Årets påskeeggjakt

Hvert år har jeg pleid å lage forskjellige påskeeggjakt-oppgavert til hvert barn. Da er det sånn at de får en lapp med en tegning av et sted i huset eller hagen, og så må de gå dit og der finner de en ny tegning osv. helt til de kommer til der de finner påskeegget sitt.

Men dette tar jo mye tid og jeg må være nøye med å få lagt alle lappene på riktig sted. Og dessuten blir det vanskeligere å finne steder å gjemme lapper på når når det er så mange barn.

Derfor tenkte jeg at jeg skulle gjøre det litt enklere for meg selv i år.
Jeg klippet ut fargede lapper i egg-former. Hvert barn hadde hver sin farge. På disse lappene stod det forskjellige spørsmål som de måtte svare på. Når de hadde svart riktig på alle oppgavene, fikk de gå ut å lete etter sitt påskeegg som jeg hadde gjemt rundt omkring i hagen. Det stod navn på alle eggene.

Dette syntes jeg fungerte veldig bra, og barna fikk brukt hodene sine litt også. Noen av oppgavene måtte de google for å finne svaret på.

Lapp17 Lapp16 Lapp14 Lapp13 Lapp12 Lapp11 Lapp1 Lapp4 Lapp5 Lapp6 Lapp7 Lapp8 Lapp9

Da jeg var liten lagde min far påskeoppgaver til oss. Jeg sleit meg ihjel en hel dag med disse oppgavene. Mange av de var vanskelige. Det var masse hjernetrim og noen ganger  var jeg så fortvilet fordi jeg ikke fikk det til og var redd jeg ikke fikk noe egg. Men det fikk jeg.

Jeg har bragt denne tradisjonen videre, men bare ikke med så innvikla og vanskelige oppgaver som min far lagde. Han var typen som elsket vanskelige matteoppgaver og vanskelige hjernetrimoppgaver. De minste fikk selvsagt ikke like vanskelige som de eldste.

Men kanskje jeg til neste år lager litt mer avanserte oppgaver til de eldste, nå som de er blitt såpass store:)

Ha en fortsatt herlig påske!

Påskeynt

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

3 Comments:

  1. Du er så kreativ! Et godt tips å ta med seg til neste år:) Hvordan går det med det nye kostholdet ditt?:)

    • Å takk for det, det var igrunn bare en dårlig erstatning for den tradisjonelle kule påskeeggjakten, men det fungerte veldig bra for meg i allefall. JO, kostholdet går bra:D Tenkte jeg skulle skrive et oppdateringsinnlegg om det snart faktisk:) Har gått ned nesten 6 kg også, så jeg er fornøyd med det:)

Comments are closed