Brownies med kakaopulver

Denne kaken er så god og vi har laget den mange ganger. Så nå tenkte jeg at det var på tide å dele oppskriften med dere.
Det nytter ikke å lage brownies på impulsen hvis kakeoppskriften krever kokesjokolade. Jeg har sjelden det liggende i skapet, for den blir spist når søthungeren blir for stor. Men ingen går å spiser kakaopulver vil jeg tro. Ikke jeg i alle fall. Derfor er denne oppskriften perfekt for oss!

Siden vi alltid lager dobbel porsjon får dere oppskriften ferdig doblet.

Stor langpanne: 

6 egg
8 dl sukker
300 g smør
4 ts vaniljesukker
10 ss kakaopulver
4,5 dl mel

Varm opp ovnen til 180 grader.
Smelt margarin i en kjele mens du rører egg og sukker hvitt med en håndmikser.
Tilsett alle de andre ingrediensene, også det smeltede smøret. Rør godt.
Dekk en langpanne med bakepapir og hell røren i formen.

Stek kaken i 15 min på nederste rille.

I oppskriften står det egentlig at kaken skal stekes i 30 til 35 minutter. Men etter min smak er dette altfor lenge. Da blir kaken helt fast og fort tørr. Vi liker den litt «kladdete» og da holder 15 minutter. Maks 20. (Prøv deg frem da det kan variere litt alt etter hvordan ovnen din er).
Hvis du skal ha med kaken på f.eks. skoletilstelning og stykkene må være faste, så kan du prøve på 20 minutter. Del opp i passe stykker og strø melis over og kaken er en vinner. Jeg hadde den med på en juleavslutning og den ble anbefalt av alle som smakte den. Den er nydelig i smaken og har en myk konsistens hvor tennene bare glir igjennom.

Men skal du spise den hjemme, så stek for all del ikke i 30-35 min, det er alt for lenge! Vi tar den ut etter 15-20 min for da er den perfekt for oss!

Server med krem eller vaniljeis!

En skikkelig god brownie!

En skikkelig god brownie!

Ok da, så får dere oppskriften i «normal størrelse» også.
Da er den til en lite langpanne eller springform.

Liten langpanne: 

3 eg
4 dl sukker
150 g. smør
1, 5 ts vaniljesukker
5 ss kakaopulver
2, 25 dl mel.

Fremgangsmåten er den samme:)

Nyt!

Linda
For flere oppskrifter, og temaer rundt familie, følg Absolutt hjemme på facebook.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

One Comment:

  1. Neida! Nå er jeg ikke glad for at mannen tok med seg minibankkortet ut for en time siden, og jeg ikke har kakao i skapet. *SNOPESYK* 🙂

Comments are closed