Slik er det å handle til mange

Jeg prøver å handle bare en dag i uken, men ender ofte opp med et par små turer utover det.
Men i går skulle jeg handle inn til både utover neste uke og til bursdag vi skal ha i helgen.
Handlelista var laaaaaang, og jeg fløy frem og tilbake med den etterhvert så tunge handlekurven.
Når jeg kommer til kassa, begynner jeg å legge varer opp på samlebåndet.
Jeg legger opp og legger opp og legger opp.

Jeg legger merke til at hun som har kommet bak meg bare har to pepperkakebokser i hendene.

«Jeg er snart halvveis nå» sier jeg og smiler.
Heldigvis er det en blid dame og hun bare smiler og ler.

Det kommer et par ekspeditører til og åpner to nye kasser for å ta av litt for køen jeg lager.
Men jeg må jo få lov til å handle det jeg trenger.
Av og til får jeg bare lyst til å informere at jeg tross alt har 7 barn og en av dem har bursdag i helgen, derav alle pølsene, kremfløten, kakebunnene, gelèpakkene og vaniljesausen.

Så er jeg endelig ferdig da, med å legge opp varene. De har fylt opp nesten begge sidene av der varene samler seg etter å ha gått fra samlebåndet, gjennom kassaopperatøren og ned til samlingspunktet.

-Hvor mange poser vil du ha?
-Jeg må nok ha 8 poser.

Mye mat, nesten 2400 kr.

Mye mat, nesten 2400 kr.

Kassalappen ender opp på over 2000 kr, og da hadde jeg ikke handlet brød og diverse middagsting til uken etter. (Men mye bursdagsgreier da som jeg vanligvis ikke handler hver uke. Pluss litt adventskalenderinnhold som jeg heller ikke handler hver uke).

Så var det å putte alt i poser da. Jeg vet at dette kommer til å ta tid og jeg tar av meg jakken for å sette igang, ellers vil jeg krepere. Og der står jeg og pakker og pakker og pakker mens den ene kunden etter den andre putter sitt i en eller to poser og går ut av butikken.

Til slutt blir jeg ferdig og jammen holdt det akkurat med 8 poser. Jeg er blitt flink til å beregne antall poser jeg trenger.

Når vi kommer hjem, må de største ut i bilen for å hjelpe til med å bære inn alle posene. Og så skal vi plassere alle varene dit de skal. Det hjelper barna til med.

Endel mat, men ikke nok til over helgen og hele uken etter.

Endel mat, men ikke nok til over helgen og hele uken etter.

Hermetiske tomater bruker jeg til mye, handler aldri EN boks.

Hermetiske tomater bruker jeg til mye, handler aldri EN boks.

Smør, ost og kjøttpålegg.

Smør, ost og kjøttpålegg.

Askin Cider til kveldsdaten <3 Man, har du ikke smakt den så smak den!

Askim Cider til kveldsdaten <3

Fylt opp kjøleskapet.

Fylt opp kjøleskapet.

Grønnsaker.

Grønnsaker.

Påleggsskuffen er fylt opp. En påleggsskuff letter pådekkingen og avdekkingen av bordet :D

Påleggsskuffen er fylt opp. En påleggsskuff letter pådekkingen og avdekkingen av bordet 😀

Litt frukt og grønnsaker.

Litt frukt og grønnsaker.

 

Så slik er det å handle inn til mange.

I november har vi handlet mat for litt i underkant av 1000 kr. Vi handler mye av de billige variantene, men bare hvis vi synes de holder mål. Når det gjelder smør og ost går vi ikke for de billige variantene. Jeg må ha ordentlig smør!
Jeg tror det er mulig å komme helt ned på 8000 kr i måneden, men i desember tror jeg ikke vi skal satse på det, haha.
Jeg ser det er variasjon på prisene også i de billige kjedene (Rema og Kiwi). Kiwi har jo lomper til 5 kr. pakken, de har ikke Rema. Så hvis man lærer seg hva som er billigst hvor, og man har begge disse butikkene i nærheten kan man spare mye på det også.
Når det er dopapir på tilbud, kjøper vi mange pakker sånn at det holder til neste tilbud. Jeg synes det er litt kipt å kjøpe en pakke til 25 kr, når jeg vet de innimellom er på tilbud til 15 kr.

Jeg tar imot alt av smarte mattips som hjelper til med å redusere matbudsjettet, så har du noen tips, sleng de gjerne inn i en kommentar.

Og har du noen spørsmål angående mat i en stor familie, så er det bare å spørre i vei:)
Følg oss gjerne på Facebook!

Linda

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

8 Comments:

 1. Jeg må si jeg beundrer deg! 🙂
  Her er vi kun 3, har en sønn på at 18 mnd… men vi handler rett som det er for 1400 kr bare til helga *rødme*
  Så nå blir du min nye inspirasjon, ukeshandling og lete etter billigere produkter 🙂 Begynner i januar, da jeg føler det kan skli litt ut i jula :
  Ønsker dere alle en riktig god helg

 2. Høres kjent ut, selv om vi «bare» er halvparten (snart)…. Men føler jeg skulle gått et litt sånt prisbevissthetskurs for å bli flinkere til å vite hva jeg bør handle hvor… Vi klarer å handle stort sett en gang i uka, og supplerer med brød og melk. Her er det stort sett Rema og lyspærer på Europris når det er tilbud.

 3. Så flink du er! Syns ikke 10 tusen i månden var så gale, 8 tusen er jo super billig med tanke på hvor mange dere er. Vi er jo bare 5 stk, men bruker 6000-6500kr på mat i månden.

  Vi sparte flere hundre i uka når vi begynte å handle på kiwi i stedenfor Rema. For kiwi har større utvalg i billig produkter.

 4. Mathandelen er det som opptar meg nesten mest av de ukentlige «to do», nettopp fordi det er mulig å spare litt her og litt der:-) Men jeg må jo si at jeg synes du gjør en kjempejobb med å holde matbudsjettet til 8-10 lapper på 9 stykker, her bruker vi rundt 6 og vi er fem. Eller fire, minste er bare året så han spiser ikke så grasalt mye enda:-)
  Tusen takk for en super blogg og at du deler med hverdagen din. Har funnet mye gode ord og visdom fra deg, inspirasjon og ikke minst ord til ettertanke.
  Ha en super fredagskveld med den herlige flokken din:-)

  • Takk for en super kommentar! Det varmer 🙂 Så godt å høre at jeg kan bidra med litt inspirasjon og gode tips 😀
   Fin fredagskveld til deg også 🙂

 5. Et tips er å få dere Trumfkort (hvis dere ikke har det da). Samboeren min og jeg har Trumfkort innebygd i bankkortet, så det trekkes automatisk når vi handler på Kiwi og Spar (+Joker og Meny). Innimellom får man gavekort på den oppsparte Trumfen, så i oktober fikk vi gavekort på 640 kroner som vi kunne handle det vi ville for. I dag fikk vi på 170 + mange rabattkuponger. Lurt!! 🙂

  Forresten, er sjampoen og balsamen til Rema 1000 gode?

 6. Her er vi fem barn, til tider seks, ofte sju barn på helg da en av dem ofte har kjæresten på besøk, samt to voksne. Vi har et budsjett på ca 2000,- i uka. ofte ruller det på seg til helga med at vi mangler noe brød, frukt, melk osv så det blir nok noe over. Jeg handler også èn dag i uka og kjenner igjen dette med å skape lang kø, masse handleposer og lysten til å skrike ut til dem som glor at vi er mange mennesker som skal spise! 🙂 Vi bruker nok ca 10 000 i mnd til mat 🙂

 7. Her hjemme er vi 8 stk,og bare gutter(birtsett fra meg

Comments are closed