Planløsning og bilder fra kjøkkenet/stua

Jeg har tegnet planløsningen av stua/kjøkkenet slik det er nå.
Da vi overtok huset var den veggen som går mellom stuedelen og kjøkkendelen helt bort til enden av rommet. Det var riktig nok en åpning i den så man kunne gå gjennom fra fom til rom, men kjøkkenbordet måtte stå andre veien, og DET ble jo trangt. En dag fikk jeg så nok at jeg rev ned hele den veggen (noe jeg flaut fortalte om i «Familieliv» hvis noen husker) og det har vi ikke angret på.

Kjøkkeninredningen dekket heller ikke hele veggen da vi overtok. Det var to kroker som var helt ubrukelige hvor det bare samlet seg masse rart. Det hvite partiet på midten av veggen, er kjøleskap, fryseskap og matskap. Før var kjøleskapet det hvite rett ved siden av inngangen til kjøkkenet. Det var kjempeupraktisk, da det var vrien tilgang ettersom det alltid stod noen som okkuperte plassen foran benken og dermed plassen foran kjøleskapet også, altså betjeningsarealet (mitt favorittord) foran kjøleskapet. Skikkelig irriterende. Jeg var så glad da jeg fikk samlet mat-greier på mindten av kjøkkenet i god avstand til både bordet og benken.
Her har jeg virkelig hatt bruk for min interiørutdannelse.

Rundt bordet har vi stoler av ulike slag, som på bildet her. Tripp-trappstolene våre er ikke grønne da, de er trehvite, men jeg vil male dem i en kul farge.

Jeg har en svane også da, men det hadde de merkelig ikke nok under sortimentet i tegneprogrammet jeg har brukt.
Men dette er i allefall sånn omtrent riktige mål. Det er kanskje littegranne bredere i stua. Jeg er veldig fornøyd med dette rommet. Det er forresten ikke likt gulv overalt, i kjøkkenet er gulvet sort, men vi ønsker å gjøre hele gulvet likt over hele en dag.

Stua/kjøkkenet

Stua/kjøkkenet

Hvit kommode i stua.

Hvit kommode i stua.

Sort bord i kroken ved siden av pianoet.

Sort bord i kroken ved siden av pianoet.

Sofakroken.

Sofakroken.

Fra "Familieliv" der jeg forteller om veggen jeg rev og at jeg da måtte fiks overgangen mellom takene, veggene og gulvene. Fnis!

Fra «Familieliv» der jeg forteller om veggen jeg rev og at jeg da måtte fikse overgangen mellom takene, veggene og gulvene. Fnis! Dette var forresten før vi ommøblerte på kjøkkeninnredningen og da vi hadde for det meste like stoler.

Ved siden av komfyren, dekorativt (synes jeg da) og praktisk!

Ved siden av komfyren, dekorativt (synes jeg da) og praktisk!

Og her da....masse nyttige ting i hyllene over pc-ene. Jeg har faktisk full kontroll på hv asom er her, men tenkte å rydde litt. Har også tenkt å skaffe rullegardiner som jeg kan trekke ned foran så ikke alt synes.

Og her da….masse nyttige ting i hyllene over pc-ene. Jeg har faktisk full kontroll på hv asom er her, men tenkte å rydde litt. Har også tenkt å skaffe rullegardiner som jeg kan trekke ned foran så ikke alt synes.

Toppen av fryser og kjøleskap. Her har jeg norgesglass i dekoratvive trekasser. Pluss litt til som ikke er like dekorativt egentlig.

Toppen av fryser og kjøleskap. Her har jeg norgesglass i dekoratvive trekasser. Pluss litt til som ikke er like dekorativt egentlig.

Svanen står ved siden av den hvite kommoden i stua.

Svanen står nå ved siden av den hvite kommoden i stua. Dette er fra julen i fjor, da stod den ved siden av pianoet.

Kjøkkenet i bruk.

Kjøkkenet i bruk. Legg merke til at det er KUN gutta som sitter foran pc-ene. Haha!

Mamma lukker ikke igjen skuffer...Men her er i allefall kjøkkeninnredningen.

Mamma lukker ikke igjen skuffer…Men her er i allefall kjøkkeninnredningen.

Endelig ferdig med å ommøblere på innredningen.

Endelig ferdig med å ommøblere på innredningen. Herlig!

Mye mer praktisk med matskapene i midten av kjøkkenet.

Mye mer praktisk med matskapene i midten av kjøkkenet. Døren på det skapet lengst vekk (rengjøringsskapet) manglet noen skruer. Håper vi får opp døra snart.

En ubrukelig skjenk, som vi ommøblerte på.

En ubrukelig skjenk, som vi ommøblerte på. En krok på hver side som samler alt mulig rart.

Skjenken er borte og alt er overalt!

Skjenken er borte og alt er overalt!

Slik så gjerne sjenken ut. Det er fint med sjenk altså, men jeg trengte ikke et pynteplass, men plass!

Slik så gjerne sjenken ut. Det er fint med skjenk altså, men jeg trengte ikke et pynteplass, men plass!

For flere innlegg om oppussing og interiør hos en stor familie, følg oss på Facebook!

Jeg er så glad for de forandringen vi har fått gjort i dette rommet. Vi ønsker oss samme gulv over hele. Nå er det sort gulv i kjøkkenet og parkett i stua. Jeg ønsker også å bytte ut frontene på kjøkkeninnredningen. Den begynner å bli sliten og med de rillene synes jeg det kan være tungvint å rengjøre. Vil ha slette flater, selv om det er pent med profilerte fronter også. Jeg vil bare ha det så enkelt  som mulig når det gjelder rengjøring.

Linda

 

 

 

 

<div id=»F0483F28-359C-4F42-887025859B6DEB2C-7B1EDAE5-4210-4A93-882A2B7A322C1476″></div>

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.