1. uken med Roede metoden

Nå har jeg gått på kurs i en uke (egentlig ikke en hel uke da, siden jeg slang meg på sånn i siste liten, men det er liksom en uke da), og jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om hvordan det har gått.

Jeg har ikke veid meg ennå. Det er liksom ikke der jeg fokuserer akkurat nå som jeg har denne digre magen. Og ikke har jeg fått tatt mål av meg selv heller. Men jeg skal gjøre begge delene, kanskje i dag.
Uansett, så har disse første dagene gått veldig bra. Jeg har vært veldig flink til å styre unna spising mellom måltider, spise opp barnas rester og småspise andre ting. Og jeg har holdt meg til riktige porsjoner ved alle måltider. Det vanskelige er nesten å få i meg nok kalorier, og på kveldene når jeg fører inn alt jeg har spist så ligger jeg noen ganger 500 og 600 kalorier under det jeg skal. Det er ikke så bra for jeg må ha i meg nok så ikke det frigjøres giftstoffer i min kropp som går over til babyen. Så jeg driver å justerer sånn at jeg får litt mer kalorier fordelt på alle måltidene.

Trening er vanskelig for meg nå. Jeg kan ikke gå lange turer, for da sliter jeg meg ut. Jeg bruker alle kreftene mine på det som har med barn og hus å gjøre. Og det er nok slik det må være nå. Jeg må bruke kreftene der de trengs. Men jeg skal prøve å få gjort enklere styrkeøvelser her hjemme, det kan jeg få til, for da kan jeg jo til og med sitte på en stol! Det skulle gå.

Jeg var i bryllup i helgen også, og der er det jo sjelden veldig beskjedent med kaker, men jeg var superflink, jeg forsynte meg sparsomt og styrte unna muffins og kaker med masse glasur på. Jeg var veldig flink.

Tidligere har jeg jo sagt at jeg ikke er motivert for å slanke meg/legge om kosten/slutte med alt jeg elsker, men det gikk fort over. For jeg var i allefall motivert for å bli motivert. Og det er jeg blitt.

Jeg har fokus på målet og det er er å passe mange av de gamle klærne mine. Jeg har masse fine klær som venter på meg, og jeg føler jeg har dagen i sikte der jeg kan ta på meg noen av de igjen, og deretter enda flere. Det er ikke så viktig å bli slik jeg var før jeg fikk barn, det er ikke målet, men jeg vil gå ned til mellom 65 og 70 kg.

Det viktigste nå i disse siste ukene av svangerskapet er å komme inn i sunne og gode rutiner og ikke gå opp unødig mye i vekt.

Og her skal dere få noen fine magebilder med strekkmerker!

UKe 33, 7 uker igjen i dag!

UKe 33, 7 uker igjen i dag!

Stor og fin og rund med fine trekkmerker :)

Stor og fin og rund med fine strekkmerker 🙂

Vi har kjøpt oss en popcornmaskin. Jeg er veldig glad i popcorn, og denne popper uten å bruke smør! Det smaker nok mye bedre når jeg popper i kjele med smør, men jeg tror det skal bli en vanesak.
Denne siste uken har jeg spist mye mer variert, og dermed bedre enn vanlig. Det blir automatisk til at jeg handler litt andre matvarer enn de vanlige så da blir det mer variasjon.

Jeg synes sidene jeg har på Grete Roede er motiverende der jeg ser forholdene mellom kalsium,karbohydrater og frukt og grønnsaker. Jeg ser tydelig hva jeg må har mer av på neste måltid, og jeg velger ofte å ha grønnsaker eller frukt som pålegg. Cottage cheese med banan og kanel for eksempel,  er utrolig godt!

Denne første uken har vært kjempelett i alle fall. Jeg gleder meg til sommeren da jeg allerede skal ha blitt litt tynnere.

Neste steg for meg nå er å ta mål av meg selv. Da vil jeg kanskje bli enda mer motivert når jeg ser resultatene. Jeg vet det kan stoppe litt opp innimellom, men det er ikke noe alternativ å gi seg. Det kan jeg ikke nå, så skal jeg bare kjøre på hele veien. For meg selv, og for familien 🙂

Følg prosessen min! 

Skryt uhemmet av meg, det trenger alle som driver å legger om kostholdet og går ned i vekt:)
Er det noen av dere som også går Grete Roed kurs nå, eller har gjort det? Fortelle meg gjerne litt om deres reise til et bedre og sunnere og lettere deg:)

Linda

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Så tøff du er som orker å ta tak i dette på slutten av svangerskapet! Stå på videre! Liker forresten den nye headingen din

    • Tusen takk Linda! Det er nyttig å ta tak i tingene nå, så er jeg liksom i gang, og det blir enklere å fortsette etterpå tenker jeg:) Dessuten har det jo ringvirkninger for hele familien at jeg tar litt tak:)

Comments are closed