3 organiseringstips

Jeg driver stadig og forbedrer diverse saker her hjemme, og i det senere har jeg endelig fått skaffet småting jeg trengte for å organiserer ting litt bedre.

Hva gjør man med papirsøpla f.eks? Den blir det jo mye av, og jeg går ikke ut med den hver eneste gang jeg får en tom melkekartong og noe reklame jeg ikke skal ha. Og så vil jeg jo ikke se den heller for det er jo ikke direkte dekorativt, eller hva?

Vel, så jeg har lett litt etter noen passende store dunker eller kurver med lokk som ikke faller av for et godt ord. Og på Jysk fant jeg akkurat det jeg var ute etter! Jeg kjøpte to stk. (115 kr pr.) og de får akkurat plass ved siden av hverandre rett innafor kjøkkendøra på en plass som ellers ikke kan brukes til noe spesielt.
Elias, som er den som fast går ut med papirsøpla melder om at dette letter jobben for ham også, da han slipper å putte alt i poser inne først. Det er håndtak på sidene og han kan bare løfte hele med seg og tømme det i dunken ute, så han er veldig fornøyd!

Det er egentlig skittentøyskurver, men de passer bra til andre ting også. En til papirsøppel og en til glass og metall.

Det er egentlig skittentøyskurver, men de passer bra til andre ting også. En til papirsøppel og en til glass og metall. Katten har fått for seg at den kan ligge på disse kurvene, så derfor der det litt kattehår. En dag hun lå der, falt lokket ned i kurven og dermed katten også. Det så ganske komisk ut. Hun må finne seg en annen plass å ligge.

Like over henger kurven med flasker. De samler vi her så vet vi hvor vi har dem. Det er jo så irriterende når de ramler ut av skapet der vi har glass. Så flasker har også fått sitt helt eget sted. Nå må jeg bare få hengt denne kurven litt høyere pga de to kurvene som har fått plassen under dem.

Like over henger kurven med flasker. De samler vi her så vet vi hvor vi har dem. Det er jo så irriterende når de ramler ut av skapet der vi har glass. Så flasker har også fått sitt helt eget sted. Nå må jeg bare få hengt denne kurven litt høyere pga de to kurvene som har fått plassen under dem, sånn at jeg får lokkene helt opp.

Og så var det hjelmer da. Sykkelsesongen er jo i gang for fullt, og det tok ikke lange stunden før jeg skjønte at vi måtte gjøre noe med hjelm-problematikken. De ble liggende overalt og sparket på og dyttet under sofaen og vi lette etter hjelmer hele tiden. Jeg hadde egentlig en hylle høyt opp på veggen i gangen, men det funket jo ikke, for opp dit rekker jo ikke barna. De får hverken tak i de eller klarer å legge dem opp igjen.
Så jeg tenkte litt. Og så kom jeg på noe som en venninne av meg har gjort. Hun har en hylle i gangen sin og under den har hun festet trapes-kroker der hjelmene henger. Smart. Jeg hang da opp en smal bilderammehylle, for de var det som passet best hos oss, og kjøpte noen trapes-kroker og hang opp. Og dette er rett over knaggene til barna og dermed er det enda lettere å få både jakke og hjelm på plass. Jeg har også byttet ut alle knaggene fra en knaggrekke til enkle skoleknagger som jeg kjøpte for 5 kr. stk. på et loppemarked for noen år siden. Og da fikk jeg plass til en knagg til.
Det eneste jeg mangler her nå, er å merke hver eneste knagg med navn, fra yngst til nr 5. Den 6. knaggen skal være for gjester og resten av oss har knagger litt lenger inn i gangen.

Endelig slipper vi å tråkke på og sparke borti hjelmene, eller at de fyller opp hele vogna som også står i gangen.

Endelig slipper vi å tråkke på og sparke borti hjelmene, eller at de fyller opp hele vogna som også står i gangen.

 

Og så var det diverse lapper og sånne ting som kommer fra ranslene, samt tegninger og andre ting som lett samler seg i en haug. Jeg kjøpte på IKEA, tidskriftsamlere (5 for 19 kr), merket de med navn, og hvis jeg nå finner en blokkfløyte liggende eller noen skoleark, bare putter jeg det i den rette tidsskiftholderen. Dette er jo såååå enkelt, og så til nytte også.

Disse står på en hylle over pc-en min på kjøkkenet. Tilgjengelig nok til å enkelt legge ting der de hører hjemme.

Disse står på en hylle over pc-en min på kjøkkenet. Tilgjengelig nok til å enkelt legge ting der de hører hjemme.

Hva er det dere andre gjør med papirsøppel? For ikke å snakke om tomflasker?
Akkurat når det gjelder tomflasker så har vi ikke problemer med det, for så fort det oppstår en tomflaske her, er den tatt av 16-åringen som samler dem i en dunk på rommet sitt.
Jeg tar svært gjerne imot organiseringstips fra andre, så del gjerne hvis dere har en smart ordning på noe!

Ha en flott dag!

Linda.

For flere tips om organisering følg bloggen på Facebook 🙂

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

6 Comments:

 1. Vi starter opp med nytt hus denne våren og skal i gang med omorganisering av oppbevaring. Går fra null lagringsplass til mye mer.. Ganske fornøyd med den den delen.

  En av de tingene som fungerer veldig bra her i huset er fruen som sydde noen poser til å henge på knaggene til barna i gangen.
  Der oppbevares luer, votter, capser og utebukse.
  http://dujegogallesammen.blogspot.no/2014/12/gang-kaos-med-votter-og-luer.html
  Det lettet på rotet i gangen.
  Sko må vi fortsatt finne en eller anna genial løsning på…

  • Smart med slike poser da! Jeg har et stort lommeteppe lenger inn i gangen, der alle har hver sin lomme til å legge slike ting i. Men jeg skulle nok hatt noe som var enda nærmere der de har jakkene sine. Kanskje slike poser hadde funket bra her også 🙂
   Takk for tips!

 2. jeg har akkurat samme dunken til papir hos oss. Veldig bra, men min har blitt slitt ut etter halvannet år. Lokket fliser seg litt og pappen innvendig stikker ut. Men, prisen var rimelig så det er bare å skaffe en ny:)

  • Ja, og borrelåsen på lokket løsner litt, men akkurat det gjør jo ikke noe. Og når den er så billig er det bare å skaffe en ny om halvannet år:) Hvis man ikke kommer på en annen løsning da:)

 3. De kurvene var da utrolig kjekke, Sånne tror jeg at jeg må skaffe meg også, det blir jo litt papir søppel liksom 😛 Takk for tips.

  En super god helg, ønsker deg og alle dine <3

  • Ja det blir masse papirsøppel, og det er greit å kunne ha plass til masse uten at det synes, for det er jo ikke så vakkert:)

Comments are closed