ser ut til å stort sett trives (selv om de er slitne innimellom!)

Comments are closed