Kule, sunne ansikter

I noen uker har vi holdt på med å fokusere litt på matvalgene vi tar i familien. I denne forbindelse lagde jeg et skjema og et ansikt uten innhold til hvert av barna. Ved siden av hadde jeg noen ark med øyne, neser og munner som de kunne klippe ut og lime på når de fylte ut rader med sunne matvalg det tok.

Dette falt i smak  hos alle sammen. De har blitt mer fokusert på om det de spiser er sunt eller ikke. Og her er noen av de kule ansiktene de lagde seg:

Her er noen av de "sunne fjesene". Mika på 2 elsker å klippe for tiden og det er han som har klippet i arkene.

Her er noen av de «sunne fjesene». Mika på 2 elsker å klippe for tiden og det er han som har klippet i arkene.

 

Jeg tenkte at jeg snart skulle gå igang med en ny «greie» som dette, men da med fokus på hygiene eller rutiner. Ved fokus på hygiene kan man tenke på hvordan neglene ser ut, vaske ørene sine, ansiktet sitt, ikke glemme å pusse tennene, ordne håret hver dag osv. Jeg må innimellom minne om tannpuss om morgenen, for av og til går det sånn unna her at noen kan nedprioritere det. Og det går jo ikke. Dessuten skal hår gres hver dag og de som er store nok må ikke glemme å ta på seg deodorant.

Ting som går helt naturlig for oss voksne er blitt vaner som vi ikke trenger å tenke på å gjøre, men  barn har ikke alltid alt dette helt på plass av ulike grunner. For noen er det nytt at de kan lukte svette for eksempel og at håret blir fort fett og de må vaske håret oftere. Da kan en «fokus-runde» vær til hjelp tenker jeg.

Men denne gangen skal jeg bytte ut ansikter med kanskje fantasidyr der de kan sette sammen ulike dyrekroppsdeler. Det kan jo bli mange rare og morsomme sammensetninger.
Eller jeg kan ha et akvarium med merkelige dyr de kan lime inn.

Så da er det bare å finne frem til forskjellige dyr og dyrekroppsdeler og gjøre klart skjema til barna. De to eldste klarer seg veldig bra da, men det er fint at de er med likevel, for de setter et godt eksempel for de yngre.

Har du noen smarte belønningsordninger å tipse meg om, tar jeg gjerne imot ideer!

For flere tips som dette, følg bloggen på Facebook. 

Linda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.