Bruktfunn i hjemmet vårt

Når jeg ser rundt omkring i hjemmet vårt er det jammen ikke mye som er kjøpt nytt.
Jeg lever på en måte etter en filosofi om at man ikke skal kaste ting før det er ødelagt og at man ikke trenger å kjøpe ting nytt hver gang man trenger noe.
Ting som madrasser og hvitevarer er nesten det eneste vi kjøper nytt, ellers kjøper vi ting på fretex, loppemarked, finn og ganske mye får vi bare fra andre. Tenkte å ta en liten gjennomgang i huset og vise dere noe av det vi har som vi ikke har kjøpt nytt.

Med unntak av taklampa og de bokstavene på hylla, så er alt der bruktfunn eller fått gratis!

Med unntak av taklampa og de bokstavene på hylla, så er alt der bruktfunn eller fått gratis! Gardinene er kjøpt nye da. Sofaen: 2500 på Finn.no. Det runde bordet har jeg vokst opp med.

Solo-boks fra loppemarked, 30 kr.

Solo-boks fra loppemarked, 30 kr.

Kommode som vi har fått. Jeg har malt den og skiftet knotter. Den runde ramma over var en julepresang.

Kommode som vi har fått. Jeg har malt den og skiftet knotter. Den runde ramma over var en julepresang.

Skrivebordet er kjøpt brukt på Fretex, je gmalte det og satte på søte knotter. Stolen hadde jeg selv da jeg var liten.

Skrivebordet er kjøpt brukt på Fretex, je gmalte det og satte på søte knotter. Stolen hadde jeg selv da jeg var liten.

Et lite bord og en greie med to skuffer på toppen som egentlig ikke hører til bordet. Kjøpt sammen på loppemarked for 30 kr for flere år siden. Jeg har malt det sort. Boksen under har jeg fått, og kurven ved siden av er fra Fretex.

Et lite bord og en greie med to skuffer på toppen som egentlig ikke hører til bordet. Kjøpt sammen på loppemarked for 30 kr for flere år siden. Jeg har malt det sort. Boksen under har jeg fått, og kurven ved siden av er fra Fretex.

Tallerkenhylle kjøpt på Fretex tror jeg.

Tallerkenhylle kjøpt på Fretex tror jeg.

Sløydbenk kjøpt billig. Brukes nå som utekjøkken. Jeg har malt den. Mannen synes den er stygg, men jeg liker den:)

Sløydbenk kjøpt billig. Brukes nå som utekjøkken. Jeg har malt den. Mannen synes den er stygg, men jeg liker den:)

Kjøkkenoverskap som vi hadde i huset der jeg vokste opp. Nå har det fått nytt liv og litt tavlemaling.

Kjøkkenoverskap som vi hadde i huset der jeg vokste opp. Nå har det fått nytt liv og litt tavlemaling.

Kjøkkenhylle funnet på fyllinga.

Kjøkkenhylle funnet på fyllinga.

Kurv på stativ, kjøpt på loppis i Sverige.

Kurv på stativ, kjøpt på loppis i Sverige.

Krydderhylle som ble malt og forvanldet til dorullholder. Hyggelig å ha småbøker å lese på når man sitter på do :)

Krydderhylle som ble malt og forvanldet til dorullholder. Hyggelig å ha småbøker å lese på når man sitter på do 🙂

Et stor Europakart, sikkert over 30 år gammelt. Fra skolen jeg gikk på. Noen som kunne være interessert i å kjøpe?

Et stor Europakart, sikkert over 30 år gammelt. Fra skolen jeg gikk på. Noen som kunne være interessert i å kjøpe?

Dette trilleborde er fra ungdomskolen jeg gikk på.

Dette trillebordet er fra ungdomskolen jeg gikk på.

Vel, det var noen av bruktfunnene fra huset vårt.
Vi har aldri kjøpt et eneste spisebord. Alle vi har hatt, har vi fått. Faktisk.
Det er nok mye penger vi har spart på å ikke kjøpe alle ting nytt. Jeg kan heller da prioritere enkelte ting som jeg bruker litt mer penger på. En gang kjøpte jeg noe så forholdsvis unyttig som en puff til 900 kr. Men det var ikke et spontankjøp. Jeg hadde ønsket meg dne puffen lenge. Den er stor og fin og deilig å ha beina på når jeg sitter i en bestemt stol nede i tv-stua.
Men som oftes vil jeg ikke bruke for mye penger på ting. Da vil jeg heller dra på en ferietur.

Hva med dere? Har dere mye bruktfunn i hjemmene deres?

Linda

Følg oss på Facebook!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

11 Comments:

 1. Mmmmm, jeg har ei kiste under trappa, men der driver vi og pusser opp så den forsvinner ut til fordel for nye kommoder i løpet av kort tid. Jeg var en periode veeeeldig for gjenbrukt og handlet stort sett alt av møbler på bruktbutikker. Skrapet og pusset og malte. Senger, stoler, kommoder og skap. Det passet vår økonomi veldig bra.
  Så ble jeg lei. Lei av å male og pusse, lei av kommoder med skuffer som var vanskelige å få opp og igjen, lei av gamle møbler, jeg hadde lyst på nytt, veldig lyst på nytt. Og etter hvert som økonomi har blitt bedre har gamle bruktfunn måttet vike for nye ting. Nå er det som sagt bare kista igjen, skulle gjerne beholdt den men vi trenger plassen til annet. Lite hus, noe må ut når noe kommer inn. Har ikke plass til mer enn de tingene vi bruker og jeg er minimalistisk til fingerspissene.
  Jeg har et kjempegammelt røykebord på loftet. Det er sååååå fint. Jeg skulle pusse det opp og ha det i stua, men det er ikke plass, det går heller ikke å lage plass, så det må nok bare stå der oppe til noen en dag gidder å bære det ned og levere det på en bruktbutikk for her jeg bor har jeg planer om å bo for evig. Ja og en nydelig dragestol står sammen med bordet, den trenger en liten reparasjon, men det blir det aldri noe av for den har vi heller ikke plass til noe sted. Hadde jeg hatt et stort hus med masse ledig plass så…

  • Jeg er helt sikker på at det er mange som vil få glede av de gamle tingene dine som du sender avgårde til bruktbutikker:) Men hva er et røykebord? Det vet jeg ikke hva er…

   • Ja disse gamle møblene vet jeg noen blir veldig glad for så de går ikke til bruktbutikk, de vil jeg personlig gi bort.
    Røykebord, aner ikke hvorfor det heter det. Det er et avlagt bord, lite, med hylle under. Og så er det lampe på det. En «stang» i tre går opp bak bordet, på enden av bordet liksom. Med lampe på toppen. Så det er vel et lite bord med lampe over. Bestefaren min hadde pipestativet sitt på det da jeg var lita 🙂

 2. Jepp, masse brukt hos oss, og det som er kjøpt nytt er typisk fra Ikea eller en annen rimelig butikk. God ide å lage et innelgg med bruktfunn i huset! 🙂 Hvis jeg først begynner å se meg rundt, er det jo såå mye vi har fått eller kjøpt brukt!
  Til slutt lurer jeg faktisk på om du husker hvor du har kjøpt gardinene i stua? 😉 Har lyst på helt maken!

  • Hei hei! Ja, lag et innlegg med bruktfunn du også. Jeg har masser mer jeg kan vise frem siden. Gardinene er kjøpt på Kid. De er i lin ( iallefall ligner det veldig), har knytehemper, og ca 20 cm fra toppen en rad med heklede roser bortover hele. På enden er det en heklekant , men den måtte jeg klippe bort da jeg la de opp. Tenkte å ta heklekanten av og så feste den på etter å ha lagt den opp. Men har ikke fått gjort det ennå da. Det er ikke så veldig lenge siden jeg kjøpte de, det var i allefall i år. Så kanskje de fortsatt har dem:)

 3. Kjempefine ting! Syns det er så givende å lese interiørinnlegg der ikke alt er flunk nytt og koste kjempemasse!

 4. Så mange fine bruktfunn! Hos oss er det en salig blanding av brukt og nytt, og vi har mange ting hjemme som andre har eid før oss: både enkelte hvitevarer, møbler (bl.a en kjempefin salong), penservise og masse annet av glass, asjetter og skåler, duker, vaser og annen pynt. Noe er arvet, noe er fra Finn, noe er fra loppis og noe fra auksjoner. Oftest er det slik at vi sjekker Finn først dersom vi trenger noe. Vi skifter heller ikke ut fullt brukbare saker, med mindre vi absolutt må. Når skapene er fulle av ting og tang jeg ikke lenger bruker (pyntesaker, tidligere bruktfunn + + ) tar jeg gjerne en ryddesjau og gir brukbare gjenstander til nærmeste bruktbutikk. På denne måten blir shoppingen litt bærekraftig 🙂

 5. Du Linda. Den fargen du har på stueveggen er så fin. Er det blå eller grå? Du har ikke fargenummer på den? Sliter så fælt med å finne riktig blåfarge her, har nettopp malt kjelleren tre ganger. Ble liksom feil farge hver gang. Nesten fornøyd med den siste fargen, men ikke heeeeelt.

Comments are closed