Billige Julestrømper

En tradisjon i vår familie som jeg har dratt med meg fra den familien jeg er vokst opp i er å finne frem raggsokker som vi la under juletreet kvelden lille julaften. Og på julemorgenen var de fylt med godteri.

Jeg har i flere år nå, tenkt at jeg skulle sy en fin julestrømpe til hvert av barna. Gjøre det litt forseggjort liksom, noe de kunne bruke hvert år og ha som et fantastisk godt minne som noe deres fabelaktige mor laget til dem. Men det var det da, sy en slik en til alle barna tar jo litt tid. Og tid er ikke akkurat noe jeg har så mye til overs av.

Da vi var på handletur til Svinesund her om dagen, var vi på Nordby kjøpesenter og da er jeg alltid innom Søstrene Grene. Og der kom jeg over noen store og fine julestrømper. Om de hadde koster 30 kr hadde jeg ikke kjøpt dem, men de kostet bare 15 kr! Det er jo ikke for materialene engang omtrent!

julestrømpe

julestrømpe 2Det var såpass mange ulike også at jeg fikk hele 6 ulike strømper (to av dem ble like, så de to småguttene får like strømper).
Jeg tenkte at jeg kunne sette mitt avtrykk på ved å bare brodere på navnet til barnet som skal ha den. Men så begynte jeg å tenke: 7 navn, 4 + 4+ 5+ 3 + 5 + 6 + 5 bokstaver…..eh…nei…det gidder jeg ikke. Hva med bare forbokstavene da!? : S, J, E, M, L, E, M.
Nei, to og to har jo samme forbokstav så da går det ikke, det blir rart. (Egentlig ikke da men).
Men jeg kan jo bare skrive navnene inni med tusj. Så jeg gjorde det.
Alle barna valgte den sokken de ville ha.

Jeg kan selvfølgelig ikke legge ut alle sokkene og be alle plukke den de vil ha samtidig. Jeg har tross alt litt erfaring nå og vet at det hadde bare blitt tull, alle ville komme til å ville ha den samme sokken selvfølgelig.

Så jeg la utover alle sokkene og ropte på en og en, så fikk de alle velge seg en sokk og alle ble fornøyde!

Så enkelt. Jeg har ikke vært så lat i jula på mange år! Jeg har ikke tenkt til å bake en eneste pepperkake heller. Vi skal lage pepperkakehus da (ferdigkjøpt sett).
Pepperkaker kjøper jeg.
Jeg skal lage masse serinakaker da, det får liksom være måte på latskap. Haha!

Men var ikke de julestrømpene fine eller? Har dere denne tradisjonen? Har dere hjemmelagde strømper eller kjøpte?

Fortsatt god jul!

Linda

Lik Absolutt hjemme på Facebook, så går du ikke glipp av noen ting!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Sånne kjøpte jeg til ungene her om dagen 🙂 vi har fått søstrene Grene butikk på det lokale senteret her. Våre 3 fikk like, for de hadde 2 forskjellige og da hadde de blitt krangling og tårer for den som ikke fikk lik som de andre.. Har aldri hatt strømpe, så er usikker på hvordan vi skal bruke de ennå 🙂

    • Jeg skal fylle de med godteri, og henge på døra deres eller noe sånt. På julemorgenen:)

  2. Jeg syns de var fine 🙂
    Vi har alltid hatt denne tradisjonen – og jeg kommer absolutt til å føre denne videre til mine barn ! Jeg har tenkt å lage sokker til jentene selv, men har ikke kommet så langt. I år skal de feire jul med pappaen sin, så da tenkte jeg å se om jeg fikk sydd litt på de. De siste årene har de brukt våre gamle sokker 🙂

  3. Denne trasisjonen er super. Våres henger alltid i stua julemorgen, fyllt med godteri og kanskje en DVD. Jeg er født 9.desember, mamma kjøpte min julestrømpe på klinikken. den har jeg enda(fylte 20år igår) og syntes den er den fineste i verden!:)

Comments are closed