Fotballfrue er en god kone

Alle har visst noen meninger om Fotballfrue om dagen. Jeg har født 7 barn og jeg har aldri sett sånn ut som henne 4 dager etter en fødsel. Men så har jeg da heller ikke hatt et kosthold eller slike treningsvaner som henne. Men etter første fødsel gikk jeg raskt ned 5 kg mer enn jeg gikk opp, helt uten å gjøre noe for det. Jeg kunne ikke trene og gå så mye pga sting og smerter i flere måneder etterpå.

Etter fødsel nr to slapp jeg så sy og jeg var så lettet over det og i god form ettersom jeg trente jevnlig hele svangerskapet. Jeg følte meg nok like sporty som fotballfrue og jeg var tilbake på trening etter 4 dager. På Spenst (Ila) sa de jeg burde vente litt til med å trene. Jeg trente som aldri før og var i god form og syntes jeg så kjempebra ut til å ha født to barn. Jeg var veldig fornøyd.

gravid

Etter fødsel nr. tre var jeg også i god form, men ventet «hele» 3 uker med å gå på trening igjen. Jeg var raskt tilbake i normalvekt denne gangen også, selv om jeg gikk opp litt mer enn de tidligere svangerskapene. Med god hjelp av Grete Roede, treningssenter og pilates, var jeg etterhvert i så god form som jeg nesten ikke har vært i før. Jeg følte meg helt topp! Pilates-treningen gjorde underverker for magen min. Og med tanke på hvor enorm jeg var synes jeg det var utrolig at jeg klarte å få såpass flat mage igjen.

Etter 4. fødsel var jeg også relativt raskt tilbake i normalen.
Etter 5. fødsel gikk det ikke slik. Jeg fikk ikke trent så mye jo jeg ønsket, og slurvet med kostholdet.
Etter 6. fødsel hadde jeg fortsatt ikke gått ned i vekt.
Etter 7. fødsel har jeg fortsatt ikke gått ned i vekt.
Jeg føler ikke at jeg ser helt smashings ut nå akkurat, men jeg føler meg i fin form. Jeg har satt igang å trene på treningssenter igjen, og er veldig fornøyd med innsatsen så langt. Jeg jobber for å komme tilbake til normalen. Jeg har ikke noe tidsfrist på meg, og trenger å ta den tiden det tar. Jeg er på vei, stresser ikke, men nyter turen underveis.

MEN jeg er mer fornøyd med kroppen min nå enn da jeg veide 50 og 60 kg. Jeg har blitt kjent med kroppen min og hva den er i stand til. Den har båret 7 barn, jeg har født dem og ammet dem alle sammen. Jeg synes kroppen min er helt utrolig fantastisk. Jeg er så glad for disse erfaringene og man kan på en måte si at de har kurert meg fra å være så hysterisk opptatt av kropp, vekt og utseende som jeg var før jeg fikk barn. Jeg har fått et annet perspektiv på kroppen. Jeg ser på den som en flott hjelpemiddel til å få gjennomført alt jeg trenger å gjøre fremfor noe som skal vises frem.
Det var en periode i livet mitt der jeg trente opptil 15 timer i uken og var sykelig opptatt av det. Jeg skal ikke tilbake tilbake dit.

Jeg synes ikke det er så rart at Fotballfrue ser ut slik som hun gjør. Alle snakker om det unormale ved henne, som jo er normalt for henne i forhold til hvordan hun spiser og trener og sikkert gener også. Hun hadde jo ikke så stor mage, babyen hennes var heller ikke så stor så da er det ikke så rart at hun er tilbake i formen igjen med en gang. Jeg synes hun er heldig, men hun har jo også jobbet for det.
Men det som er HELT normalt, er de store brystene. Haha! Jeg har ikke sett noen kommentere de. Det er nok noe de aller aller fleste nybakte mødre opplever. Husker det godt selv og bildene fra den tiden er godt bevart og kun for min manns øyne. Så akkurat DET er noe som kommer og som de fleste vil oppleve, selv om det kan være litt vondt da, med melkespreng.

Mange kritiserer henne for det bildet hun har lagt ut på Instagram, det bildet som alle snakker om og har en mening om.
Èn ting har jeg lyst til å si om henne, og det er at jeg synes hun fremstår som en god kone. Jeg er ikke fast leser av bloggen hennes, mote og hår og sminke appelerer ikke til meg i så stor grad at jeg leser slike blogger fast.  Men den har ikke vært til å unngå nå det senere, og jeg var spent på fødselen hennes og likte å lese fødselshistorien. Jeg elsker fødselshistorier!
Men et innlegg hun la ut for leeeenge siden var en gang hun hadde laget en skikkelig bra frokost til mannen sin som skulle spille kamp den dagen. Det synes jeg var koselig og kjærlig gjort av henne. Og jeg har lagt merke til at hun alltid snakker så pent om mannen sin.
Det synes jeg hun er et godt eksempel på!

Felles etter alle fødslene mine er den enorme følelsen av å være uovervinnelig, over å klare det umulige, over å overleve noe så smertefullt. Og følelsen av en sånn ubeskrivelig lykke!

Alle damer; ikke bare vær stolt og glad over hvordan dere ser ut, men vær også stolt, glad og ikke minst takknemlig for hva kroppen deres er i stand til.

Linda

Ps. Bildet er tatt en uker før fødsel nr. tre. Like stor har jeg vært hver gang, kanskje også større de siste to gangene da babyene var ca 5 kg. Er ikke så rart det blitt litt overflødig hud av sånt 🙂 Men det gjør ikke noe. Jeg er tross alt verdens beste mamma, ifølge Lilli.

Lik Absolutt hjemme for å ikke gå glipp av noe:)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Enig med deg

  2. Så fint skrevet! 🙂

Comments are closed