Hvilken farge??? Jeg blir gal!

Takk for innspill dere, for deres meninger om farge til huset vårt. Dette ble jo mye vanskeligere enn jeg trodde.
Et smart tips jeg fikk var å søke på malingen og så kommer det opp flere hus med den fargen, så det gjorde jeg. Her er fargene jeg liker:

Opprinnelig er det omtrent slik farge som dette jeg ville ha. Men etter å ha snakket med min gode venn Siri-Anne så sa hun at den lys farge blir jo veldig stygg når den blir møkkete, med mindre man vasker huset jevnlig da. Vi har omtrent like kulørt hus som dette nå, bare i en annen farge og jeg det stemmer at det blir møkkete og litt stygt, Så det er kanskje noe å ta med i betraktningen.

Opprinnelig er det omtrent slik farge som dette jeg ville ha. Men etter å ha snakket med min gode venn Siri-Anne så sa hun at den lys farge blir jo veldig stygg når den blir møkkete, med mindre man vasker huset jevnlig da. Vi har omtrent like kulørt hus som dette nå, bare i en annen farge og jeg det stemmer at det blir møkkete og litt stygt, Så det er kanskje noe å ta med i betraktningen.

Huset til høyre her er malt i "kjønnrøk" og det er fargen helt til venstre på bilde av verandagelenderet vårt med alle fargeprøvene på. Jeg synes den er flott!

Huset til høyre her er malt i «kjønnrøk» og det er fargen helt til venstre på bilde av verandagelenderet vårt med alle fargeprøvene på. Jeg synes den er flott!

Dette er "Labrador", farge nr 2 fra venstre på gelenderet vårt.  Jeg tror jeg ikke vil ha den. Den er fin, men jeg vil ha noe mer blått.

Dette er «Labrador», farge nr 2 fra venstre på gelenderet vårt.
Jeg tror jeg ikke vil ha den. Den er fin, men jeg vil ha noe mer blått.

Her er "kjønnrøk" helt til venstre og så Labrador.

Her er «kjønnrøk» helt til venstre og så Labrador. De to andre fant jeg ikke bilde av, men jeg tror uansett at vi har slått fra oss de to. 

Min favoritt til nå er nok «Kjønnrøk».
Det som også er litt bra, er at det 10-liters-spannet vi kjølte som vi ikke skal ha, kan bli blandet videre til «Kjønnrøk», og dermed er ikke det spannet bortkastet likevel.
Det er jo bra:)

 

Linda.

Følg oss og husmalingen på Facebook! 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

5 Comments:

  1. Hadde det ikke vært for at jeg bor i rekkehus, så ville jeg hatt mørke grått, med hvite detaljer

  2. Naboen vår har labrador, veldig fint farge!! 🙂 Selv gill vi for grå slkifer! 🙂

  3. Å skifte farge på huset er virkelig valgets kval, og jeg forstår godt at du sliter. Én ting er å finne fram til farger man liker, men i tillegg synes jeg det er viktig at fargen «kler huset». Så spennende farger du har funnet! Den lyse blåfargen på det øverste bildet passer på et trehus i sveitserstil, men ikke på så veldig mange andre stilarter. Kjønnrøk-fargen synes jeg muligens passer best til nyfunkishus. M.a.o: av de fargene dere har valgt, tror jeg labradorfargen er den som kler huset deres best 🙂 Uansett: masse lykke til!

  4. Jeg oppdaget nettopp bloggen din og ser at du lider valgets kval mht husfarge. Interessant, for jeg holder akkurat på med en artikkel om «hvordan velge blått hus». Først et lite hurra for at du ikke velger grått! Det begynner å bli mange grå hus rundt om, og når mange år for grått blir det kjedelig. Vi trener farger:-) Blå byr på noen ekstra utfordringer for fargen blir lysere og mer blå på huset enn den ser ut på prøven. Så veldig lurt å teste slik du gjør. Velg en nyanse som er mørkere og mer grumsete enn du vil ha på huset. Når den kommer opp på fasaden blir den klarere blå. Fargen forskyver seg mye fra den lille fargeprøven til stort format på veggen, samtidig som lyset også bidrar til at det blå forsterkes. Lykke til! 🙂

    • Hei, ja dette har vært vanskeligere enn jeg hadde trodd! Og merker det du sier om at fargen blir forandret på huset enn det vi ser på den lille fargefliken. Jeg er glad vi har brukt litt tid og testet litt. Det er mange fine gråfarger, men når vi kjører rundt nå så ser vi jo at det er mye grått overalt. Så vi går for noe annet. vi vil ha farge på huset:)
      Og nå i dag var vi innom flugger og de har så mange gode farger de viser frem og der fant jeg en nydelig blåfarge som jeg har sett etter. Jeg har tatt bilder av noen hus jeg har sett fordi jeg likte fargen, og denne fargen har de ikke funnet til meg på Byggmakker, men flugger hadde den til meg:) MEn det står mellom den og en nydelig grønn. Men det blir en av de to 🙂

Comments are closed