To oppdagelser

I går gjorde jeg to oppdagelser.
Jeg var flink med kostholdet hele dagen, og da kvelden kom var det «mammapizza» på menyen som det er hver fredag. Og unnskyld meg, men jeg lager bare så helt utrolig hinsides gode pizzaer og da er det lett å forspise seg.

Etter at pizzaen var tatt ut av ovnen strødde jeg over frisk paprika, løk, salat og hermetisert mais. Og det var jo såååå godt.
Og her kommer den første oppdagelsen:
Noen her i huset pleier å ha på dressing og kestcup på pizzaen. Og hver BIDIGE gang går smella på oss foreldrene: «Ikke ta så mye dressing, hold flaske på skrå, så kommer det ikke så mye ut»! Høres det kjent ut?
«Der ble det for mye, hent en skje og ta noe over på et annet stykke».

Vel, det jeg gjorde for å løse dette var at jeg tok på dressing mens pizzaen lå på brettet. Og så bare skjærte vi opp og lot den ligge der så folk kunne forsyne seg istedenfor å stable bitene på fat slik vi pleier.
Da sparer vi både dressing, ungene sparer unødige calorier og vi sparer «styr».

Vel, men det som var så fint var at jeg følte ikke at jeg overspiste og det var så deilig.
Men så kjøpte jeg Ben&Jerrys og tenkte at jeg skal jo bare spise halve boksen. Men når man kjøper to bokser, så spiser man en hver vettu. Ikke sant? …..ikke sant??
Er vel ikke bare her i huset?

Vel og brått så følte jeg at jeg hadde sist for mye!

Så neste gang, skal jeg bare ta en saft-is istedenfor, så har jeg litt mer kontroll og jeg slipper å spise for mye:)
Dette var ikke en ny-oppdagelse. Men snarere en re-oppdagelse.

Da må jeg huske dette til neste helg:)

Jeg har lest at å starte dagen med vann med sitron i er bra, for det renser kroppen for avfallsstoffer. Så da gjøre jeg det. Det er til og med svært behagelig å drikke:)
OG en kompis av oss har hatt god erfaring med å spise gulrot. Det inneholder mye fiber og er veldig gunstig for fordøyelsen. Alle vet jo fra før at gulrot er sunt da, så akkurat det er ikke nytt, men man kan jo gjøre re-oppdagelser hele tiden:)

Vann med sitron og gulrot (med skallet på)! Nam, for en frisk start på dagen!

Vann med sitron og gulrot (med skallet på)! Nam, for en frisk start på dagen!

I dag er det fint vær i dag, og jeg var smart å ikke legge meg for sent i går (kl 24 gikk jeg i seng). For jeg har nemlig avtalt å gå en lang tur i skogen med min venninne Katinka.
Jeg har gått på tredemølla 2 ganger denne uken, og i dag blir det altså naturen. Mannen er hjemme og tar barna. Jeg fikser en flaske melk som han kan gi til babyen mens jeg er ute:)

Snart er klokken 10, og jeg skal møte min tur-date for i dag. Min gode venn Katinka og jeg skla ut i skog og mark UTEN barn! Det blir rett og slett avslapning:)

Snart er klokken 10, og jeg skal møte min tur-date for i dag. Min gode venn Katinka og jeg skal ut i skog og mark UTEN barn! Det blir rett og slett avslapning:)

Det skal bli digg!

Linda, på vei tilbake til kjolen sin!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Hei:)! Så flink du er:) lurt med den tredemøllen:) jeg lurte på om du har noen tanker rundt SFO, du ville dele med meg. Vår eldste gutt begynner på skolen på tirsdag. Jeg er hjemmeværende og vi trenger ikke SFO. Egentlig tenker jeg at det er flott og at han kan gå hjem etter skolen og kose seg hjemme, men så var det denne bekymringen for å være annerledes og at han skal bli utenfor. Er så mange artikler om mobbing osv nå, kjenner jeg blir helt nervøs jeg, selv om det som regel går bra for de fleste. Hilsen M ( som digger bloggen din :):)

    • Hei! Jeg har aldri brukt SFO selv. Og jeg hadde ikke brukt det hvis jeg ikke hadde hatt råd. Det er jo litt dyrt. Men så er det jo noe med å være med de andre også, og alle de andre er jo der. Hadde jeg hatt råd kunne jeg nok latt barnet være på sfo et par dager. Men jeg vet ikke om det er et must. Det går jo an å avtale at din datter har med en av de andre hjem etter skolen også. Kanskje det blir så lukrativt blant jentene at de smigrer om å få bli med henne hjem?
      Min datter som gikk i 3. klasse i fjor ble noen ganger igjen på skolen for å leke med de som var på SFO. Det var greit det, men jeg kunne ikke betale for SFO. Men jeg hadde kanskje vurdert det i 1. trinn som er da alle blir bedre kjent med hverandre.
      Jeg har jo en i 1. trinn nå, men han kommer ikke til å ha SFO. Han kan heller få ha med noen hjem etter avtale:)

Comments are closed