Linda på lavkarbo

Jepp, jeg har konvertert til LCHF for ca 4 uker siden. Det er en del nytt å sette seg inn i. Det er blitt endel endringer i kosten. Jeg føler at jeg spiser så mye sunnere og smartere nå.
Jeg har bestemt meg for å være veldig tålmodig med meg selv. Jeg har nå startet et sted og begynner med det. Underveis vil jeg lære mer og bli enda flinkere til å variere kosten og å handle det som er riktig for meg.
De to første ukene famlet jeg litt. Så lånte jeg boken «Frisk med lavkarbo» som er skrevet av Sofie Hexeberg. Da ble jeg enda mer motivert.
Det som fikk meg til å ville gjøre en endring i første omgang var at jeg ikke kan gå opp mer i vekt. Jeg har hatt problemer med en varig og god vektnedgang siden jeg fikk nr. 5. Og det at jeg har gått opp i vekt siden, har ikke vært så kult. Ikke at jeg har lidd så veldig, men jeg har hele tiden ønsket å være normalvektig, det er mye mer behagelig på mange måter. Og jeg fikk bare nok og bestemte meg for at NÅ, nå MÅ noe gjøres.
Jeg hadde ikke på det tidspunktet bestemt meg for lavkarbo, det kom først litt etterpå, og jeg ble inspirert til å kutte ned på karbo og sukker etter å ha sett en liten snutt på «Sunt hjem» på facebook. Om du følger linken kan du scrolle ned litt til du kommer til en liten snutt, så kan du se den selv. Den handler om hvor mye sukker vanlig mat inneholder.
Denne snutten var en eyeopener for meg altså. Jeg ble litt overrasket og bestemte meg for å skaffe meg mer kunnskap samt å kutte ned på karbo og sukker.

Så nå har jeg lagt om helt til lavkarbo. Jeg har gått ned 4 kg så langt og jeg kjenner på magen min at det er mindre å ta tak i nå. Og det er jo utrolig bra!

Jeg har funnet frem til noen nettsider hvor jeg henter inspirasjon og oppskrifter, her er en av dem:

Lene Beatrice veide 140 kg på det meste. Jeg finner inspirasjon i hennes historie og erfaring og andres historier.

Jeg er overbevist om at dette kostholdet er bra for meg og jeg er så glad for å endelig ha funnet en vei som jeg skal nyte og leve bra på resten av livet!

Jeg lagde en lavkarbopizza for litt siden, kjempegodt!
DSC_1024

Kommer til å skrive mer om dette fremover.
Flere som lever på lavkarbo?

Fortsatt fin lørdagskveld!

Linda

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

13 Comments:

 1. Fru Jacobsen (@frujacobsen)

  Jeg har vurdert det, men har ikke orket å sette meg inn i det

  • Jeg har også snust på det lenge. Jeg har altså tatt steget nå. Jeg bestemte meg for en endring jeg skulle leve med. Jeg føler ikke at jeg slanker meg, og gjør egentlig heller ikke det, jeg spiser bare på en annen måte som gjør at jeg går ned i vekt, og som er sunnere:) Helt topp!

 2. Laila Fresjarå Foldvik

  Så bra, Linda. Jeg har også gått på lavkarbo en stund. Det er egentlig ikke så ulikt typisk fransk kosthold. Jeg bodde i Frankrike i 12 år, kom tilbake for ti år siden, og opplever nå en større «matbevissthet» hos nordmenn også. Det er gøy!

  • Det er godt med litt bevissthet altså! Hehe. Når jeg skriver på tastaturet må jeg nå ta av meg klokka, fordi den blir så i veien siden den har blitt såpass løsere rundt håndleddet:)

 3. Kan du legge ut oppskriften på pizzabunnen du brukte på lavkarbopizzaen? 🙂

  • Ok, det skal jeg gjøre! Oppskriften er fra boken til Dr. Sofie Hexeberg:
   8 egg
   1 pk philadelphia
   1/2 – 1 ts bakepulver
   ca 2 dl revet gulost
   oregano og/eller hvitløkspulver
   ca 1 dl ost til å drysse over på bunnen.

   Bland alle ingrediensene i en mixer bortsett fra 1 dl av den revne osten. Hell røren på en stekeplate kledd med bakepapir og bre den utover. Dryss revet ost over røren og stek den nederst i ovnen i 15 min. ved 200-225 grader, til den er gyllen.
   ta stekeplaten ut og legg på fyll slik du pleier. Stek pizzaen videre til osten har smeltet.
   Legg den så over på rist, ellers bli bunnen bløt.

   Sånn! Man kan altså bestemme hva man har på som fyll. Og osten man har på toppen kommer altså i tillegg til osten som er i bunnen.
   Jeg har sett flere lavkarbopizzaer som jeg skal teste ut de neste ukene, så jeg kan fortelle litt om det når jeg har prøvd litt mer:)

   • Tusentakk! 🙂 Gleder meg til å lese om flere oppskrifter du prøver etterhvert 🙂

 4. Spist det i 5-6 år.
  Kall det heller «Optimalkost». Det passer bedre iht gebetikken vår 😉
  Foreslår at du abonnerer på Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft;-)
  Der får du oppskrifter og oppdateringer på det meste innen dette kostholdet 😉
  Stå på Linda! Du gjør noe fantastisk for deg selv og familien din! <3

  • Tusen takk Katrine! Supre tips! Du er jo et flott eksempel på at det er et bra kosthold, så sunn, sterk og frisk som du er! Jeg gleder meg til veien videre og suge til meg mer kunnskap og erfaring 🙂

 5. Ps: jeg har noen veldig gode oppskrifter på bloggen min, spesielt Pizzaen er super!
  Livetsomkathrine.blogspot.com

 6. Nadja Michelle

  Jeg har drevet med lavkarbo i flere år (med noen pauser innimellom) og trivdes aller best på dette kostholdet! Magen er bedre, formen er bedre, blodprøvene er bedre og kiloene sniker seg av! 🙂

  Har en blogg der jeg har samlet alle oppskriftene jeg har prøvd meg på om du trenger litt inspirasjon 🙂

  Nadjamichelle.no

  • Takk skal du ha! Jeg trenger masse inspirasjon, så brått havner jeg på bloggen din:)

Comments are closed