Lavt forbruk er en av «triksene» våre.

En av «triksene»  for å få til å være hjemme med barna, er å ha et lavt forbruk, noe vi har. Det blir litt naturlig ettersom vi lever på en inntekt. Vi kan rett og slett ikke kjøpe alt nytt, vi må holde forbruket vårt nede. Det er jo også bra for planeten, så det burde jo igrunn være interessant for alle.
I dag da jeg var ute i hagen med småguttene, så jeg meg rundt og tenkte på hvor alt kom ifra. Ikke sånn på en poetisk måte altså, jeg bare registrerte at veldig mye av det vi har er loppefunn eller ting vi har fått. Jeg tok noen bilder for å vise frem til dere leserne mine:

Dette er syklene som småjentene sykler på i år. begge er kjøpt på loppemarked til 50 kr. hver. 6 gir og 21 gir. Helt kurante sykler!

Dette er syklene som småjentene sykler på i år. begge er kjøpt på loppemarked til 50 kr. hver. 6 gir og 21 gir. Helt kurante sykler!

En sykkel vi har fått av naboen vår. En perfekt sykkel til å lære seg å sykle på.

En sykkel vi har fått av naboen vår. En perfekt sykkel til å lære seg å sykle på.

Eskil sin elskede traktor. Denne er fra parken som noen av barna har gått i. Vi kjøpte den på loppemarkedet da parken ble lagt ned. 100 kr.

Eskil sin elskede traktor. Denne er fra parken som noen av barna har gått i. Vi kjøpte den på loppemarkedet da parken ble lagt ned. 100 kr.

Denne solide og gode tråbilen har vi fått av en slektning. Alle gutta har brukt den mye, og den er like god ennå!

Denne solide og gode tråbilen har vi fått av en slektning. Alle gutta har brukt den mye, og den er like god ennå!

Denne karusellen fikk vi av en som skulle legge ned sin familiebarnehage.

Denne karusellen fikk vi av en som skulle legge ned sin familiebarnehage.

Denne gyngehesten kommer fra samme sted som karusellen.

Denne gyngehesten kommer fra samme sted som karusellen. Perfekt til Mika på 1, 5 år nå. Trenger bare en vask for sesongen.

Stor sandkasse. Fant den på "Gis bort" på finn. Like i nærheten av der vi bor. Sanden har vi kjøpt nye da, haha.

Stor sandkasse. Fant den på «Gis bort» på finn. Like i nærheten av der vi bor. Sanden har vi kjøpt ny da, haha. Gravemaskinen oppi der er har vi fått av naboen vår. 

Det er så bra når man får tak i fine ting for nesten ikke noe penger eller til og med null kroner.
Det dyreste i hagen vår, er trampolinen vår. Noen varer prioriterer vi litt mer penger på, så det er ikke slik av vi aldri kjøper noe nytt heller. Trampolinen la vi litt mer penger i, da dette er noe som brukes ekstremt mye og vi legger vekt på sikkerheten.

I år håper vi å få kjøpt et stort, nytt huskestativ i tre. Det er noe som brukes mye her i hagen vår, og som barna har glede av i mange år.

Har noen av dere noe dere har fått tak i billig som dere er fornøyde med? Hvis noen av dere som leser nå, er opptatt av et lavt forbruk, hva er deres bruktfunn-favoritter?

Linda

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

6 Comments:

 1. Kjekt at så mye blir brukt igjen og igjen. Samfunnet er blitt litt voldsomt når det gjelder dette med hva folk trenger. Mange sier f.eks at de må kjøpe utrolig mye ditt og datt til en baby. Tenk for ikke så langt tilbake i tid så tok folk det de hadde, en vaskekurv ble seng og gamle dynetrekk ble sydd om til klær og sengetøy til barnet. Det har blitt litt for mange kunstig skapte behov. Mange barn har så mange ting at de allerede som 5 åringer knapt vet hva de ønsker seg til jul. Og ikke blir de lykkeligere heller tvert om. Misnøyen hos mange er stor. Tror man blir mer glad for ting som man har ønsket seg lenge og som man har spart til. Jeg har selv ikke småbarn lenger men siden mange av mine tantebarn har alt de trenger så har jeg i stedet valgt å hjelpe litt her og der til barn som ikke har det så greit. Hvis mange bare hadde hjulpet litt så hadde en del fått det bedre. Håper dere får et fint og solid huskestativ til sommeren. Dere har en hage med så masse morsomme ting at unger må elske det.

  • Takk for kommentar! Ja det er ikke så mye man trenger til en liten baby, nei. Det har blitt en moteting bare med hva slags vogn og hvilke materialer og farger og alt sånt. Babyen bryr seg jo ikke:) Til de siste barna mine har jeg skjønt at vi ikke trenger så mye, så jeg har knapt kjøpt noe bebyutstyr. Og det er ikke bare fordi vi har hatt alt fra før av pga eldre barn. Men fordi alle de tingene ikke trengs:)

 2. Her i huset er det klær vi har spart mest penger på. Tror nesten vi har fått alle klærne unga har. Nå arver jo også Kristoffer etter Cornelis, så det er penger spart der også! Vi kjenner heldigvis endel folk som har eldre barn enn vi har, så vi får arve endel der også! Leker og sånt har vi kjøpt nytt da, men ser jo her at det er mye fint å få brukt også.

  • Vi har også arvet uhorvelig mye klær til barna. Det er fantastisk å arve klær altså! Har spart mange mange tusen kroner på alt vi har arvet:)

 3. Fantastisk. Er hjemmeværende og har 4 barn. Vi blir ofte velsignet med å arve klær og utstyr. Og kjenner glede med å få lov til å dele videre med andre. Gøy med ting med historie! Er aktive brukere av finn.no og liker det godt!! Takk for at du deler!

  • Jeg tenkte å dele flere av mine favoritt bruktfunn:) Så det kommer mer av dette:) Så fint å høre at du også er hjemmeværende, og du vet tydeligvis hva det vil si å arve og hvor smart og bra det er! Vi er også hyppig bruker av finn.no.
   I fjor knakk den ene armen på markisa vår. Men på finn fant vi en gammal marksie som skulle byttes ut som ble gitt bort. Vi trengte bare den ene armen, så det var ikke så farlig at duken var ødelagt på den. Vi monterte på ny arm og vips, så hadde vi en funksjonell markise igjen:) Uten en eneste utgift. Eller jo, drivstoffet det kostet å hente den, men det er jo bare småkroner i forhold til hva en ny markise koster:)

Comments are closed