Litt mer om prestedømmet

 

Denne uken har jeg delt med dere to begivenheter som har funnet sted i vår familie i det siste, nemlig velsignelse av Levi Mathias og at Elias ble ordinert til prestedømmet.
Jeg må si jeg har faktisk ikke fått noen negative kommentarer, men heller respekt for at jeg deler dette og respekt for hvordan vi velger å utøve vår tro. Tusen takk for det!
Noen av dere har spurt meg enten i kommentar eller på mail litt mer om dette med prestedømmet, så nå tenkte jeg at jeg skulle skrive litt mer om det.

Hvorfor det kun er menn i ringen da barnet velsignes? Hvorfor er ikke damer med?
-Grunnen til at det er kun menn med i «ringen» er fordi det er kun menn som har prestedømmet.  Ganske enkelt:)

Korleis opplevast det for dokke som er jenter/kvinner i menigheten at det berre er guttane/menna som blir ordinert til prestedømmet og vidare at det er faren som står for velsignelse osv? 
– Jeg har ikke noe problemer med det. For meg er det helt vanlig og helt naturlig.
Jeg synes det er så fint at pappaen (menn) får gjøre denne ene tingen. Det er så mye som vi kvinner får gjøre som menn ikke kan (gå gravid, føde, amme). Vi kvinner har en naturlig fordel hvor vi så enkelt knytter oss til barnet. Så det at denne ene tingen må gjøres av min mann synes jeg er veldig veldig fint.
il_340x270.464159879_lofi

Hvorfor er ikke damer med?
– Det er slett ikke en dum ting å spørre om i disse likestillingstider. Veldig rart ikke flere spør egentlig. Hehe.

Men jeg tenker det at Gud ikke er så opptatt av at kvinner og menn skal gjøre akkurat de samme tingene. Man er forskjellige og det er meningen vi skal være det. Men vi er like mye verdt.

Vi kvinner har oppgaven det er å bære frem barn, knytte oss til dem, nære dem. Dette er en veldig sentral del av Guds plan. Og jeg føler at Gud er veldig nær meg når jeg er i denne fasen.

Prestedømmet er Guds kraft og den trenger vi her på jorden, og den kan bæres av menn som lever på en slik måte at de er «verdige» til å ha det. Det er en kraft som ikke skal misbrukes til å tro de er bedre enn noen andre. Men de som har prestedømmet kan bruke det til å velsigne andre. De kan altså ikke bruke det på seg selv, for de kan ikke legge sine egne hender på sitt eget hode å gi seg selv en velsignelse.

Det er altså til for det beste for de rundt dem (f.eks når familiemedlemmer trenger en velsignelse).

Hvis de ikke lever i overenstemmelse med Guds ord er de ikke verdige til å få inspirasjon til at de kan gi noen en velsignelse. For ordene de sier i en velsignelse kommer fra Gud, og for å ha denne inspirasjonen, for å kunne føle Den hellige ånd, må de være «in tune» med Gud.
Så at min mann lever slik at han på denne måten kan være til velsignelse for meg og vår familie gjør meg veldig glad og takknemlig. Det er en slik mann jeg alltid ønsket å gifte meg med og stifte familie med.

Jeg har hørt mange menn si at de tenker det er slik at de (menn) trenger prestedømmet for å «holde seg i skinnet» fordi det er så lett for dem å falle for fristelsen å være litt sint, kjefte litt for fort på barna kanskje, være utålmodig. Mange sier at de føler at det at de må være verdige for å ha prestedømmet gjør at de tar seg sammen mer. De sier at de føler at konene deres rett og slett ikke trenger dette for å «være gode» fordi det ligger mer naturlig for dem å være det. De føler at prestedømmet hjelper dem til å være bedre menn enn om de var uten.

Det samme sier min mann også. Det er ikke sånn at vi kvinner ikke er gode nok til å ha prestedømmet. Har ingen ting med det å gjøre. Vi har forskjellige oppgaver bare.

Men det som mange ikke vet eller tenker på er at «lønnen» for å utføre våre oppgaver er akkurat den samme. Altså er oppgavene våre litt forskjellige, men lønna er den samme.
(Altså lønna i himmelen).

Jeg er så glad jeg er kvinne som kan føde og nære barn:)

Har kvinnene andre verv/plikter i kyrkja?
– Ja, det har vi absolutt. I «Hjelpeforeningen» som er kirkens hjelpeorganisasjon som består av kun kvinnene, er det kun kvinner som er ledere. Dette er forøvrig verdens eldste kvinneorganisasjon og består av kvinner over hele verden.
«Primærforeningen», som er foreningen for barn fra 1,5 til 12 år ledes også kun av kvinner. Her er det tre kvinner som utgjør «presidentskapet: presidenten, 1. rådgiver og 2, rådgiver». Jeg er forresten 1. rådgiver i dette presidentskapet i vår menighet. Vi har samlingsstunder med barna. Kjempekoselig!  Barna deles inn i klasser etter alder og hver klasse har sin egen lærer. Disse lærerne kan være enten menn eller kvinner.
Og så har vi «Unge Kvinner», som består av jenter fra 12 til 18 og de har tre kvinnelige ledere i sin gruppe. (Tilsvarene for guttene)
Og i selveste templet, som vi anser som «Guds hus» her på jorden og det aller helligste stedet, der har kvinner viktige oppgaver og der kan vi til og med utføre prestedømsplikter.
Så å snakke om likestilling i denne sammenhengen blir litt rart synes jeg. For for Gud er mannen ingenting uten kvinnen og omvendt. Vi er ulike og har ulike oppgaver men vi er like viktige og like høyt elsket.

Se snutten under her, den synes jeg klart og tydelig forklarer hva kirken og Gud mener om kvinner.
LDS står for Latter days Saints («Siste dagers hellige» som i «Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige). Jeg kan jo kanskje skrive et eget innlegg om hvorfor kirken heter akkurat det, om noen skulle lure.
.

Ha en fin uke videre!

Og dere, dere må gjerne spørre meg om ting dere lurer på. Jeg håper dere da vil spørre av oppriktig nysgjerrighet og ikke av nedlatenhet. Jeg vil svært gjerne svare, men jeg ønsker ikke å diskutere religion:)

Linda

Følg Absolutt hjemme på Facebook.

Innlegg som handler om vår tro er samlet i kategorien «Søndag».

Kirkens offisielle hjemmeside.

Kirkens offisielle side i Norge.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Så godt beskrevet, Linda. Veldig mange tror på Gud, men det er den utøvende delen av troen som er forskjellig. Jeg kan svært lite om deres måte å utøve den på, men syns det er flott at du forklarer oss lesere om hvordan dere tenker og praktiserer den i hverdagen. Tommel opp for et godt innlegg!

Comments are closed