Hva skal jeg bli?

Nå har jeg vært mamma på heltid i snart 16 år og jeg lurer på om det snart kommer en tid der det er på tide å tjene penger. Ikke fordi jeg da endelig gjør noe fornuftig, for det føler jeg absolutt at jeg har gjort i alle disse årene. Faktisk det mest fornuftige jeg har kunnet gjøre.

Men så sant lønningene til mannen min ikke skyter i været snart, så lurer jeg på om vi vil få det til at jeg er hjemme så mange år til. Han startet jo nytt firma for snart to år siden, og gikk dermed litt en god del ned i lønn. Jeg lurer på hvor mye penger vi har sløst bort årene før det i og med at vi på et vis har klart oss greit nok disse siste to årene. Vi har absolutt ikke levd fett, jeg skjønner nå at vi gjorde det tidligere. (selv om det ikke er fett i kanskje de flestes forstand, men i forhold til hva vi har hatt å rutte med de siste to årene).

Men hva skulle jeg jobbet med?

Jeg ønsker meg en jobb hvor jeg ikke sliter meg ut. Jeg må ha en jobb der jeg ikke tar med meg jobb hjem. En jobb der jeg bare gjør det som skal gjøres og så drar hjem.
Jeg kan gjerne yte mye og jobbe hardt, det er jeg flink til. Men kan ikke slite meg mentalt ut, for jeg må ha krefter til det som venter meg hjemme når jeg da er ferdig på jobb.

Hvordan er det å jobbe i matbutikk?
På kinoen?
I klesbutikk?
Bibliotek?
Apotek?
I barnehage?
Biltema?
Byggmakker?
Fargehandel?
Bokhandel?

Drømmejobben for meg måtte være på IKEA. Innrede utstillingsrom. DET hadde vært perfekt. Jeg håper IKEA åpner litt nærmere oss, sånn at jeg kan tilby mine tjenester og usedvanlige kreative hjerne der.

Uansett hvor jeg kommer til å jobbe en dag, skal jeg gjøre alt jeg kan for å bygge opp de jeg jobber med. Være glad og oppmuntrende. For sure tryner er ikke så hyggelig å være rundt, derfor ville jeg spredd glede der jeg kunne sånn at både jeg og de rundt meg har en fin dag.

Tror du mange ville hatt meg om arbeidstager?  Haha!

Hva jobber dere med, og hvordan trives dere med det? Jeg ville blitt veldig glad hvis noen ville fortelle litt om hva dere jobber med og om det er tilfredsstillende for dere 🙂

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

15 Comments:

 1. frugravningen

  Jeg har eget furma. Driver en egen nettbutikk, og kan derfor jobbe hjemmefra til de tidene som passer. Er helt perfekt for meg, men mangler selvfølgelig den stabile inntekten. Jeg har alltid drømt om å være min egen sjef, og jeg som deg ønsker å være hjemme med barna.

 2. Vi er bønder i samdrift, (mjølk- og kjøtproduksjon i to fjøs) så eg har fjøsstell morgon og kveld (to veker jobb, ei veke fri), og 4-5 timar på matbutikken vår midt på dagen.

 3. Jeg jobber på krisesenter. En givende og flott jobb for meg 🙂

 4. anita husevåg

  Eg er heimeværende mamma om dagen og har vært det i noen år nå. Før det var eg butikkleder i helsekost, men det var alt for mye sidearbeid utenom arbeidstid.
  Aner ikke hva jeg skal bli når jeg «blir stor»

 5. Jeg driver selvstendig som hudterapeut og massør. Har masse trivlige kunder, og styrer dagene mine helt selv, og det er luksus. Har guttene fotballkamp, er salongen stengt. Da er jeg der å ser på dem. Jeg startet som selvstendig for å få mere tid med ungene, være mer fleksibel. Er så heldig å ha et lokale der jeg ikke er avhengig av faste åpningstider, så er åpen kun på bestilling (9-21) hele uka. Kan på denne måten bygge opp jobben min rundt familien, og jobbe når det passer meg og familien, og ikke minst setter også kundene pris på fleksibiliteten med åpningstidene. Ingen andre salonger som er tilgjengelige på søndager her i byen ihvertfall 🙂 hverdagslykke og trivsel og null stress

 6. Jeg er i samme situasjon som deg. Etter flere år som hjemmeværende tenker jeg nå på utdannelse og jobb. Jeg synes du hadde flere bra punkter, men vil gjerne legge til en: en jobb jeg kan bli gammel i. Hvis jeg skulle tenke kun hva jeg har lyst til NÅ så hadde jeg godt kunnet valgt en kreativ butikkjobb, feks interiør, blomsterbutikk eller lignende. Men så tenker jeg, ville jeg likt å fortsatt stå i interiør butikk når jeg er 63 år? Så tenk langsiktig er mitt råd 🙂 selv har jeg søkt sosialt arbeid på høgskolen. Lykke til videre!

 7. Jeg er dyrepleier og elsker det! Lønna er ikke mye å skryte av, men jobben er givende og spennende.

 8. Ina Kristine Thoresen

  Stillingstittelen på drømmejobben din heter Visual Merchandiser. IKEA er relativt dårlig betalt i forhold til mye annet, og har dessuten strenge visuelle profiler å forholde seg til.
  En alternativ løsning kan jo være å starte eget firma og tilby sine tjeneste til andre butikker i nærområdet ditt. Men da er det viktig at du evner å selge deg selv, og fordelaktig om du har et godt nettverk.
  Det kan lønne seg å ha litt formell utdannelse, enten du ønsker å ansettes noe sted, eller om du velger å selge deg inn som freelancer. Idefagskolen har kurs 🙂

  MEN det første jeg ville sjekket, før jeg startet noe utdanningsløp, var hva slag jobbmuligheter som ligger i andre enden. Er det mange ledige stillinger på markedet, eller ender du opp med å utdanne deg til arbeidsledighet?

  Det har nemlig jeg gjordt. Jeg har fagbrev som grafiker, og har gått fra vikariat til vikariat i en årrekke uten å få mulighet til fast jobb. Jeg vurderer selv å omskolere meg innen kriminalomsorgen eller tollervesnet. Det er først og fremst fordi de tilbyr lønn under utdanning.

  Skulle midlertid ønske at vi hadde økonomi til å gjøre som dere. Jeg skulle mer enn gjerne vært hjemme med ungene nå som de er små. Du er heldig som har fått den verdifulle muligheten. Ikke la noen fortelle deg noe annet 🙂

  Ha en fin vår!

  • Ikea er jo så kult sted. Jeg er mer opptatt av å ha det kult lenge enn at det er så veldig bra betalt egentlig. Kunne ha startet opp selv ja, men mer sånn ved siden av en annen jobb til å begynne med, sånn at man har en fast inntekt i bunnen. Takk for mange gode tisp! Det er helt klart at jeg vil sjekke jobbmuligheter først ja, før jeg starter en utdanning. Kipt hvis man oppdager at det nesten var bortkastet liksom:)

 9. Jeg har utdanning i kontor og administrasjon, men jobber i barnehage og det trives jeg godt med men ikke helsen min :S
  Har jobbet i matbutikk i noen år helt greit, men det er det seinvakter helgevakter det er det eneste «minuset»

  • Er det sånn at seinvakter og helger er uatraktivt for folk? For for meg så kunne det gi meg mulighet til å være med barna på dagen og jobbe på kvelden/helger da mannen jo er hjemme. I allefall som en start og for å gi meg noe erfaring. Erfaring er bra uansett hvor man jobber, for det å ta med seg en god attest er en fin ting å ha med seg videre:)

 10. Jeg er sykepleier, som jeg synes er et veldig familievennlig yrke 😉 Siden det er så mange forskjellige stillingsprosenter og valgmuligheter. Eneste «baksiden» er jo helligdager og helger men det er prisen en må betale..
  Jeg jobber nå 50% aften (ca to kvelder i uka + hver tredje helg) og det er så mange fordeler med det akkurat nå. Jeg er hjemme med toåringen, og de to eldste slipper sfo. Så vi sparer mange penger på det, og vi får mye tid sammen med ungene!

 11. Jeg har vært sykepleier i snart ett år og synes det er et veldig fint yrke for meg. Det store minuset er at det er såå vanskelig å få fast stilling akkurat nå. Hvertfall på sykehuset der jeg vil være. Men dette første året som sykepleier har uansett gitt meg utfordrende og spennende dager. Jeg elsker det! Hvertfall når jeg får jobbe på barneavdeling sånn som jeg gjør nå. Lykke til med valget ditt etterhvert. Jeg kan tenke meg at det er litt vanskelig å skulle ut i jobb igjen etter så mange år hjemme. 🙂

 12. jeg er vernepleier, og jobber med psykisk utviklingshemmede. Trives veldig godt med det:-) vernepleierutdanningen kan brukes innenfor mye, bla skole,bhg, rus, psykiatri og eldre. Så om jeg skulle ønske å bytte fagområde, så har jeg mange muligheter:-)

 13. Kunne beredskapshjem være noe? Kanskje ikke så attraktivt med så mange egne barn, men da er man jo hjemme og tilgjengelig for familien samtidig som man er på jobb og får betalt. Må jo være fantastisk å kunne hjelpe barn på den måten. Det er i alle fall noe vi vurderer om noen år:)

Comments are closed