Og slik ble Japan-bursdagen

Veldig enkelt pynt, noen ark med Japan-motiver og rislampelenke som jeg tilfeldigvis kom på at jeg hadde liggende.

Veldig enkelt pynt, noen ark med Japan-motiver og rislampelenke som jeg tilfeldigvis kom på at jeg hadde liggende.

Gjestene ble møtt av et «velkommenskilt» i døra og selvfølgelig stod det på Japansk.

Det ble servert nudler med pølsebiter og alle måtte spise med pinner. Det var gøy i seg selv, og alle fikk  det til etterhvert.

Spisepinnene fant jeg etter å ha lett overalt, på Tiger, 20 kr for en pakke med 4 sett:)

Spisepinnene fant jeg etter å ha lett overalt, på Tiger, 20 kr for en pakke med 4 sett:)

Så hadde vi en Japan-quiz som jeg hadde laget. Mens jeg rettet alle arkene, så de på Japanske tegneserier i tv-stua.

Jeg ble ganske fornøyd med denne quizen. Det var smart å ha svaralternativer, og litt ulilke spørsmål. Om man ikke visste kunne man bare gjette. Ingen fikk alt rett.

Jeg ble ganske fornøyd med denne quizen. Det var smart å ha svaralternativer, og litt ulilke spørsmål. Om man ikke visste kunne man bare gjette. Ingen fikk alt rett.

Og deretter ropte jeg dem opp, og vi gikk igjennom svarene og to vinnere som hadde like mange poeng ble ropt opp. Disse to fikk spisepinner i premie.

Så var det klart for litt sushi, og alle var enige om at dette var den beste sushien de hadde smakt. (Iallefall den søteste)

Denne sushien slo virkelig an! Anbefales!

Denne sushien slo virkelig an! Anbefales!

Jeg hadde laget masse muffins. Jeg tok av muffinsformene. Jeg lagde ostekrem (som er til gulrotkake),

Jeg tok en fin dæsj med krem på muffinsen, og så kjevlet jeg ut sort marsmallowfondant (kjøpt ferdig på jernia). Jeg lagde remser av fondanten, og disse remsene hadde jeg rundt muffinsene (som sjøgress). Og til slutt kakestrøssel på toppen.

De andre sushi-bitene: Jeg delte muffinser i to sånn at de stod på den flaten som var skåret over, og så hadde jeg krem over hele. Jeg skulle egentlig bruke røde gele-fisk, som jeg hadde kjøpt inn noen dager i forveien. Men det ble tomme (kremt). Så, en time før bursdagen sendte jeg mannen til butikken for å kjøpe diverse ting jeg manglet, deriblant gele-fisk. Men det var de tomt for. Jeg spurte om han så noe annet rødt der. Og da var det sånn «hot lips». Så da ble det de.
Jeg dro litt i dem i både lengden og bredden så det ikke skulle se ut som lepper.
Det ble da bra til slutt, selv om de krøp tilbake til sin normale fasong, men det var greit nok.
Det var kjempegodt!
Alle elsket sushien!

Den siste halvtimen spilte bursdagsgjengen Alias. Brukte kun kortene. De var delt i to lag, der èn mimte eller forklarte for sitt lag hva som stod på kortet, hvis de klarte det fikk de det kortet/poenget. De skulle prøve å få så mange kort de kunne på ett minutt (sør snaden rant ut i timeglasset). Så var det neste lag sin tur. Dette går jo så fort og plutselig var bursdagen over, selv om de gjerne kunne ha holdt på en halvtime til.

Jeg hadde en pakke med en lenke mer små ris-lamper liggende, så da brukte jeg de som pynt, det ble kjempekoselig. Ellers hadde vi hengt opp noen ark med Japanske motiver på veggene.

Jeg tror alle lærte litt om Japan, og bursdagsbarnet var fornøyd, så da er jeg også fornøyd:)

Lik Absolutt hjemme på Facebook!

Linda

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Tusen takk for fine tips! Sikker på at det ble en super bursdag! Du er så kreativ, og det er så gøy å følge bloggen din 🙂 vet at du tidligere har hatt tips om kjøkken, skulle gjerne sett et slikt innlegg igjen- vi har et lite kjøkken og jeg trenger tips til hvordan jeg skal organisere det på best mulig måte ( både inni skapene og fryseren). Har en sønn med cøliaki og en mann med diabetes, så det blir gjerne dobbelt opp med utstyr og «spesialmat». Veldig fornøyd med kjøleskapsinnlegget. Følger bare din blogg og CasaKaos og er innom FraKaostilKos av og til. Synes du skriver så bra og gleder meg alltid til nye innlegg fra deg! Vokste selv opp i en stor søskenflokk, og håper på å få mange barn selv (har to men prøver på flere). Ha en super dag! Hilsen Sandra og minstemann som er hjemmebarn.

    • Hei! Tusen takk for en hyggelig kommentar :DD Og takk for tips å skrive om. Det er så bra når lesere spør etter tips om noe, så jeg skal tenke ut og samle det jeg har av tips til kjøkkenet, og dele etterhvert:)

      Ha en fin helg videre!

Comments are closed