Hva jeg IKKE leser om

Dette høres kanskje rart ut, men er det noe jeg ikke har interesse av å lese om, så er det saker som har med utstyr til barn å gjøre, hvordan man oppdrar barn, anbefalinger om ditten og datten angående barn, og finn riktig barnehagesekk, Det er ikke rart det er mange saker man kan lese om dette, for alle vi jo være gode foreldre og vil det beste for sine barn. Så slike saker selger.

Jeg tror at grunnen til at jeg styrer unna saker som handler om ting som det, er for det første:

Jeg er ikke den som ser etter det siste og mest fancy man kan skaffe til barna sine. Jeg bruker ikke penger unødig og jeg synes det er veldig mye jåleri der ute. Designer-stelleveske? Hallo? Det er ikke min stil. Og så har jeg funnet ut at det er ikke så mye utstyr du egentlig trenger til en baby, selv om man kan få kjøpt alt mulig rart i de mest trendy og moteriktige farger og møsterne.

Det kan være fordi jeg nå har store barn, har vært gjennom småbarnsperioden noen ganger og dermed føler meg trygg og komfortabel på den måten vi gjør ting at jeg ikke føler at jeg trenger råd. Og dersom jeg skulle trenge det, snakker jeg med noen, eller googler problemet og tenker gjennom ting selv. Men jeg leser ikke alt jeg kommer over, det bruker jeg ikke tiden min til.

Og for det tredje, så synes jeg det er veldig mange artikler som prøver å fortelle deg hvordan du skal være forelder. Alt er ikke så ille altså, men det er så mange forskjellige foreldre og jeg synes det skal være ok. Jeg synes det blir mye pedagogikk at jeg blir helt forstyrret. Sunne verdier og sunt folkevett samt egne instinkter kommer en svært langt med.

Andre ting jeg ikke leser så mye om, er mamma-saker, enten det handler om mødre som jobber, mødre som ikke jobber, mødre som ditt og mødre som datt….fordi det er så bra…
Jeg leser noe av dette, men ikke så mye, fordi …

… for det første så har jeg ikke så god tid til å lese lange ting.
… og for det andre så er det helt ok at vi mødre er forskjellige og at vi vil forskjellige ting, jeg trenger ikke å vite hvorfor.
…. og for det tredje så er jeg veldig tilfreds med måten jeg selv har valgt å dyrke mammarollen, så jeg er er ikke på leting etter hjelp eller argumenter.
…..for det fjerde, så er er jeg litt lei av å lese om hjemmemammer og sånt, fordi i det så ligger det ofte naturlig en «forsvarsgreie» og det synes jeg er så dumt og litt trist. Det er nesten deprimerende å stadig bli minnet på at det å være hjemme er en «kamp mot det moderne» og at vi må forsvare det. Derfor leser jeg ikke «arge» saker om det temaet. Selv skriver jeg om hvordan vår familie gjør ting på en helt vanlig måte, stor sett. Av og til føler jeg for å si ifra litt. Men argumentasjon og debatter vil jeg ikke gå inn i. Det synes jeg var viktig før, men nå vil jeg bare leve livet vårt slik vi liker det. Så får folk bare like det eller ikke, la seg provosere eller inspirere. Det er opp til dem.

Det hender jeg klikker på en overskrift, men jeg merker fort om det er matnyttig for meg eller ikke, og er det ikke det bare hopper jeg videre.

Jeg tror man med fordel kan stole mer på sitt eget innstinkt som forelder. Og når man leser noe, så kan man føle litt på det, man kan ta til seg noe og forkaste noe annet. Det er viktig at man bedømmer selv og ikke bare følger strømmer kun fordi de fleste gjør det. Føl på det selv.

Det jeg liker mest å lese er foreldres egne erfaringer. Heller det fremfor såkalte eksperter, pedagogikker og profesjonelle folk. Jeg blir innspirert av å lese om foreldres egne erfaringer og mestringer, også nederlag som etterhvert har blitt en mestring. Jeg kan relatere meg til sånne nære og personlige ikke-prakke-på-meg-en-oppdragelsesmetode-vinkel, men som bare er beretninger fra ens liv med barn. Det synes jeg er fint å lese. Og da blir det ofte til at jeg havner på de samme bloggene, fordi jeg føler en viss enighet med forfatteren. Jeg kjenner meg litt igjen. Jeg vet ofte på forhånd at jeg vil bli glad eller inspirert eller rørt av det jeg skal lese. Noen ganger ler jeg også.

Andre ting jeg liker å lese er ting som har med selvhjulpenhet å gjøre, og gjenbruk, interiør og gjør det selv-prosjekter. Og inspirerende ting som jeg blir rørt av. Det liker jeg.

Leser du alt du kommer over av barn og foreldre-saker? Sluker du det rått eller er du kritisk? Hva liker du å lese?

Ha en strålende helg med å lese hva du enn liker å lese:)
Linda

Følg oss gjerne på Facebook!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

10 Comments:

 1. Jeg leser litt, stopper opp og tenker……..
  Tror nor vi som foreldre vet hva som er best for våre barn. Jeg er ikke enig i alt du skriver / dine meninger , men jeg respekterer dem. Sånn bør det være. Ingen er like , og takk og lov for det 🙂

  Ha en fin helg 🙂

  • Ja, og så handler det ikke bare om hva vi synes er best heller, men også om hvordan vi vil ha det rett og slett. Og så finnes det ikke kun EN mal og følger man ikke den så kommer det til å gå galt. Man kan lære så mye av hverandre selv om man tenker ulikt og er forkskjellige, det beriker i allefall meg:)

 2. Kristina Hansen

  Jeg styrer unna pedagogisk /politisk korrekt måte å være foreldre på, vogn, stelleveske, «dette er den beste dunposen» type saker. Som deg, er jeg ikke opptatt av å ha det beste, men det som faktisk er praktisk for meg, og i min prisklasse. Kunne brukt en bærepose til stelleveske om så, men. Det er gøy å lese om andres erfaringer om trassalder, ikke fordi jeg leter etter svarene, men kanskje ideer til hvordan man kan håndtere ting, kanskje noen sitter med et forslag jeg ikke har tenkt på. Og det å se at man ikke er alene om det.

  • Ja, det er mye «trøst» i å se at man ikke er alene om det. Er ikke alltid man er ute etter løsninger, men snarere etter forståelse:)

 3. Jeg leser ikke alt jeg kommer over, men enkelte overskrifter gjør meg nysgjerrig nok til å klikke meg inn for å sjekke. Dersom jeg trenger råd, går jeg helst til familiemedlemmer/venner som har barn på samme alder/er litt eldre slik at de som kjenner meg og som gjerne tenker likt kan få komme med inspill og tips. Alle veit selv hva som er best for sitt barn =)

  • 😀 Jepp, vi foreldre må stole mer på innstinktene våre, vi vet best hva barna våre trenger og hvordan vi vil ha det:)

 4. slitengravidkjerring

  Jeg leser ALDRI;
  Huskeliste for graviditeten
  Dette trenger babyen
  Slik håndterer du trass
  Slik får du en myk barnehagestart
  osv osv
  Jeg vet hva min familie trenger…….

 5. Jeg kan lese mye om et tema som fenger, men er nok litt lei av folk som skriver debattinnlegg, men som i praksis ikke ønsker debatt, men bekreftelser på det de gjør er rett. Det kan være lurt å avklare med seg selv hva som er hensikten med et innlegg før man publiserer, tenker jeg.

  Leser sjelden forbrukersaker og utstyr har jeg sjelden brydd meg om. Er nesten aldri innom interiør/DIY-blogger, for det fenger nesten aldri.

 6. Jeg synes det er veldig nyttig å lese «best i test». Jeg synes det er nitrist hver gang jeg ser folk bruke parfymerte såper og stelleprodukter til små barn (jeg mener mødre og fedre er pliktig til å innhente LITT informasjon om barneprodukter som ikke er bra for barna!) Jeg synes det er hårreisende at noen velger å snu barnesetene når barna er ett og to år (det er jo livsfarlig) og jeg synes det er rart at folk ikke vil ha den beste vinterdressen og de beste vinterskoa til barna sine. Vel, ikke rart kanskje.. men det er rart at de velger det som kommer dårligst ut i test 🙂

  Når det er sagt, så er jeg absolutt ikke interessert i å lese om desig for barn, flotte stellevesker og dilldall.
  Ei heller synes jeg det er spesielt nyttig å lese om tips og råd om alt mulig innen barneoppdragelse.
  Interiør er heller ikke helt min greie, med mindre det handler om koselige ting som retro, gamle arvedingser og fine tips til hus og hjem som ikke koster skjorta! Bruk og kast og nye, flotte ting byr meg i mot. Ja til gjenbruk (og der får man mye igjen for å kjøpe kvalitet. Gode vinterdresser -og vinterstøvler kan arves av småsøsken) og ja til gamle møbler -helst gaaaamle!!

  Jeg er selv pedagogstudent og helsearbeider. Så jeg er nok ekstra interessert i hva gjelder gode, sunne produkter til både voksne og barn. Får fnatt når jeg ser dusjsåper o.l fra type Europris på stellebordet hos folk:) Og jeg får enda mer fnatt om jeg ser barneseter kjøpt på biltema -feil vei i bilen!

  Alle er vi forskjellige og alle ønsker vi det beste for våre barn. Og penger spiller en vesentlig rolle.
  Vi velger som sagt å kjøpe dyre, vanntett ytterklær som både puster og stenger for vind – til kaldre vintre. Og bilseter (eller sikring generelt) er enda viktigere!
  Mens bukser og gensre og ski og leker -det må kjøpes billig og arves:) Eller stå på ønskelista til bursdager og jul!

  Liker bloggen din. Synes det er fascinerende hvordan dere lever. Hadde kost meg gløgg i hel om jeg kunne tatt en kopp kaffe sammen med deg en dag:-) Ingenting slår fine samtaler om tro og livet! Det er til syvende og sist det som er viktig:)

  Ha en strålende dag!

  • Hei hei! Ja det er en investering å kjøpe gode produkter til barna sine, og det trenger ikke nødvendigvis å være de dyreste. Men det lønner seg å handle bra kvalitet, for som du sier så går det i arv. Jeg pleier å prøve å kjøpe i nøytrale farger også, så kan både gutt og jente arve. Men det blir også noe rosa altså, Jentene ville ha rosa regndress, og en av dem har en Lilla vinterdress. Men nå har jeg både gutter og jenter da, så det går i arv uansett, dersom det fortsatt er holdbart så klart 🙂
   Bare å komme innom 🙂

   Strålende dag til deg også!

Comments are closed